הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שילובים לחלבון מלא במוצרי מזון מן הצומח

• פותח/ת השרשור Wild
  • פורסם בתאריך

Wild

משתמש פעיל
734
226
נק' מוניטין:
383
734
226
אני מנסה למקסם את החלבון שאני אוכל במשך היום בעזרת שילוב של דגנים וקטניות.

כרגע יש לי במשך היום משהו כמו 150 גרם אורז מלא ו150 גרם עדשים כתומות כארוחה.

150 גרם שיבולת שועל שניסתי לשלב עם 100 גרם חמאת בוטנים (כן, הבנתי לבד שזה יותר מידי חח) ירד ל50 וכרגע זה על 30. 30 זה בערך 200 קלוריות (ככה אני לא חורג יותר מידי) ונגיד אם אני עושה פעילות גופנית מסויימת (כדורגל,כדורסל, שחייה וכו') אז אני משאיר את התפריט שלי בדיוק אותו הדבר ומוסיף חמאת בוטנים ככמות הקלוריות ששרפתי.

בעיקרון, נשאר חלבון לא מנוצל של השיבולת שועל (לא מלא). מה אתם חושבים שכדאי לי להוסיף או לשנות כדי להפוך אותו למלא?

זה לא שהחלבון לא מנוצל. כל חלבון מלא מכיל כמות מסוימת של 9 חומצות האמינו ההכרחיות. חלבון לא מלא לא מכיל אחת או יותר מאלו.
הגוף יודע להשלים חוסרים אלו בתנאים מסוימים, לכן:
1. אין צורך לאכול בארוחה אחת שני מקורות שאמורים להשלים זה את זה. הגוף יעשה את זה גם אם נאכלו בזמנים שונים.
2. לא צריך לשבור את הראש על השלמת חלבון. אם אתה אוכל מספיק חלבון ורובו חלבון מלא, אין סיבה לדאגה.
בוא נגיד שאתה צורך הרבה קזאין, ולצורך העניין, קזאין מכיל כמות גבוה מאוד של מת'יונין (אחת מחומצות האמינו ההכרחיות), ושיבולת שועל חסרה במת'יונין. לרוב תספיק הכמות שבקזאין 'להשלים' את החסר. וגם אם לא החלבון משיבולת השועל אינו מבוזבז ולא הולך לפח. לכל חומצת אמינו תפקיד ספציפי משלה, ולכן בכל מקרה תקבל משהו מהחלבון הזה.

• פותח/ת השרשור
זה לא שהחלבון לא מנוצל. כל חלבון מלא מכיל כמות מסוימת של 9 חומצות האמינו ההכרחיות. חלבון לא מלא לא מכיל אחת או יותר מאלו.
הגוף יודע להשלים חוסרים אלו בתנאים מסוימים, לכן:
1. אין צורך לאכול בארוחה אחת שני מקורות שאמורים להשלים זה את זה. הגוף יעשה את זה גם אם נאכלו בזמנים שונים.
2. לא צריך לשבור את הראש על השלמת חלבון. אם אתה אוכל מספיק חלבון ורובו חלבון מלא, אין סיבה לדאגה.
בוא נגיד שאתה צורך הרבה קזאין, ולצורך העניין, קזאין מכיל כמות גבוה מאוד של מת'יונין (אחת מחומצות האמינו ההכרחיות), ושיבולת שועל חסרה במת'יונין. לרוב תספיק הכמות שבקזאין 'להשלים' את החסר. וגם אם לא החלבון משיבולת השועל אינו מבוזבז ולא הולך לפח. לכל חומצת אמינו תפקיד ספציפי משלה, ולכן בכל מקרה תקבל משהו מהחלבון הזה.
בקשר לזמנים השונים אני מודע לעניין. אבל בקשר לכמות, יהיה מעין "צוואר בקבוק" על החומצת אמינו שנמצאת במינון נמוך בגוף לא...? הרי בגלל שהתפריט יומי ההפרשים רק יצטברו ויגדלו ואז בסופו של דבר אפשר להגיד שהחומצות אמינו כן יתבזבזו... לגוף לא יהיה מה לעשות איתם, יהיה לו הרבה מהם לעומת מחסור יחסי בחומצות אמינו אחרות.

יהיה מעין "צוואר בקבוק" על החומצת אמינו שנמצאת במינון נמוך בגוף לא...?
אבל זה נכון גם עבור חלבון מלא - ייתכן שאחת החומצות החיוניות אמנם נמצאת בו (לכן הוא "מלא") אבל בכמות קטנה יותר ממה שהגוף שלך צריך במועד מסויים. אפילו אם היית רוצה לצרוך כל חומצת אמינו בנפרד בכמות האופטימלית לא היית מוצא שום ספר שייתן לך את המספרים (בין השאר מפני שהם משתנים מרגע לרגע בהתטם למה שהגוף שלך צריך. לפעמים אנחנו שוכחים שבניית שרירים היא רק אחת מתוך המון תפקידים של חלבונים).

עם כמויות החלבון שרובכם צורכים, הסיכוי שיווצר צוואר בקבוק כזה הוא אפסי. למעשה אני בטוח שכמויות גדולות של חלבון משמשות ליצירת אנרגיה כאילו היו פחמימות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית