הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט 175 + התייעצות על דדליפט

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
אז אתמול עשיתי סקוואט 175. זה לא PR (אולי רק PR מבחינת רטיו כי היה לי 10 קילו יותר על 10 קילו יותר משקל גוף, אבל לא באמת נחשב) אבל רציתי לשתף כי סופסוף יש משקל (כמעט) נורמלי וגם היה לי נוראאא כבד.

לקינוח יש שני נסיונות כושלים עם 215 דדליפט, וכאן השאלה שלי: כשאני נכשל בדדליפט הכשל תמיד באזור הברך, כלומר הניתוק חזק יחסית. קיבלתי עצה מ @Savo שאולי במצב הזה כדאי לנסות לעבור לסומו וזה יכול לעשות טוב למספרים של הדדליפט. אשמח לעוד דעות בנושא.

אותם שרירים בגדול אולי, אותה תנועה עם אותה חלוקה של עומס אבל???
אומנם התחת עובד חזק בראק פולס אבל הזוקפים והטרפזים והלאטיסימוס עובדים פחות.
בגלל שאתה נמצא בראק פולס במנח אחר שהוא אידיאלי לנעילה.
*נעילה מלכתחילה היא בעיה של אנשים שמושכים יותר עגול, עם גב ישר פלס לרוב הניתוק תמיד קליל.
אז לרוב האנשים שמתקשים בנעילה (שהם המושכים העגולים) ראק פולס זה שיט.
710_1.jpg

hqdefault.jpg

יש דרך לבצע ראק פול שתדמה יותר את הנעילה בדדליפט והיא להישען יותר קדימה ולא להחזיק גב עליון חזק אבל אני אישית לא אהבתי.

חזרות גבוהות זה נטו עניין של נפח...
אם בתרגיל פשוט וקליל כמו שראגס עם משקל קל יחסית אתה אמור לעשות 80 חזרות בטוטאל כנראה שלא תתחיל לעשות חמישיות כן? גם אם תוכל להעמיס עוד כמה קילוגרמים...

לדעתי כדאי לך לנסות נפח, (ולא אין בעיה עם לעשות נפח במאזן נייטרלי/חיובי קל ואפילו שלילי...).
אתה יכול לעשות סקוואט 5/3/1 ודדליפט 5X5 (אפשר אפילו בהתחלה לפי האחוזים של 5/3/1 ואז זה יצא משהו כמו 145-165-185 ואז ריסט ואז חוזר חלילה עם עוד 2.5-5 קילו), זה גם יתן לך מרווח פעולה לגבי העניין של התרגילי עזר וכו'

לא הבנתי מה הקשר בין שראגס בחזרות גבוהות
לדדליפט כבד.

2. רוב האנשים ממש לא מושכים בגב ישר פלס.

3. אתה שוכח שאחת הסיבות שלא מצליחים לנעול היא הגריפ, שלסיבה זו ראק פולס כבד יהיה נפלא.

4. יש גבול לכמה חתירה בדאמבל "יחזק" אותך.

לא הבנתי מה הקשר בין שראגס בחזרות גבוהות
לדדליפט כבד.

2. רוב האנשים ממש לא מושכים בגב ישר פלס.

3. אתה שוכח שאחת הסיבות שלא מצליחים לנעול היא הגריפ, שלסיבה זו ראק פולס כבד יהיה נפלא.

4. יש גבול לכמה חתירה בדאמבל "יחזק" אותך.
1.טרפזים הם שריר מאוד מאוד מאוד חשוב בנעילה.
2. יש לך בעיה בהבנת הנקרא.
3. לא שכחתי כלום
4. אפשר להגיד על כל תרגיל את אותו הדבר.

1.טרפזים הם שריר מאוד מאוד מאוד חשוב בנעילה.
2. יש לך בעיה בהבנת הנקרא.
3. לא שכחתי כלום
4. אפשר להגיד על כל תרגיל את אותו הדבר.

1. ומה הקשר בין זה לחזרות גבוהות?
2. אם כך יש לך בעיה בהבעה.
3. אני שמח שלא שכחת כלום.
4. אז תתאמן כמו בילדר, כל שריר נפרד 4×10, יחזק אותך בכל הגוף!

1. ומה הקשר בין זה לחזרות גבוהות?
2. אם כך יש לך בעיה בהבעה.
3. אני שמח שלא שכחת כלום.
4. אז תתאמן כמו בילדר, כל שריר נפרד 4×10, יחזק אותך בכל הגוף!
אם ככה בוא כולנו נעשה תרגילי עזר בחזרות נמוכות ומשקל מקסימאלי.

כן, כי זאת בול ההקבלה הלוגית הנכונה.
לפי מה שהגבת לרוסיה לוהטת אפשר להבין שאתה נגד חזרות גבוהות בתרגילי עזר.
אני די בטוח שהמטרה של תרגילי עזר זה לפתח מסת שריר נוספת, וזה מתבצע בעזרת חזרות מרובות לא?

לפי מה שהגבת לרוסיה לוהטת אפשר להבין שאתה נגד חזרות גבוהות בתרגילי עזר.
אני די בטוח שהמטרה של תרגילי עזר זה לפתח מסת שריר נוספת, וזה מתבצע בעזרת חזרות מרובות לא?

למה שהיא תפתח מסת שריר נוספת? ואם כבר החלטתם שאתם כן מאמינים בפיית ה 10 חזרות אז לפחות שזה יהיה בתרגיל עצמו/ דומה טכנית.

למה שהיא תפתח מסת שריר נוספת? ואם כבר החלטתם שאתם כן מאמינים בפיית ה 10 חזרות אז לפחות שזה יהיה בתרגיל עצמו/ דומה טכנית.
למה שלא?
ואפשרי לחלוטין, למשל בגרסא של 531 שנקראת bbb עושים 10×5 סקוואט ודדליפט בתור תרגיל עזר
אשמח אם תסביר לי גם מה המטרה של תרגילי עזר, ואיך הם עוזרים.

נו, אלו תרגילים מורכבים, דיברתי על בידודים.
אתה הצעת להכניס 10 חזרות בתרגיל עצמו\דומה טכנית, הבאתי דוגמא שקיימת ועובדת.
בכל מקרה אשמח שתסביר לי מה המטרה של תרגילי עזר, ואיך ולמה הם עוזרים בדיוק.

אתה הצעת להכניס 10 חזרות בתרגיל עצמו\דומה טכנית, הבאתי דוגמא שקיימת ועובדת.
בכל מקרה אשמח שתסביר לי מה המטרה של תרגילי עזר, ואיך ולמה הם עוזרים בדיוק.

אמרתי "אם כבר".... אני לא כל כך פאן של זה אבל זה עדיף.
הכוונה שלי היית שעדיף לעשות תרגיל מורכב כמו ראק פולס מאשר שראגס בשביל לשפר את הדדליפט (לצורך העניין).

אמרתי "אם כבר".... אני לא כל כך פאן של זה אבל זה עדיף.
הכוונה שלי היית שעדיף לעשות תרגיל מורכב כמו ראק פולס מאשר שראגס בשביל לשפר את הדדליפט (לצורך העניין).
רוסיה לוהטת הביא כמה תרגילי עזר ולא רק אחד, על מנת לכסות את השרירים שאתה רוצה לעבוד עליהם כדי לחזק את הנעילה.
כמו שהוא כבר הסביר שהדרך שרוב האנשים מבצעים ראק פולס היא לא יעילה לחיזוק הנעילה, ולכן
יש דרך לבצע ראק פול שתדמה יותר את הנעילה בדדליפט והיא להישען יותר קדימה ולא להחזיק גב עליון חזק אבל אני אישית לא אהבתי.

נערך לאחרונה:
רוסיה לוהטת הביא כמה תרגילי עזר ולא רק אחד, על מנת לחסות את השרירים שאתה רוצה לעבוד עליהם כדי לחזק את הנעילה.
כמו שהוא כבר הסביר שהדרך שרוב האנשים מבצעים ראק פולס היא לא יעילה לחיזוק הנעילה, ולכן

בסדר גמור, לא על זה התווכחנו.
אין לי בעיה עם הרעיון שלו להשתמש בתרגיל מורכב כתרגיל עזר, יש לי בעיה עם הרעיון להשתמש בבידודים

מה הבעיה בזה?

שזה פשוט לא ישפר את התרגיל המורכב /ישפר אותו ברמה מינורית לא מורגשת ע"י פלסיבו.
אין גם שום גיבוי מדעי לטענה הזאת, לא סתם אין שום תוכנית שתרגילי עזר בהם היא חובה.

@Beast and cheat
@coldfire

דעתכם?

שזה פשוט לא ישפר את התרגיל המורכב /ישפר אותו ברמה מינורית לא מורגשת ע"י פלסיבו.
אין גם שום גיבוי מדעי לטענה הזאת, לא סתם אין שום תוכנית שתרגילי עזר בהם היא חובה.

@Beast and cheat
@coldfire

דעתכם?
ופה אני חוזר לשאלה שלי שעדיין לא ענית עליה.
מה המטרה של תרגילי עזר, ואיך ולמה הם עוזרים בדיוק.

מה זאני רואה בסרטון , בערך בשנייה 0:42 ,שהחל ממצב זה פספסת את ההתיישרות בגב כשאתה ממשיך להתיישר ברגליים ,ונשארת עם המומנט שהתחת שלך (וההאמס) לא הצליח לסובב . אני לא רואה איך סומו יכול לעזור לך בזה , כי בסומו אתה מתרגל בצורה פחותה את פקטור ההתיישרות . אבל בתור אלטרנטיבה לדדליפט רגיל ,זה משהו שהבחלט אפשר לבדוק ולנסות .
אם אתה רוצה להשאר למשוך אבל דדליפט רגיל , אז נראה לי בכל זאת עדיף להכניס את כל תרגילי עזר שהזכירו פה ,המתרגלים ישור גב . אני ממליץ לך בכלל פאוור קלינים 😃 .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית