הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תוסף ברזל לגבר

• פותח/ת השרשור tmy
  • פורסם בתאריך

tmy

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
עד כמה מסוכן 25 מג ברזל ביום למשך חודשיים בערך לגבר שלא בטוח שיש לו מחסור. ההמוטקריט יצא גבולי 40 אחוז ויש עייפות קבועה לא קשורה לשינה. אין בשר אדום כמעט בתפריט. הרופא אומר שכנראה אין חוסר כי זה על הגבול ולגברים נדיר שחסר. אם בכל זאת רוצים להעלות רמות ברזל ולנסות לראות אם יהיה שיפור האם קיים סיכון?

מינון גבוה. הייתי מתחיל בחצי כדור או כדור אחת ליומיים-שלושה. ובכללי מנסה לשפר את התזונה והשינה.
לאו דווקא ברזל הוא הגורם.

מינון גבוה מידי לגבר. ניתן להגיע להרעלת ברזל בכזו כמות. 25 מ"ג זה מינון שאף גבוה מעט לנשים.
נשים זקוקות למינון גבוה יותר מאשר גברים.
חוסר ברזל לאו דווקא הגורם היחידי לעייפות. אני גם מצטרף להמלצה לחצי כדור או כדור אחד ביומיים/שלושה.

• פותח/ת השרשור
זאת הייתה הכוונה, לקחת רק בימים של אירובי חזק. אגב יש גם תופעות של עייפות יתר באירובי וחוסר חמצן מה שפעם לא היה וגם בסטים עם מעל 5 חזרות. נבדק הכל כמעט וכלום לא חסר, השאלה אם בכל זאת יכולה להיות הרעלת ברזל או נזק בהמשך מלקיחה של כחודשיים ולא כל יום.

המוטקריט מתייחס לברזל?

הייתי מתחיל בחצי כדור
הבחור קיבל המלצה מרופא שמכיר אותו ואת הבדיקות שעשה, ומציע לו לתסף ולבדוק שוב בעוד חודשיים. אתה ו Kartalajan באמת חושבים שאתם יותר מוסמכים מאותו רופא לתת ייעוץ בעניין הזה?
@tmy אני מציע לך לתת עדיפות גדולה לעצה של הרופא שלך על פני אלה שאתה מקבל בפורום. אגב, כדאי גם שתעשה משהו בנוגע לזהות המינית שלך.

הבחור קיבל המלצה מרופא שמכיר אותו ואת הבדיקות שעשה, ומציע לו לתסף ולבדוק שוב בעוד חודשיים. אתה ו Kartalajan באמת חושבים שאתם יותר מוסמכים מאותו רופא לתת ייעוץ בעניין הזה?
@tmy אני מציע לך לתת עדיפות גדולה לעצה של הרופא שלך על פני אלה שאתה מקבל בפורום. אגב, כדאי גם שתעשה משהו בנוגע לזהות המינית שלך.
אשמח אם תפנה אותי לחלק שבו ציין שרופא המליץ לו על הטיפול.
כל מה שאני מוצא הוא שהרופא אמר שכנראה אין חוסר. מכאן משתמע שגם לא ימליץ על תוסף ברזל.

בקריאה חוזרת אני רואה שיתכן שאתה צודק.
לא יתכן שהוא צודק, הוא צודק בוודאות.
החלק היחידי שבו הוזכר רופא היה לצורך זה שהרופא לא בטוח אם יש לו מחסור..
לא תמיד צריך לחפש בכוח לתקן אנשים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית