הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה עולה ללכת לעבודה?

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
כתבה מעניינת מבלייזר, לכל אלה שמתלבטים לגבי לימודים
YMUXUFeJbDa0MN8FXNCBC6HT.jpg

אף פעם לא אהבתי את נקודת המבט הזאת. כמו אנשים שאומרים לי למה קנית רכב חדש ועוד כזה יקר, הפסדת עליו מלא כסף. לא הפסדתי - השקעתי בדברים שאני צריך ואוהב. זה נקרא הוצאות מחיה. מי שמעדיף לאכול לחם ולשתות מים ולשמור את הכסף שלו, יגלה בסוף שהכסף נשאר לנכדים והוא לא נהנה ממנו בגרוש (תרתי משמע).

הכתבה דיי דמגוגית. דבר ראשון ניסיון יכול להחליף תואר היום בקלות - ראה ערך מדעי המחשב וגרפיקה. הפרוייקטים שלך והפרוטופליו הכללי שלך הם ערך גבוה וחזק הרבה יותר מכל תואר שתעשה איי שם. הכותב גם לא לוקח בחשבון את ההתקדמות בעבודה והעלאה בשכר. הרי כדי לקבל העלאה בשכר צריך ניסיון מסויים אז מה שהוא מתאר זה אנשים שהם בד"כ חסרי ניסיון, גם אם יש להם השכלה, זה לא בדיוק עוזר להם כי הם לא נבדלים מחבריהם האחרים בעלי התארים. הבעיה היותר גדולה בישראל, שמדינות אחרות חושבות שזו ברכה, זה שיש אחוז פסיכי לחלוטין של אנשים שפונים להשכלה גבוהה בישראל (פעם אחרונה שבדקתי זה עמד על 75%). זה נתון מהגבוהים בעולם ככה שלמעסיק יש בחירה מרובה בכל תחום שרק קיים לו איי שם ולכן גם השכר בהתאם. קח את ארה"ב לדוגמה, שאחוז מחזיקי התואר עומד בקושי על 25%, הביקוש לאנשים עם השכלה הוא גבוה מאוד ומתוגמל בהתאם. אבל כשיש הרבה דגים בים, למי כבר אכפת? ופה ניסיון נכנס לתוקף באופן כמעט בלעדי.

בכל מקרה, אם אהיה יום אחד רעב ללחם, אני לוקח את הלפטופ שלי, אורז בגדים ונוסע עם כפכפים לתאילנד ומתחיל לתכנת. זה בעצם Plan C (נקרא גם "נכשלת לאחר גיל 30").

• פותח/ת השרשור
קודם כל אני מסכים לגבי הדמגוגיה.
אבל הקונספט של בדיקת כדאיות כלכלית לפני שמתחילים ללמוד משהו הוא מאוד חשוב.
לכן כעבודה זמנית מלצר עדיף על מדריך כושר

זה תמיד היה נכון, אבל כשילדים גרים עם ההורים ולעולם לא שילמו את חשבון הפלאפון שלהם חיים קצת באופוריה וזה עולה להם לאחר מכן ביוקר.

הבעיה שבשוק של היום מקצועות חדשים נוצרים כל המן ואחרים פשוט נעלמים, לא תמיד אפשר לחזות בדיוק מה יחזיק עד שתסיים את התואר.
בגדול האנשים הלא ריאלים נמצאים בבעיה.

נערך לאחרונה:
מסכים, ולפעמים צריך הקרבה, אני לא למדתי מה שרציתח כי זה לא היה חכם. ועכשיו שיש לי מקצוע אני מרשה לעצמי ללמוד מה שבאנלי.
הפוך זה בעייתי

• פותח/ת השרשור
הבעיה שבשוק של היום מקצועות חדשים נוצרים כל המן ואחרים פשוט נעלמים, לא תמיד אפשר לחזות בדיוק מה יחזיק עד שתסיים את התואר.
בגדול האנשים שלא ריאלים נמצאים בבעיה.
כמות המקצועות שנעלמים היא לא כ'כ גדולה ולרוב נדרשת הסבה לנושא קרוב, לדוגמא תיקון טלויזיות הפך לתיקון סלולר.
אני יותר מכוון למי שממש רוצה להיות עו'ד, ישקיע עשרות אלפי שקלים בלימודים וירוויח בסופו של דבר כמה אלפי שקלים בתור 'פקיד עם תואר'.
ואם היה בוחר בקריירה כנהג משאית היה יכול להרוויח הרבה יותר.

חוץ מהשעון שלי הכתבה הזאת לא נוגעת לי כל כך ואין יותר עבד ממני (בכל זאת, מתמחה בעריכת דין).

אני חושב שלעשות\לחסוך כסף זה אופי, כמו כן גם הצלחה ושגשוג ברמות מעבר לממוצע.
ולפעמים צריך "להקריב" ולהסתכן על מנת להרוויח בגדול בעתיד.

40 שקל לשעה זה לא קרוב אפילו ל"כמעט" כפול מהמינימום ו7.5-8 בחודש זה בקושי השכר הממוצע במשק (ממתי הכתבה הזו?!). הוא גם לא מתייחס אפילו למלגות שכל מי שעשה צבא בערך מצליח לקבל בדרך כזו או אחרת בשביל לימודים. ומה הקטע למנות הוצאות על אוכל בגדים וכו'? זה לא הוצאות למטרת עבודה בלבד, גם אם היית מובטל היית אוכל והיית לובש בגדים, אותו דבר עם רכב, אתה מביא רכב לא בשביל תחבורה לעבודה, אתה מביא רכב בשביל שתוכל ליסוע בשבת לצפון עם המשפחה עם הכסף שעבדת בשבילו, אה שיט בעצם גם זה הוצאה בגלל העבודה, הרי אם היית מובטל היית נרקב בבית וחוסך כסף. ואחרי זה הוא גם מדבר על הזמן שמתבזבז על הנסיעה? טוב שהוא לא מחשב את זה ה-8 שעות עבודה שאתה מפסיד כשאתה ישן.

בגדול כל הכתבה הזו מרגישה כמו איזה הרצאה של איזושהי פירמידה או הונאה אחרת שמנסה לשכנע אותך שרק פראיירים הולכים לעבוד ושבוכטות עושים אנשים שלא עושים כלום כל היום כדי חס וחלילה לא לבזבז שקל.

יותר מעניין מה השכר החציוני במשק ומה השכר החציוני לאקדמאים, ממוצעים בד"כר מסתירים את האמת...

האמת שעשיתי את החישוב הזה לגבי מהנדס, ובהנחה וללא השכלה אתה משתכר 6K בחודש ולאחר התואר 12K, ב4 שנים לימודים אתה "תפסיד" באיזור ה320 אלף שקל בגלל שלא תעבוד ותשלם שכר לימוד.
אם זה המצב, יקח לך 4.5 שנים להחזיר את ההשקעה בהנחה ותעשה "רווח" של 6K לחודש ומשם רק תתחיל להרוויח למשך כל חייך.

אז נכון שרוב האנשים שמסיימים תואר לא משתכרים 12K, אבל שכר מינימום הוא מתחת ל6K וסביר להניח שלא תעבוד במשרה מלאה 100% מהזמן, כאשר מה6K ינכו מס הכנסה יותר מאשר תשלם ביטוח לאומי כשאתה סטודנט.

בקיצור, הכתבה הזו לא עשתה חשבון פשוט ולכן היא די חרטא.

6k מקבל טכנאי פשוט,היום בשוק אתה מקבל יותר מ 7 k לטכנאי מחשבים ורשתות,המשכורות יכולות להיות 13 k למשרות qa בלי יותר מידיי ניסיון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית