הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סומו דדליפט לביקורת

וואו נראה מעולה לפעם ראשונה, מוניטין!
מבחינת סטאפ אין לי מה להעיר, הבנת יחסית מהר את הצורה שבה נכנסים לסומו שזה החלק המורכב והקריטי בו.
הצורה שאתה נועל נראת קצת מאולצת (אתה לא נועל ברכיים חזק בסיום) וחסר קצת התפוצצות בהתחלה אבל זה הכל בגלל שאתה עדיין בשלב שאתה לומד את התנועה מוטורית (וגם עדיין לא העלת משקל).

תעלה סרטון נוסף כשתגיע למשקל של בערך 160 ק"ג כשאתה מנוסה יותר כדי לראות שהדברים משתפרים ולאח"כ אתה g2g.

• פותח/ת השרשור
סופסוף אני ליד מחשב.
תודה על התגובות.
אתה לא מספיק גמיש עדיין כדי שתוכל לפתוח את הברכיים בצורה יעילה בעמידה רחבה כזו.
הגמישות זה משהו שכדאי לעבוד עליו בנוסף לדעתך או שזה ישתפר ככל שאני אמשיך לעשות את התנועה?

סופסוף אני ליד מחשב.
תודה על התגובות.

הגמישות זה משהו שכדאי לעבוד עליו בנוסף לדעתך או שזה ישתפר ככל שאני אמשיך לעשות את התנועה?
בתור מישהו שעומד בסומו הכי רחב שאפשר, ללא ספק הגמישות תשתפר תוך כדי.

ראית את הסירטון של כריס דאפין ומרק בל על הסקוואט?

• פותח/ת השרשור

ראית את הסירטון של כריס דאפין ומרק בל על הסקוואט?
לא.. אתה יכול לסכם בכמה מילים או שכדאי לראות?
כשהתחלת עמדת יותר צר וככל שהגמישות השתפרה הרחבת את העמידה?

לא.. אתה יכול לסכם בכמה מילים או שכדאי לראות?
כדאי מאוד מאוד מאוד לראות אבל אם אתה עסוק אני יכול לנסות להסביר את הדגשים מהסירטון שכדאי ליישם.

1.עבודה מהבטן (!!!!!!!!!!!!!!!!)
2. לקרוע את הריצפה בעזרת גפות הרגליים. אתה צריך לדמיין שאתה רוצה להפריד את הריצפה תחתייך בעזרת כפות הרגליים,יעזור מאוד להוצאת הברכיים החוצה בזמן המשיכה.

כשהתחלת עמדת יותר צר וככל שהגמישות השתפרה הרחבת את העמידה?[/QUOTE]
כל הזמן עמדתי הכי רחב שאפשר, אני עומד באותו רוחב כמוך ואני נמוך ב20 סנטימטר.

אני לא חושב שיש לך קריסה משמעותית של הברכיים, אם זה היה באמת המצב היית מרים את המשקל בצורה קונבצינאלית.
הזווית הזאת קצת בעייתית בשביל לראות קריסה של הברכיים, תראה למשל:
2n7ocbo.jpg

תצלם ממולך אם אתה רוצה לבדוק את זה.

אימון הבא תעלה משקל ותעבוד על האקספלוסיביות שלך, סומו חייבים להרים מהר כי כל הכוח מופעל בשביל הניתוק.

אני לא חושב שיש לך קריסה משמעותית של הברכיים, אם זה היה באמת המצב היית מרים את המשקל בצורה קונבצינאלית.
הזווית הזאת קצת בעייתית בשביל לראות קריסה של הברכיים, תראה למשל:
2n7ocbo.jpg

תצלם ממולך אם אתה רוצה לבדוק את זה.

אימון הבא תעלה משקל ותעבוד על האקספלוסיביות שלך, סומו חייבים להרים מהר כי כל הכוח מופעל בשביל הניתוק.
הכל טוב ויפה, עד שאמרת שסומו חייב להרים בצורה אקספלוסיבית.

אתה עושה חצי סומו, מצטער זה שונה (הייתי אומר חצי קונביצינאלי - חצי סומו).
אי אפשר לעשות סומו כמו דן גרין, במקרה שלו זה עובד. לרוב האנשים לא.
בסומו צריך לקחת את הזמן.
ולא רואה הבדל בין חצי סומו לסומו רגיל. בשניהם אין מקום לטעויות טכניות.

אי אפשר לעשות סומו כמו דן גרין, במקרה שלו זה עובד. לרוב האנשים לא.
בסומו צריך לקחת את הזמן.
ולא רואה הבדל בין חצי סומו לסומו רגיל. בשניהם אין מקום לטעויות טכניות.
פותח האשכול הוא לא בגובה 1.50 מ', הוא יכול לעמוד מעט רחב ולא יקרה שום רע זה נטו עניין של גמישות בשבילו.
אין פה עניין של נכון או לא נכון, אם מתישהו פותח האשכול ירצה לשנות את סגנון ההרמה שלו לסומו-צר כי ככה הוא מרים הכי הרבה, אז שישנה...

כרגע ממה שידוע לי זה לא המצב וסומו בשבילו זה תרגיל עזר, לכן יש חשיבות גדולה לרוחב העמידה היות וזה יכול לפגוע לו בקונבצינאלי בגלל השימוש החזק של הזוקפים בתרגיל.

פותח האשכול הוא לא בגובה 1.50 מ', הוא יכול לעמוד מעט רחב ולא יקרה שום רע זה נטו עניין של גמישות בשבילו.
אין פה עניין של נכון או לא נכון, אם מתישהו פותח האשכול ירצה לשנות את סגנון ההרמה שלו לסומו-צר כי ככה הוא מרים הכי הרבה, אז שישנה...

כרגע ממה שידוע לי זה לא המצב וסומו בשבילו זה תרגיל עזר, לכן יש חשיבות גדולה לרוחב העמידה היות וזה יכול לפגוע לו בקונבצינאלי בגלל השימוש החזק של הזוקפים בתרגיל.
לא מבין איך עברת מנושא האקספלוסיביות לנושא רוחב העמידה.
הצעתי לו להצר קצת את העמידה כדי שיוכל לפתוח את הברכיים בצורה יעילה יותר.
אני מכיר מישהו אישית שעשה סומו ובגלל שלא הייה מספיק גמיש כדי לפתוח ברכיים פצע את הברך עקב קריסה פנימה שלהם.

@yujinius אם יש לך זמן וכוח אתה כמובן יכול לעבוד על גמישות כדי לקצר תהליכים. אבל בעקרון עם הזמן הגמישות תגיע.

flexibility is the main issue

your hips are way way too far back

it does not look like a proper sumo

you need to open your hips

when you will go 90%+ from your conventional weight, it will be ugly

(I have the same problem)

not exactly

your knees are already outwards

what i meant is to open up your thighs to bring your hips (agan) closer to the bar

sorry for the english, im at work

• פותח/ת השרשור
not exactly

your knees are already outwards

what i meant is to open up your thighs to bring your hips (agan) closer to the bar

sorry for the english, im at work
נראה לי שהבנתי, זה מה שניסיתי לעשות היום (לא צילמתי לצערי), אבל הגמישות על הפנים וזה היה ממש לא נוח.
אגב יש איזה מתיחות שמומלץ לעשות כדי לשפר את הגמישות באיזור?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית