הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט 175 + התייעצות על דדליפט

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
אז אתמול עשיתי סקוואט 175. זה לא PR (אולי רק PR מבחינת רטיו כי היה לי 10 קילו יותר על 10 קילו יותר משקל גוף, אבל לא באמת נחשב) אבל רציתי לשתף כי סופסוף יש משקל (כמעט) נורמלי וגם היה לי נוראאא כבד.

לקינוח יש שני נסיונות כושלים עם 215 דדליפט, וכאן השאלה שלי: כשאני נכשל בדדליפט הכשל תמיד באזור הברך, כלומר הניתוק חזק יחסית. קיבלתי עצה מ @Savo שאולי במצב הזה כדאי לנסות לעבור לסומו וזה יכול לעשות טוב למספרים של הדדליפט. אשמח לעוד דעות בנושא.

• פותח/ת השרשור
למה סומו? אם הכשל באזור הברך לא הגיוני יותר לעבוד על rdl? שם אתה בדיוק מתמקד על החלק הזה של התנועה.
יש בזה משהו 😃
אגב הוא הציע לעבור לסומו בתור הדדליפט העיקרי שלי אם הבנתי נכון, בניגוד ל RDL שזה תרגיל עזר. כנראה כי בסומו בד"כ הניתוק חלש והנעילה חזקה, ואם אצלי הנעילה יותר חלשה אז אולי בסומואני ארים יותר כי פחות קשה לנעול. ככה לפחות הבנתי.

אגב הוא הציע לעבור לסומו בתור הדדליפט העיקרי שלי אם הבנתי נכון, בניגוד ל RDL שזה תרגיל עזר. כנראה כי בסומו בד"כ הניתוק חלש והנעילה חזקה, ואם אצלי הנעילה יותר חלשה אז אולי בסומואני ארים יותר כי פחות קשה לנעול. ככה לפחות הבנתי.
בלי קשר אתה יכול לנסות סומו, אין בזה משהו פסול ואם תיהיה יותר חזק בזה אז למה לא.
יש עבודה חזקה יותר של המקרביים וההמס בסומו, אולי יעזור לך לשפר את הדדליפט.
תנסה

• פותח/ת השרשור
בלי קשר אתה יכול לנסות סומו, אין בזה משהו פסול ואם תיהיה יותר חזק בזה אז למה לא.
יש עבודה חזקה יותר של המקרביים וההמס בסומו, אולי יעזור לך לשפר את הדדליפט.
תנסה
גם אפשרות. פשוט כרגע אני עושה רק עצימות דדליפט פעם בשבוע. אם אני אכניס עזר כלשהו (סומו, RDL, משהו אחר) צריך לחשוב על תכנון מחדש.

גם אפשרות. פשוט כרגע אני עושה רק עצימות דדליפט פעם בשבוע. אם אני אכניס עזר כלשהו (סומו, RDL, משהו אחר) צריך לחשוב על תכנון מחדש.
למה להכניס סומו כעזר?
RDL סבבה, אבל אתה יכול לנסות לעבור לסומו כתרגיל ראשי.
לבדוק איך אתה מגיב לזה בכל אופן

יש בזה משהו 😃

למיטב הבנתי, מה שמכשיל אותך זה הגב, כי בחלק הראשון של ההרמה (ניתוק המוט, קבלת אנרגיה קינטית כתוצאה מהניתוק) אתה עובד עם כל הPOSTERIOR CHAIN כאשר בשלב השני של התנועה, השלב שבו האנרגיה הקינטית נגמרת מתבסס בעיקר על עבודת הגב כי שרירי הPOSTERIOR CHAIN (או לפחות ההאמסטרינג) המצאים במצב איזומטרי ולא משפיעים כמעט בכלל על החלק הזה של התנועה בגלל שבהרמה אתה מתחיל עם תחת אחורה ובשלב האמצעי אתה מגיע למצב שבו התחת נמצא בנקודה הרבה יותר קדמית.

אני חושב שאתה לא מבודד מספיק את שרירי הגב, שאתה לא עושה מספיק תרגילי חתירה/מתח ובידוד שלהם יעזור לך, בנוסף לRDL שיעבוד ספציפית על השלב הבעייתי, אבל זה מה שנראה לי ואולי אני טועה.

אז אתמול עשיתי סקוואט 175. זה לא PR (אולי רק PR מבחינת רטיו כי היה לי 10 קילו יותר על 10 קילו יותר משקל גוף, אבל לא באמת נחשב) אבל רציתי לשתף כי סופסוף יש משקל (כמעט) נורמלי וגם היה לי נוראאא כבד.

לקינוח יש שני נסיונות כושלים עם 215 דדליפט, וכאן השאלה שלי: כשאני נכשל בדדליפט הכשל תמיד באזור הברך, כלומר הניתוק חזק יחסית. קיבלתי עצה מ @Savo שאולי במצב הזה כדאי לנסות לעבור לסומו וזה יכול לעשות טוב למספרים של הדדליפט. אשמח לעוד דעות בנושא.

אני לא מומחה גדול אבל למיטב הבנתי אתה נתקע בחלק שההמסטרינג והתחת עובדים יחסית יותר.
אולי שווה לחזק אותם בנפרד..

אני לא מומחה גדול אבל למיטב הבנתי אתה נתקע בחלק שההמסטרינג והתחת עובדים יחסית יותר.
אחי אני דיי בטוח שהתחת וההאמסטרינג עובדים בעיקר בניתוק והשלב שבו הוא נתקע זה השלב שבו הגב מוביל את התנועה.

• פותח/ת השרשור
למה להכניס סומו כעזר?
RDL סבבה, אבל אתה יכול לנסות לעבור לסומו כתרגיל ראשי.
לבדוק איך אתה מגיב לזה בכל אופן
אה אוקיי, לא הבנתי אותך נכון.
למיטב הבנתי, מה שמכשיל אותך זה הגב, כי בחלק הראשון של ההרמה (ניתוק המוט, קבלת אנרגיה קינטית כתוצאה מהניתוק) אתה עובד עם כל הPOSTERIOR CHAIN כאשר בשלב השני של התנועה, השלב שבו האנרגיה הקינטית נגמרת מתבסס בעיקר על עבודת הגב כי שרירי הPOSTERIOR CHAIN (או לפחות ההאמסטרינג) המצאים במצב איזומטרי ולא משפיעים כמעט בכלל על החלק הזה של התנועה בגלל שבהרמה אתה מתחיל עם תחת אחורה ובשלב האמצעי אתה מגיע למצב שבו התחת נמצא בנקודה הרבה יותר קדמית.

אני חושב שאתה לא מבודד מספיק את שרירי הגב, שאתה לא עושה מספיק תרגילי חתירה/מתח ובידוד שלהם יעזור לך, בנוסף לRDL שיעבוד ספציפית על השלב הבעייתי, אבל זה מה שנראה לי ואולי אני טועה.
יכול להיות, אני די מרגיש שהגב קורס ואז אני נכשל.
לגבי חתירה אני לא עושה בכלל כמעט (לפעמים עם דאמבל במשקל קל ל 10 חזרות), צ'ין אפס פעמיים בשבוע 5 סטים.

אחי אני דיי בטוח שהתחת וההאמסטרינג עובדים בעיקר בניתוק והשלב שבו הוא נתקע זה השלב שבו הגב מוביל את התנועה.
הגב לא מוביל תנועה, הגב עובד בעיקר סטטי כדי לתמוך בעמוד השידרה. מה שגורם לך להתיישר זה ההמסטרינג, תחת וכל השרשרת האחורית ומה האחראי על הניתוק זה בעיקר הארבע ראשי.ברור שכל השרירים עובדים כל הזמן אבל אני מדבר על הדגש העיקרי
זה לפחות מה שאני יודע

נערך לאחרונה:
הגב לא מוביל תנועה, הגב עובד בעיקר סטטי כדי לתמוך בעמוד הסידרה. מה שגורם לך להתיישר זה ההמסטרינג, התחת וכל השרשרת האחורית ומה האחראי על הניתוק זה בעיקר הארבע ראשי.ברור שכל השרירים עובדים כל הזמן אבל אני מדבר על הדגש העיקרי
זה לפחות מה שאני יודע
אם נסתכל על התנועה על פי אורך השרשרת הקינטית אז ככל שאתה בשלב מאוחר יותר של התנועה ומתקרב יותר לסיום התנועה, השרשרת הקינטית מתארכת יותר וזה אומר שהעבודה מתפזרת ליותר שרירים מהגוף, כלומר, הלחץ מהנקודות הדומניננטיות בניתוק יורד ושרירים מייצבים אחרים מצטרפים לתנועה ולוקחים חלק מהעומס.
אפשר גם לנתח את זה בצורה של מנוף תנועה כאשר פלג גוף עליון הוא הזרוע, וכאשר אתה לא מסוגל למשוך את הזרוע בצורה מספיק חזקה (IE שרירי גב חזקים) המנוף לא יסתובב.

אם נסתכל על התנועה על פי אורך השרשרת הקינטית אז ככל שאתה בשלב מאוחר יותר של התנועה ומתקרב יותר לסיום התנועה, השרשרת הקינטית מתארכת יותר וזה אומר שהעבודה מתפזרת ליותר שרירים מהגוף, כלומר, הלחץ מהנקודות הדומניננטיות בניתוק יורד ושרירים מייצבים אחרים מצטרפים לתנועה ולוקחים חלק מהעומס.
אפשר גם לנתח את זה בצורה של מנוף תנועה כאשר פלג גוף עליון הוא הזרוע, וכאשר אתה לא מסוגל למשוך את הזרוע בצורה מספיק חזקה (IE שרירי גב חזקים) המנוף לא יסתובב.
דבר ראשון זה לא מנוף כי אתה לא עושה חתירה או משהו בסגנון הזה אלה הגב מתישר וגם הרגליים.
דבר שני, בשלב שבוא נתקע הרוגליים יחסית ישרות והתרגיל נהיה דומה לרומני ושם העומס העיקרי הוא על ההמסטרינג והתחת

דבר ראשון זה לא מנוף כי אתה לא עושה חתירה או משהו בסגנון הזה אלה הגב מתישר וגם הרגליים.
מנוף בעל 2 זרועות הוא גם מנוף לא?
בכל מקרה התחלתי לקרוא על זה וחשכו עיניי מרוב התיסבוכים של איך המינוף מתבצע בדד ליפט. אני מעדיף לוותר על להסביר את זה כי אני לא מצליח להסביר את זה לעצמי כמו שצריך.
דבר שני, בשלב שבוא נתקע הרוגליים יחסית ישרות והתרגיל נהיה דומה לרומני ושם העומס העיקרי הוא על ההמסטרינג והתחת
יכול להיות, למרות שהעומס הוא איזומטרי. בכל מקרה גם אם אתה צודק, אני מכיר את יבגני כי אני מתאמן איתו אז שמתי לב שהוא לא חותר מספיק, אז אני עדיין חושב שהפיגור שלו הוא בגב ולא בהאמסטרינגס ובגלוטס כי הוא עושה לואו באר סקוואט קבוע.

• פותח/ת השרשור
מנוף בעל 2 זרועות הוא גם מנוף לא?
בכל מקרה התחלתי לקרוא על זה וחשכו עיניי מרוב התיסבוכים של איך המינוף מתבצע בדד ליפט. אני מעדיף לוותר על להסביר את זה כי אני לא מצליח להסביר את זה לעצמי כמו שצריך.
לא התכוונתי לזה שזה לא מנוף כי יש לי שתי זרועות אלה כי שני העמודים הזקופים תמיד של המנוף בדדליפט זה רגליים שמתחילות מקופלות ומתיישרות
יכול להיות, למרות שהעומס הוא איזומטרי. בכל מקרה גם אם אתה צודק, אני מכיר את יבגני כי אני מתאמן איתו אז שמתי לב שהוא לא חותר מספיק, אז אני עדיין חושב שהפיגור שלו הוא בגב ולא בהאמסטרינגס ובגלוטס כי הוא עושה לואו באר סקוואט קבוע.
לגבי הכרותך עם יבגני אני לא יכול להתווכח
😭

העניין שאני מפריד עליון-תחתון, והאימוני גב (כלומר מתח בעיקר) נמצאים בעליון, אם אני אוסיף חתירות כבדות אז אני מפחד שהזוקפים לא יתאוששו מכל העבודה הזאת.
אני אישית לא מרגיש עומס גדול על הזוקפים בחתירה, כמה משקל אתה כבר מעמיס החתירה המוט? 100 קילו?

בשביל כשל מהסוג הזה נצר תרגיל ה"ראק פולס".
תן תקופה של עבודת סינגלים בראק פולס ואתה תראה שאחרי שאתה נועל 235-240 לא תהיה לך בעיה לנעול את ה 215.

היית לי גם את הבעיה הזאת עם 170 (לפני שנה בערך) הוספתי ראק פולס עד שהגעתי ל210 ק"ג ומאז לא היית לי שום בעיית נעילה (היום עושה ראק פולס פעם ב.. הוא עומד באיזור ה 230).

קודם כל שאפו על המשקלים,

אני חושב ש-rdl פחות יעזור לך מ-sldl, מהסיבה שב-rdl יש באונס מהשלב האקצנטרי.
לכן לפי דעתי, תוסיף sldl בנפח גבוה, ותמשיך עם הדדליפט קלאסי בעצימות.

וכמובן כמו שמורן אמר אפשר לנסות סומו דדליפט לא יזיק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית