הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט 175 + התייעצות על דדליפט

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
אז אתמול עשיתי סקוואט 175. זה לא PR (אולי רק PR מבחינת רטיו כי היה לי 10 קילו יותר על 10 קילו יותר משקל גוף, אבל לא באמת נחשב) אבל רציתי לשתף כי סופסוף יש משקל (כמעט) נורמלי וגם היה לי נוראאא כבד.

לקינוח יש שני נסיונות כושלים עם 215 דדליפט, וכאן השאלה שלי: כשאני נכשל בדדליפט הכשל תמיד באזור הברך, כלומר הניתוק חזק יחסית. קיבלתי עצה מ @Savo שאולי במצב הזה כדאי לנסות לעבור לסומו וזה יכול לעשות טוב למספרים של הדדליפט. אשמח לעוד דעות בנושא.

אני לא יודע אם אתה רציני או שאתה מטריל.
מה אתה מצפה שאני אגיב?

מה אתה מתכוון כשאתה אומר "תרגיל עזר"?
זה לא מונח אבסולוטי כל כך שזה יהיה לי ברור למה אתה מתכוון.
יש כאלו המתכוונים לכפיפת מרפק כעזר לבנץ (או שקר כלשהו… Aka תרגיל מבודד)
ויש כאלו המתכוונים לפרונט סקוואט כעזר לסקוואט.
אז מה שאני שואל זה למה אתה מתכוון כשאתה אומר " תרגיל עזר".

מה אתה מתכוון כשאתה אומר "תרגיל עזר"?
זה לא מונח אבסולוטי כל כך שזה יהיה לי ברור למה אתה מתכוון.
יש כאלו המתכוונים לכפיפת מרפק כעזר לבנץ (או שקר כלשהו… Aka תרגיל מבודד)
ויש כאלו המתכוונים לפרונט סקוואט כעזר לסקוואט.
אז מה שאני שואל זה למה אתה מתכוון כשאתה אומר " תרגיל עזר".
אני מדבר על שניהם ביחד.

נ.ב בייספס גדול עוזר בייצוב של הבנץ.
לא תראה בנצ'ר עם ידיים קטנות ובמיוחד עם בייספס קטן.

אני מדבר על שניהם ביחד.

נ.ב בייספס גדול עוזר בייצוב של הבנץ.
לא תראה בנצ'ר עם ידיים קטנות ובמיוחד עם בייספס קטן.

ברור שהוא עוזר, אבל בייספס גדול תקבל ממשיכות אמיתיות ולא מקרלז.

ולגבי השאלה שלך, תרגיל עזר מבידוד לטעמי לא שווה הרבה ( בידודים כעזר גם לא מגובים בשום דבר מלבד ברוסיינס ויוסי יד 50).

תרגיל עזר אפקטיבי זה תרגיל עזר שעובד בתנועה דומה, כמו לדוגמא : פלור פרס לבנץ, ראק פולס לדדליפט, פרונט סקוואט לבק סקוואט.

ברור שהוא עוזר, אבל בייספס גדול תקבל ממשיכות אמיתיות ולא מקרלז.

ולגבי השאלה שלך, תרגיל עזר מבידוד לטעמי לא שווה הרבה ( בידודים כעזר גם לא מגובים בשום דבר מלבד ברוסיינס ויוסי יד 50).

תרגיל עזר אפקטיבי זה תרגיל עזר שעובד בתנועה דומה, כמו לדוגמא : פלור פרס לבנץ, ראק פולס לדדליפט, פרונט סקוואט לבק סקוואט.
עדיין לא ענית על השאלה.
מה המטרה של תרגילי עזר, ואיך ולמה הם עוזרים בדיוק?

ומה תופעות הלוואי של התחזקות הגוף?

אתה מפספס את הנחת היסוד שלי ומתעקש לנסות להוכיח לי משהו שלא דיברתי עליו בכלל/התעסקות בציניות מיותרת, כנל לרוסיה להוטת.

אני אגיד את זה פעם אחרונה,
תרגיל עזר מבודד לטווח חזרות גבוה זה מיותר.
תרגיל עזר מורכב = יעיל יותר.

אתה מפספס את הנחת היסוד שלי ומתעקש לנסות להוכיח לי משהו שלא דיברתי עליו בכלל/התעסקות בציניות מיותרת, כנל לרוסיה להוטת.

אני אגיד את זה פעם אחרונה,
תרגיל עזר מבודד לטווח חזרות גבוה זה מיותר.
תרגיל עזר מורכב = יעיל יותר.
אני בכלל מנסה להוכיח לך שתרגילי עזר עוזרים בחיזוק והגדלת מסת השריר באיזורים החלשים, בלי שום קשר ל''תרגיל עזר מבודד או מורכב''
וממה שאני יודע הטווח היעיל להיפרטרופיה הוא באיזור ה8 חזרות, מפה לשם לעבוד כמו בילדר בתרגילי עזר זה דבר נכון.

ולא חסר פאוורליפטרים מהאליט שיסכימו איתי. (פרט לריפטו האגדי כנראה)

אני בכלל מנסה להוכיח לך שתרגילי עזר עוזרים בחיזוק והגדלת מסת השריר באיזורים החלשים, בלי שום קשר ל''תרגיל עזר מבודד או מורכב''
וממה שאני יודע הטווח היעיל להיפרטרופיה הוא באיזור ה8 חזרות, מפה לשם לעבוד כמו בילדר בתרגילי עזר זה דבר נכון.

זאת לא השיטה היחידה להיפרטרופיה ,אבל אני מסכים איתך גם . החל משלב מסוים ,יש להתחיל לעבוד גם תרגילי עזר . ואפשר גם בכיף כמו בודיבילדרים (הנה , אמרתי את זה) . חבל שתרגיל מרוכב יכשל בגלל שריר אחד מסכן .

זה שהם יסכימו איתך לא הופך את זה לנכון.
תסתכל על זה ככה
שראגס = עבודה על טרפזים
דדליפט= תרגיל מורכב שבו כבר הטרפזים עובדים.

עדיף שתשקיע ברוטינת נפח/עצימות טובה יותר מאשר שתוסיף שראגס שאולי יחזק את הטרפזים קצת.
בסופו של יום מה שמשנה זה התכנון של התרגיל עצמו.
כל השאר זה התעסקות בזוטות.

זאת לא השיטה היחידה להיפרטרופיה ,אבל אני מסכים איתך גם . החל משלב מסוים ,יש להתחיל לעבוד גם תרגילי עזר . ואפשר גם בכיף כמו בודיבילדרים (הנה , אמרתי את זה) . חבל שתרגיל מרוכב יכשל בגלל שריר אחד מסכן .
ברור, יש את כל התרגילים כמו דפציט דדליפט,בלוק פולס וכו' שאני מבצע כחלק ראשי מהאימון.
אבל בסוף תמיד יש את ה10-30 דקות שמיועדות לעבודת בילדינג.

זה שהם יסכימו איתך לא הופך את זה לנכון.
תסתכל על זה ככה
שראגס = עבודה על טרפזים
דדליפט= תרגיל מורכב שבו כבר הטרפזים עובדים.

עדיף שתשקיע ברוטינת נפח/עצימות טובה יותר מאשר שתוסיף שראגס שאולי יחזק את הטרפזים קצת.
בסופו של יום מה שמשנה זה התכנון של התרגיל עצמו.
כל השאר זה התעסקות בזוטות.
נראה לי שחכת שתרגילי עזר באים בנוסף לאימון ולא במקום האימון.

ברור, יש את כל התרגילים כמו דפציט דדליפט,בלוק פולס וכו' שאני מבצע כחלק ראשי מהאימון.
אבל בסוף תמיד יש את ה10-30 דקות שמיועדות לעבודת בילדינג.

נראה לי שחכת שתרגילי עזר באים בנוסף לאימון ולא במקום האימון.

ניסיתי.
אתה מוזמן להמשיך לשכנע את עצמך שזה יעיל.

יש עבודה חזקה יותר של המקרביים וההמס בסומו
יש פחות פשיטת ירך בסומו, כך שההאמסטרינגס לא עובדים יותר בתרגיל ביחס לדדליפט קלאסי.
זה תקף גם למקרבים מבחינת עבודה, הם עושים פחות, אבל יתכן שמייצרים יותר כוח מכיוון שהם מתוחים יותר עקב העמידה הרחבה יותר.

שזה פשוט לא ישפר את התרגיל המורכב /ישפר אותו ברמה מינורית לא מורגשת ע"י פלסיבו.
אין גם שום גיבוי מדעי לטענה הזאת, לא סתם אין שום תוכנית שתרגילי עזר בהם היא חובה.

@Beast and cheat
@coldfire

דעתכם?
לא קראתי הכל, אבל זה נראה שאתה יותר צודק. כדאי להתחיל מהסיבות לביצוע תרגילי עזר.
ובלי קשר, ראק פולס מתחילים מתחת לברך, לא מעליה כפי שרואים בתמונה שהרוסיה הלוהטת צירף.

• פותח/ת השרשור
תרגילי עזר זה לעצלנים שלא רוצים לעשות את כל העבודה בתרגילים הבסיסיים.
אנשים פה מנהלים דיון של 4 עמודים ואתה בא ומסכם הכל במשפט אחד 😆
כלומר מבחינתך במקום לחפש איזה תרגיל עזר יעזור לי יותר, פשוט להוסיף נפח לדדליפט בשביל לשפר את הדדליפט?

אנשים פה מנהלים דיון של 4 עמודים ואתה בא ומסכם הכל במשפט אחד 😆
כלומר מבחינתך במקום לחפש איזה תרגיל עזר יעזור לי יותר, פשוט להוסיף נפח לדדליפט בשביל לשפר את הדדליפט?

אתה לא מחפש תרגיל עזר, אתה מתלבט אם לעבור לסומו בגלל שנכשלת מתחת לברך. זו התלבטות די מוזרה בהתחשב בכך שזו נקודה מאוד נפוצה להכשל בה.

• פותח/ת השרשור
אתה לא מחפש תרגיל עזר, אתה מתלבט אם לעבור לסומו בגלל שנכשלת מתחת לברך. זו התלבטות די מוזרה בהתחשב בכך שזו נקודה מאוד נפוצה להכשל בה.
היו לי שתי התלבטויות, אחת באמת לנסות לעבור לסומו, כי שמעתי הצעה כזאת ורציתי לראות מה חושבים על זה. והשניה זה תרגילי עזר שיעזרו להשתפר בנעילה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית