הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ כמה שבועות לתוך SS - כמה שאלות (עליה במשקל גוף, מיקרולואדינג)

הפנטש

משתמש מתחיל
65
0
נק' מוניטין:
0
65
0
שלום לכולם, אז ככה:
אני מתאמן בצורה כזאת או אחרת משהו כמו שלוש שנים, התחלתי מריצות עם חיבה לריצות בטווח ה 10-15 ק"מ כי רציתי לרדת במשקל, אח"כ זה לאט לאט ירד לטובת חדר כושר, ופתאום עצרתי וחשבתי מה בעצם אני רוצה להשיג והבנתי - אני רוצה להיות חזק.
אז (בהמלצת חבר) התחלתי SS.
אני בתוכנית משהו כמו חמישה שבועות (הפנקס שלי לא עלי - קפצתי להורים לכיפור), ויש כמה נקודות שמטרידות אותי. קודם, מספרים:
גובה: 1.78
משקל: 91
סקוואט: 135
דדליפט: 120
בנץ': 65
קלין: 52.5
פרס: 47.5
(המשקלים זה משקלי עבודה של אימון אחרון, פרט לפרס - על כך בהמשך)

דבר ראשון קצת מטריד אותי משקל הגוף. תמיד הייתי בחור גדול (ואף שמנמן), וגם כשהייתי רץ הרבה לא שקלתי פחות מ 78 ככה, אבל בכל זאת - זה נשמע לי המון. עכשיו אני לא בקטע של למדוד אחוזי שומן ולחפש קוביות, אני פשוט רוצה לוודא שאני לא עושה לעצמי נזק. לפני שהתחלתי את התוכנית הייתי במשקל של משהו כמו 84 קילו, אז בחודש וקצת לעלות 7 קילו נשמע לי הרבה. אני לא מרגיש שאני שמן, אבל המכנסיים יותר הדוקות (בכל מקום) והחולצות גם - סביב הכתפיים והחזה. השאלה היא האם עליה כזאת במשקל היא סבירה, והאם יש פה איזו סכנה בריאותית?
התזונה שלי היא לא דת או משהו, אז אני לא יודע לזרוק מספרים על כמה שאני אוכל, אבל הבסיס זה חלבונים מעוף, ביצים, טונה ו whey, הרבה ירקות, ופסטה\אורז לפחמימות, חוץ מזה גם לחם, חומוס, כל מיני שטויות. היה איזה יומיים שרשמתי הכל וראיתי שאני נע באיזור של 3000-4000 קלוריות ליום. זה בהחלט לא מאה אחוז "נקי".

נקודה שניה היא עליה במשקלי עבודה - כשניסיתי פרס עם 50 קילו, בחזרות האחרונות המוט לא עלה. עכשיו זה היה בגלל שהייתי טיפש וחשבתי שאני יכול לקפוץ מאימון לאימון בחמש קילו בפרס (מ42.5 ל 47.5) וזה אמנם עבר חלק - אבל באימון אחרי נתקעתי חזק. מה שעשיתי זה לרדת ל 42.5, ועכשיו אני תוהה מה הלאה - האם לעלות ב2.5, או שזה יותר מדי? ואם זה יותר מדי - יש למישהו רעיונות לשפצורים פשוטים שיאפשרו לי לעלות בקפיצות קטנות יותר? פשוט במכון שלי אין פלטות של פחות מ 1.25, אז אי אפשר לעלות בפחות מ 2.5. בבנץ' (ובטח בקלין) אני מרגיש שאני עדיין יכול להמשיך להעלות 2.5 קילו.

עוד נקודה היא "פציעות" - אני שם את זה בגרשיים כי זה לא ממש פציעות, אבל תהיתי איזה עצות יש לכם בעניין. היה לי איזה שבוע שהטריד אותי כאב כזה במרפקים, שהיה לי גם בעבר, בסוף התאמנתי על אדוויל, וקלטתי כמה דברים לא נכונים שעשיתי באחיזה בפרס ובבנץ' וזה עבר. היום בסקוואט נהיה לי כאב כזה בברכיים, שיש לי לפעמים בתחתית הסקוואט - כאילו איזה מיתר פוקע לי בברך, ממש כאב חד שמרתיע אותי מלבצע את התנועה. מכירים? עצות?

או, נקודה אחרונה של ילדון מתלהב - אני ממש נהנה מהפאואר קלין (למרות המשקל המביש שלי בו), ותהיתי - מישהו מכיר איזה מקום בחיפה שאפשר להתעסק בו בצורה חובבנית בהרמות אולימפיות - פלטפורמה, באמפר פלייטס, מאמן שיכול ללמד? זה נראה ממש כיף. עוד נקודה על הפאואר קלין - אני לא ממש יודע איך להתחמם בו, כי אני מתקשה לבצע את התנועה מהרצפה עם פחות מארבעים קילו - אני פשוט לא מצליח לצבור עם זה מומנטום ומרגיש שאני עושה את זה עם הידיים. אז אני מתחמם עם קצת hang clean - ריפטו וחסידיו לא יוציאו אותי להורג בגלל זה, נכון?

ברוך הבא צדיק !

השאלה היא האם עליה כזאת במשקל היא סבירה, והאם יש פה איזו סכנה בריאותית?

כמו איזה למשל ?

האם לעלות ב2.5, או שזה יותר מדי?

1.25 בכל צד בכל אימון. פרס זה התרגיל הראשון שבו אתה אמור להיתקע. אומנם באמת קפצת מעל הפופיק אך דבר לא קרה. חתוך משקלים והתחל מחדש. אתה לא מחליף תוכנית עד שהסקוואט לא נתקע. אם הפרס ממשיך להיתקע מוקדם מדי יהיה אפשר לשקול מיקרולואדינג בפרס.
אם תלך לפי הספר תצטרך לפחות 3 ריסטים לפרס ואף יותר.

עוד נקודה היא "פציעות" - אני שם את זה בגרשיים כי זה לא ממש פציעות, אבל תהיתי איזה עצות יש לכם בעניין. היה לי איזה שבוע שהטריד אותי כאב כזה במרפקים, שהיה לי גם בעבר, בסוף התאמנתי על אדוויל, וקלטתי כמה דברים לא נכונים שעשיתי באחיזה בפרס ובבנץ' וזה עבר. היום בסקוואט נהיה לי כאב כזה בברכיים, שיש לי לפעמים בתחתית הסקוואט - כאילו איזה מיתר פוקע לי בברך, ממש כאב חד שמרתיע אותי מלבצע את התנועה. מכירים? עצות?

פציעות זה לא משהו שאפשר למנוע ב 100% Shit happens. אם אתה רוצה למנוע פציעות כדי שכבר מעכשיו תפרוש מחדר כושר. אני ממליץ לך לקרוא את הספר SS לעלות סרטונים לאתר (או אפילו לפורם של ריפטו) לקבל ביקורת. בעיקרון חוץ מתרגול ותרגול ועוד תרגול אין מה להמליץ.
השתדל לבצע את כל התרגילים בטכניקה נכונה, שים דגש לכל הנקודות המוזכרות בספר.

או, נקודה אחרונה של ילדון מתלהב - אני ממש נהנה מהפאואר קלין (למרות המשקל המביש שלי בו), ותהיתי - מישהו מכיר איזה מקום בחיפה שאפשר להתעסק בו בצורה חובבנית בהרמות אולימפיות - פלטפורמה, באמפר פלייטס, מאמן שיכול ללמד? זה נראה ממש כיף. עוד נקודה על הפאואר קלין - אני לא ממש יודע איך להתחמם בו, כי אני מתקשה לבצע את התנועה מהרצפה עם פחות מארבעים קילו - אני פשוט לא מצליח לצבור עם זה מומנטום ומרגיש שאני עושה את זה עם הידיים. אז אני מתחמם עם קצת hang clean - ריפטו וחסידיו לא יוציאו אותי להורג בגלל זה, נכון?

מסכים איתך, באמת אחד התרגילים הכי כיפים שיש בחדר כושר. בעיקרון ההנג קלין נועד כדי למצוא את jumping position.לא בכל חדרי כושר יש את הפלטות במשקלים נמוכים ובוגדל הנכון.במקרה כזה אין שום בעיה להתחמם עם האנג קלין, אפשר לעשות כמה חזרות של RDL לפני כן גם.

אתה יכול ללמוד לבד לבצע את התרגיל. כמובן שעדיף שהיה מאמן שיתקן אותך בלייב ויסביר לך מדוע כמה ולמה. תנסה לצלצם את עצמך מבצע את התרגיל ולעלות לפורם. יש כאן כמה משקולונים עם הרבה ידע שידעו לכוון אותך ולתקן את הטעויות.

בקשר למקום תחכה לתגובה של משקולונים.

• פותח/ת השרשור
הדאגה מהמשקל - תראה, יש לי במשפחה היסטוריה של טריגליצרידים גבוהים, ולא הייתי רוצה לעשות משהו שיעורר איזו בעיה מהסוג הזה. מצד שני, בגיל 24 אני מניח שזאת לא צריכה להיות דאגה מרכזית.

קראתי את SS ו PP, וצפיתי ב DVD. חוץ מזה יש עוד מישהו בחד"כ שלי שהתחיל SS יחד איתי אז יש לי ממנו לפעמים קצת פידבק על טכניקה.
אם אחדד את השאלה על "פציעות": מה אתם עושים - עוזבים הכל ונחים, מורידים קצת עומס, או חושקים שיניים, נותנים בראש עם אדוויל וממשיכים?

לגבי העליה במשקל הגוף:
אני יכול להעיד מנסיון אישי שברגע שהתחלתי לאכול את כמות הקלוריות שדורשת התוכנית עליתי במשקל הגוף; אמנם לא 7 קילו, אבל המכנסיים לוחצים לי וזה מורגש בעיקר בישבן ובירכיים. היות ואני עדיין רואה "פסים" בבטן (רמז לקוביות) אני מאמין שרוב התוספת היא של נוזלים. אולי לך יש נטייה גבוהה במיוחד לספוח נוזלים, אז נסה להוריד פחמימות ולהעלות חלבונים ושומנים כפיצוי.
לגבי משקלי העבודה:
משקל העבודה בסקוואט יפה מאוד, הדדליפט (וקצת פחות הבנץ') קופץ לעין בגלל ההפרש לרעתו; אל תפסיק את התוכנית לפני שתעבור בדדליפט את הסקוואט.
אם 135 ק"ג זה המשקל ההתחלתי שלך בסקוואט, אני לא רוצה לחשוב לאן תגיע בו ובדדליפט!
בהצלחה!

הכאבים שאתה מרגיש בברך, נגיד בברך ימין זה למטה ושמאלה מהפיקה? או למטה וימינה בברך שמאל? את הכאב אתה מרגיש בעיקר בזמן העליה חזרה? אם כן, אני סובל מאותה הבעיה, הייתי אצל אורטופד והוא אמר לי להפסיק לעשות סקוואט וכל דבר דומה, אני מנסה למצוא איפה הבעיה ומתי זה קורה, אני בטוח שאצלי לפחות זאת בעיה בטכניקה, כי זה לא תמיד כואב. אני הורדתי 20 קילו מהמשקל עבודה ואני לא עובר את ה70 עד שהטכניקה תיהיה מושלמת, בימים שאני לא מתאמן אני גם עובד על הטכניקה, קורא ומנסה למצוא את הרוחב שהכי מתאים לי בעמידה.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאתה מתאר כאב שונה. שלי ממש מיד מתחת לפיקה, ואני מרגיש אותו בתחתית התנועה. הוא הופיע איזה פעם או פעמיים במשקלי עבודה קודמים, והיום היה לי ממש כל האימון.

הכאבים שאתה מרגיש בברך, נגיד בברך ימין זה למטה ושמאלה מהפיקה? או למטה וימינה בברך שמאל? את הכאב אתה מרגיש בעיקר בזמן העליה חזרה? אם כן, אני סובל מאותה הבעיה, הייתי אצל אורטופד והוא אמר לי להפסיק לעשות סקוואט וכל דבר דומה, אני מנסה למצוא איפה הבעיה ומתי זה קורה, אני בטוח שאצלי לפחות זאת בעיה בטכניקה, כי זה לא תמיד כואב. אני הורדתי 20 קילו מהמשקל עבודה ואני לא עובר את ה70 עד שהטכניקה תיהיה מושלמת, בימים שאני לא מתאמן אני גם עובד על הטכניקה, קורא ומנסה למצוא את הרוחב שהכי מתאים לי בעמידה.
לי גם היה כעב דומה נירא לי וזה היה בגלל שהברך נכנסה פנימה בזמן העלייה.

הכאבים נעלמו כשהתחלתי לעמוד פחות רחב ואז לא הייתה לי בעיה לשמור על הברכיים תוך כדי העלייה.

לי גם היה כעב דומה נירא לי וזה היה בגלל שהברך נכנסה פנימה בזמן העלייה.

הכאבים נעלמו כשהתחלתי לעמוד פחות רחב ואז לא הייתה לי בעיה לשמור על הברכיים תוך כדי העלייה.
גם אני חושב שהברך נכנסת פנימה אפילו בתחילת התנועה מהתחתית, בכלל יש לי הרגשה שאת רוב העבודה עושה רגל שמאל ורגל ימין סתם נגררת 😳

הפנטש, הכאב שאתה מתאר... אם הוא באמת ממש מתחת לפיקה הוא אמור לנבוע מלחץ לא מאוזן על הברך שכנראה נובע מבעיה בטכניקה (רוב הכאבים והפציעות נגרמים מבעיה בטכניקה) תעלה סירטון, זה יעזור 😃

אני ברוב הזמן לא כלכך, נראה לי שבדרך כלל הברך שלי זזה מקביל לכף הרגל גם ככה, אני חושב שאני די גמיש אז נראה לי שמתי שאני דוחף את הברכיים החוצה הן יוצאות לי בהגזמה, בימים שכואב לי גם אם אני מוציא את הברכיים החוצה זה לא עוזר, נראה לי שברך ימין זזה לי איכשהו בתחתית ואז היא כואבת בעלייה. אבל אני עובד על זה ואני מרגיש שאני משתפר ככה שאני מאמין שזה עבודה של שבוע עד שהכאבים יפסיקו לצמיתות. אני אנסה להעלות סרטון עם צילום מאחורה.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהכאב נבע מבריחה של הברך פנימה. היום הקפדתי לדחוף את הברכיים החוצה וזה הקל על הכאב. מצד שני, לא ממש הצלחתי לעבור בחיים את החזרה השלישית במשקל הזה. אז נראה לי שאני יורד ל 120, מקפיד על ברכיים החוצה, ועובר לעלות ב 2.5 באימון במקום 5. עוד שבועיים נחזור למשקל הזה וננסה שוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית