הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קושי בנשימה וכאבים בגב..

oriperetz17

משתמש מתחיל
80
2
נק' מוניטין:
5
80
2
אנע בן 17 בחיטוב כבר 4 חודש על דל פחמימה..
אני מתאמן כל השבוע ab ab
אחרי כל אימון עושה אירובי 30 דקות
ובימים שלישי ושישי אירובי 60 דקות+abs
היום אחרי ביצפר התחלתי להרגיש קושי בנשימה בדרך לבית ואני לא מרגיש ממש במצב ללכת לחדר כושר היום..
בנוסף לכך יש לי קצת כאבים בגב התחתון, מה כדאי לעשות?
ועד כמה זה יהרוס לי עם לאא אעשה גב ורגליים(אני צריך היום גם לעשות בייספס אבל את זה אני יכול לעשות בבית) עד יום ראשון ?

*ובקשר לנשימה אמרו לי זה בגלל האובך הכבד שיש עכשיו*

נערך לאחרונה:
קודם כל להפסיד אימון אחד לא יהרוס כלום, כמו שלהתאמן רק פעם אחת לא יבנה כלום.
לגבי קושי בנשימה אני לא ממש יודע ממה זה יכול לנבוע, אתה בריא בגדול? זה פעם ראשונה שקורה לך?
כאבים בגב תחתון יכול להיות מיותר מדי מאמץ, הגיוני כי אתה מתאמן 6 פעמים בשבוע ונמצא בגירעון קלורי (כלומר התאוששות לא אופטימלית) ועוד דל פחמימה.
הייתי רוצה לדעת עוד נתונים עליך, גובה, משקל גוף ומה התכנית שאתה עושה (תרגילים, חזרות, סטים), ומה הערכים שאתה אוכל ביום (קלוריות, חלבון, שומן, פחמימה). אולי אני טועה אבל יש לי תחושה שאתה אוכל מעט מעט מדי ומתאמן יותר מדי (4 שעות אירובי בשבוע זה מלא, ויש לך עוד 4 אימוני כוח).
אה ולגבי אירובי, מה אתה עושה ובאיזה עצימות? יש הבדל בין ריצה על 12 קמ"ש במשך 30 דקות להליכה על 6 קמ"ש למשך אותם 30 דקות.

• פותח/ת השרשור
אירובי אני עושה ריצה קלה 10 דקות ועוד הליכה מהירה בשיפוע 30 דקות .

גובה 1.63
גיל 17
משקל 55 (יש לי כרס לא להציע לעשות מסה חח )
Bmr 1500

חלבון 125 גרם
פחמימה 81 גרם
שומן 21

בנוסף לזה יוצא לי ללעוס 5 מסטיקים של אורביט בערך ביום (עוד 10 קל בערך).

כמה דברים:
- אתה שוקל 55 קילו, בלי לראות תמונה אני בטוח שאתה לא צריך חיטוב (כן, לקחתי בחשבון את הגובה הנמוך יחסית).
- אתה בחור בן 17 שאוכל 1000 קלוריות!! לפי חישוב ה RMR שלך כמעט 1800 קלוריות, תוסיף לזה את הקלוריות שאתה שורף ב 4 אימוני כוח ו 6 אימוני אירובי בשבוע ותוסיף את זה שאתה בן 17 והגוף שלך אמור עדיין לגדול ולהתפתח (תהליכים שדורשים אנרגיה) וקיבלנו גירעון גדול מדי. סתם לצורך השוואה, לפני כמה חודשים אמא שלי רצתה שאני אחשב כמה היא אוכלת ביום בפועל ויצא בערך 1200 קלוריות, והיא ירדה במשקל עם כמות כזאת. אשה בת 65 במשקל 60 קילו, שהפעילות הגופנית שלה הסתכמה בהליכות כמה פעמים בשבוע ועבודות בית, ירדה במשקל מ 1200 קלוריות, 1000 קלוריות זה תת תזונה לבחור בן 17.
- אתה אוכל מעט מדי שומן. תעלה לפחות ל 50 גרם ביום.
כמו שאמרתי אתה נמצא בגרעון גדול מדי, אני לא בטוח שהקושי נשימה קשור לזה, יכול מאוד להיות שזה באמת בגלל האובך (ראיתי עכשיו את העריכה), אבל בכל מקרה זה רע מאוד. אתה בחור מתבגר שהגוף שלו גודל ומתפתח ובדיאטות קיצוניות כאלה אתה עלול לפגוע בתהליכים האלה.

• פותח/ת השרשור
כמה דברים:
- אתה שוקל 55 קילו, בלי לראות תמונה אני בטוח שאתה לא צריך חיטוב (כן, לקחתי בחשבון את הגובה הנמוך יחסית).
- אתה בחור בן 17 שאוכל 1000 קלוריות!! לפי חישוב ה RMR שלך כמעט 1800 קלוריות, תוסיף לזה את הקלוריות שאתה שורף ב 4 אימוני כוח ו 6 אימוני אירובי בשבוע ותוסיף את זה שאתה בן 17 והגוף שלך אמור עדיין לגדול ולהתפתח (תהליכים שדורשים אנרגיה) וקיבלנו גירעון גדול מדי. סתם לצורך השוואה, לפני כמה חודשים אמא שלי רצתה שאני אחשב כמה היא אוכלת ביום בפועל ויצא בערך 1200 קלוריות, והיא ירדה במשקל עם כמות כזאת. אשה בת 65 במשקל 60 קילו, שהפעילות הגופנית שלה הסתכמה בהליכות כמה פעמים בשבוע ועבודות בית, ירדה במשקל מ 1200 קלוריות, 1000 קלוריות זה תת תזונה לבחור בן 17.
- אתה אוכל מעט מדי שומן. תעלה לפחות ל 50 גרם ביום.
כמו שאמרתי אתה נמצא בגרעון גדול מדי, אני לא בטוח שהקושי נשימה קשור לזה, יכול מאוד להיות שזה באמת בגלל האובך (ראיתי עכשיו את העריכה), אבל בכל מקרה זה רע מאוד. אתה בחור מתבגר שהגוף שלו גודל ומתפתח ובדיאטות קיצוניות כאלה אתה עלול לפגוע בתהליכים האלה.

מה הערכים שאתה מציע לי ? קח בחשבון את המסטיקים ><
וכמה אני יהיה אמור לרדת בשבוע ?
אני מודד משקל כל יום שישי בבוקר במרפאה .
ירדתי 21 קילו מתחילת התהליך D:

מסה מהר. אלוהים ישמור תת-תזונה מה שהולך פה.

קח בחשבון את המסטיקים ><
בנוסף לזה יוצא לי ללעוס 5 מסטיקים של אורביט בערך ביום (עוד 10 קל בערך).
נו באמת...
מה הערכים שאתה מציע לי ?
אני מציע לך לרדת מחיטוב בכלל ולעשות ניטרלי לפחות לכמה שבועות, לסדר את החילוף חומרים. לגבי ערכים אני מציע את החלבון להשאיר, שומן לעלות ל 55 ופחמימה לאזור ה 200+, מה שיביא אותך לאזור ה 1800 קלוריות.
וכמה אני יהיה אמור לרדת בשבוע ?
אני לא יכול לענות לך על זה כי אני נגד לעשות חיטוב במשקל שלך על הגובה שלך. גם אם יש לך קצת בטן, אין לך מסת שריר ואם תעלה במסה אתה תראה טוב יותר בכל מקרה. אחרי שתצבור מסה אפשר יהיה לחטב ואז גם תיראה חטוב ושרירי ולא כמו שלד.
ירדתי 21 קילו מתחילת התהליך D:
בכל אופן כל הכבוד על הירידה של 21 קילו.
אני מבין שהיית שמן, כנראה שבראש שלך אתה עדיין שמן ואני חושב שזאת הבעיה.

• פותח/ת השרשור

קבצים מצורפים

• 20150909_223530.jpg
    20150909_223530.jpg
    KB 25.3 · צפיות: 109
  • פותח/ת השרשור
כי אתה תתחיל להיראות עם בשר (זתומרת שריר) ולא רופס.
ונגיד ואתחיל מסה אחרי כמה זמן להתחיל שוב חיטוב ?
והתפריט תיהיה ככה?

חלבון 125
פחמימה 200
שומן 50 ?

Back
למעלה תחתית