הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אירופה פותחת שעריה לקליטת פליטים

• פותח/ת השרשור Tom
  • פורסם בתאריך
אתה מכליל. וסתם. יש דרוזים כולכך נחמדים שאני מכיר שחבל שלא חצי מהישראלים כמוהם.
אתה צודק...
יש גם בשכונת אדאחייה (מעוז חיזבאללה) כמה שיעים מאוד נחמדים..הרבה יותר נחמדים מכמה ישראלים מניאקים שאני מכיר...
אולי אעבור לגור שם

בינתיים מצד ממשלת גרמניה רואה שהכול תפוח בדבש ,שהם מכניסים עוד פליטים לארץ.
בדיוק לפני שלוש שנים ,המורה שלי להיסטוריה דיבר עד כמה שההיסטוריה חוזרת על עצמה ולא הבנתי למה בדיוק,אחרי הכול הייתי בכיתה ט..
בעוד מספר שנים ,לא ידוע מתי ,מרקל תבין שזאת הטעות הכי גדולה שהיא יכלה לעשות.
שערי אירופה יסגרו ואולי תגיע עוד מלחמה קשה וחסרת רחמים ,אני באופן אישי מאוד מקווה שלא נגיע למצב כזה.
אבל לכל אורך ההיסטוריה ,לא נראה שיש כל ברירה
כמובן שזאת השערה ,אולי הפליטים כן יפיקו תועלת ויתרמו למדינה שבהם הם נמצאים, ואולי לא.

עד כמה שזכור לי דרוזים משרתים בצה"ל ובין היתר חלק מהאמונה שלהם זה לאהוב ולתמוך בכל מדינה באשר היא כשהם נמצאים בה.

נכון - אבל הדרוזים ברמת הגולן עדיין רואים בעצמם סורים ונאמנים לסוריה (אחדים אף הורשעו בריגול). הסורים ה"טובים" הם אלו שבאיזור חיפה והגליל. לצורך העניין גם לא חל גיוס חובה על הדרוזים ברמת הגולן והם נחשבים תושבי קבע ולא אזרחים. מה שכן, בשנים האחרונות חל שיפור ביחסים איתם ויהיה חכם לעזור למשפחות שלהם בסוריה לחזק עוד יותר את היחסים, חבל רק שזה לא שווה את הסיכון.

לא קראתי את השירשור, אבל צריך לשנות את שמו. אירופה סוגרת שעריה לקליטת פליטים.

ונעבור לשעשועון נושא פרסים שמנבא מה יהיה בעוד כשני עשורים עם אותם בנים של פליטי המלחמה בסוריה.....
  1. האם הם יהפכו לאזרחים אירופאים מערביים אוהבי חיים ותענוגות??
  2. האם ירגישו מיעוט נרדף ומקופח יתקרבו לדת יעטפו את נשותיהם ברעלות ויקימו גטאות של שנאה??
  3. האם יהודי שיבקר בגרמניה למשל ירגיש מאויים בסביבתם של פליטי המלחמה מסוריה
המממממ...מעניין 😉

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית