דיון פרובוקציה או יש אמת

• פותח/ת השרשור Leon
  • פורסם בתאריך

Leon

משתמש קבוע
1,063
470
נק' מוניטין:
1,096
1,063
470

ראיון עם מנתח לב בגיל 98, מה דעתם זה פרופוגנדה או יש אמת בדבריו? הוא טוען שפעילות גופנית מורידה רק במעט את הכולסטרול וכדי להגיע לערך של כולסטרול בריא(מתחת ל140 לפיו) הפתרון היחיד שהוא ועמיתיו מצאו זה מעבר לתזונה טבעונית(כלומר דלת שומן רווי).

אצלי אין דעה כי אני לא חי בריא נקודה. מה דעתכם?

לדעתי זה תלוי בבן אדם

יש אנשים שיתאים להם יותר תזונה מבוססת על מאכלים מן הצומח.
ויש אנשים שתזונה מבוססת על יותר מאכלים מן החי דווקא תתאים.

אישית בלי פחמימה אני מתפרק.
ואני לא חושב שאצליח להתאושש כראוי ללא מאכלים מן החי, מה שגם מנטלית יעשה לי רע.

אני יודע איפה אני נמצא וכמה אני צריך לאכול מכל צד 😃

אהמ , אולי יש בזה אמת ,כמו שאומרים ,איש באמונתו יחיה . מה שבטוח , להיות שרירי הופך להיות קרב בעלייה .
הייתי טבעוני תקופה ,הרגשתי בסדר גמור וגם התאמנתי אז . הפסקתי כי בזבזתי את כל הזמן שלי על להכין אוכל +צריך לאכול הרבה יותר וזה הופך להיות מרכז של מי שאתה , והרגשתי שאני לא רוצה לשים את זה במרכז החיים שלי . יש דברים אחרים שאפשר לעשות עם כל הזמן הזה . חוץ מזה , החרא שלך נהיה מסריח ברמות .

הרבה אנשים נהיים חולים בדיוק כי הם שוט לא מספיקים להכין + לאכול את כל האוכל הזה ,יורדות להם רמות הורמונים , הם נראים עייפים ,וואלה אתה צריך לתקתק את כל העניין הזה של הכנה ולאכול את זה בזמנים משונים ,ועוד להשלים כל מיני מינרלים וויטמינים . חוץ מזה , ביחד עם כל העניין הטבעונות בא הקטע של אנחנו יותר טובים ממכם חח ,והצורך לספר ולהטיף על העניין (עבדתי תקופה בקיבוץ ואני לא מת על כל העניין הזה של תעשיית מזון החי ,אבל אני עדיין לא רואה את הטבעונות כתחליף טוב) .

• פותח/ת השרשור
לדעתי זה תלוי בבן אדם

ויש אנשים שתזונה מבוססת על יותר מאכלים מן החי דווקא תתאים.

אישית בלי פחמימה אני מתפרק.
ואני לא חושב שאצליח להתאושש כראוי ללא מאכלים מן החי, מה שגם מנטלית יעשה לי רע.

אני יודע איפה אני נמצא וכמה אני צריך לאכול מכל צד 😃
אתה לא חושב שגוף האדם יכול להתרגל לכל תזונה שתכריח עליו?
כלומר אם תפסיק לדוגמא לאכול בשרי וחלבי אבל עדיין תגיע לערכים מבחינת חלבון. אחרי השינוי אולי לא תרצה לחזור ותחשוב שאתה בריא יותר(לא היית עושה זאת אלמלא גרעין המחשבה הזה היה בראש שלך).
מי שבוחר בדרך הזאת, חייב להיות בעל משמעת עצמית גבוהה יותר(פחות עצלן),פתוח לקווי מחשבה אחרים(אם הוא לא היה גמיש, הוא לא היה מחליף את התזונה) ובאופן כללי גם להיות בטוח שהוא חיי הרבה יותר בריא(המנעות מאוכל מעובד וממסעדות לדוגמא).

בסרטון הוא לא נשמע כמו הטבעונים המטיפים, אלא יותר כמו בעל מקצוע עם ותק בתחום הלב והעורקים.
אולי TOM ,יהושע וכו- יוכלו להגיד פה את דעתם, לפי המחקרים שהם קראו וכו..

זה לא קשור במקרה הזה 😕

זה נכון , אני מתכוון לדבר הבא : יש הרבה מחקרים על הנזק של אוכל מהחי ,מחקרים על תזונה טבעונית ונזקיה ,וצריך ממש לנבור ולחפש בתוך העניין כדי להבין מי נגד מי . כל פוץ עושה מחקר , תתחיל ללמוד באקדמיה ותראה 😃 . כיוון שאני לא מתכוון לנבור בעניין ולראות מי צודק ומי לא מרוב עודף מחקר בעניין , אני פשוט בוחר בדרך שלי . אני גם די בטוח שהרבה טבעונים לא מכירים את כל המחקרים או מצוטטים אחד את השני כמו מחקר סין ושיט כזה ,מה שהם ראו בסרטים פופולרים על הטבעונות .

בכל מקרה עוד פעם , מה שאני די בטוח שצריך להשקיע מאמץ נוסף אם אתה בנאדם שמעניין אותו ספורט הדורש פיתוח מסת שריר 😃 . זה כמו לתת עבודה של בודיבילדר מקצועי , עם רווחים של שחיף ממוצע בחדר כשר . אתה צריך שהעניין של הכשר יהיה במקום השני מאחורי הבנה שחשוב לך יותר להיות טבעוני .

אני גם די בטוח שהרבה טבעונים לא מכירים את כל המחקרים או מצוטטים אחד את השני כמו מחקר סין ושיט כזה ,מה שהם ראו בסרטים פופולרים על הטבעונות .
בד"כ אנשים שבוחרים בטבעונות עושים את זה ממניעים אידאולוגיים ולא בריאותיות (לפחות זה מה שראיתי/שמעתי/קראתי מאנשים טבעוניים) כלומר בלי קשר מה אומרים אותם מחקרים. יש כאלה שמנסים לשכנע אחרים לעבור לטבעונות אז מציגים מחקרים כלשהם שזה יותר בריא וכו' (אני לא מסכים שטבעונות זה יותר בריא אבל אני לא באמת יודע כי לא התענייתי במחקרים וזה כי אני יודע שבכל מקרה לא אהיה טבעוני ולא צמחוני).
בכל מקרה עוד פעם , מה שאני די בטוח שצריך להשקיע מאמץ נוסף אם אתה בנאדם שמעניין אותו ספורט הדורש פיתוח מסת שריר 😃 . זה כמו לתת עבודה של בודיבילדר מקצועי , עם רווחים של שחיף ממוצע בחדר כשר . אתה צריך שהעניין של הכשר יהיה במקום השני מאחורי הבנה שחשוב לך יותר להיות טבעוני .
אני ישר חשבתי על @הקרנף הלבן , טבעוני שיש לו רווחים בחדר כושר טיפה יותר משחיף ממוצע.

בד"כ אנשים שבוחרים בטבעונות עושים את זה ממניעים אידאולוגיים ולא בריאותיות (לפחות זה מה שראיתי/שמעתי/קראתי מאנשים טבעוניים) כלומר בלי קשר מה אומרים אותם מחקרים. יש כאלה שמנסים לשכנע אחרים לעבור לטבעונות אז מציגים מחקרים כלשהם שזה יותר בריא וכו' (אני לא מסכים שטבעונות זה יותר בריא אבל אני לא באמת יודע כי לא התענייתי במחקרים וזה כי אני יודע שבכל מקרה לא אהיה טבעוני ולא צמחוני).

אני ישר חשבתי על @הקרנף הלבן , טבעוני שיש לו רווחים בחדר כושר טיפה יותר משחיף ממוצע.

ברור ,ברור , אני גם חשבתי על הבנאדם , אבל אני מוציא מאמירה שלי אנומליות סטטיסטיות , יש אנשים שמתסכלים על משקולות וגדל להם הבייספס ... יש עוד אנשים מפורסמים שנראים טוב והם טבעוניים , כמו למשל Frank Medrano (זה היה הבנאדם שהייתי רואה סרטונים שלו כשהייתי טבעוני 😃 ) .רוב הטבעונים שמתאמנים צריכים לאכול המון המון אוכל בנוסף לדברים הרגילים , וכמו שאמרתי ,זה קרב בעלייה לגדל מסת שריר .

בכל מקרה , אולי בעתיד תהיה תעשיית אוכל טבעונית שתוכל לספק אוכל טעים והמוני ולא בתור שיק ..

עריכה : עכשיו נזכרתי גם שפעם היה דיון (פה בפורום אפילו ? ) על איזה בחור טבעוני פה מהארץ שנראה טוב והוא גם פאוורליפטר . אבי לחיאני נראה לי ?

לדעתי זה תלוי בבן אדם

ויש אנשים שתזונה מבוססת על יותר מאכלים מן החי דווקא תתאים
לטענתך, יש אנשים קרניבורים, יש הרביבורים וכל אחד הוא שונה.

לא.

כולם אומניבורים עד שיוכח אחרת. ולכן צריך הכל
ריכה : עכשיו נזכרתי גם שפעם היה דיון (פה בפורום אפילו ? ) על איזה בחור טבעוני פה מהארץ שנראה טוב והוא גם פאוורליפטר
לא יודע אם זה זה אבל יש איזה מוזרק שאכל כל חייו בשר, הפסיק לאכול לפני שבוע ועושה סרטונים כאילו כל השריר זה בזכות איזה חסה

לא בלתי אפשרי לאכול נכון בתזונה טבעונית.. אבל 99.9% מהם לא עושים את זה נכון

לא יודע אם זה זה אבל יש איזה מוזרק שאכל כל חייו בשר, הפסיק לאכול לפני שבוע ועושה סרטונים כאילו כל השריר זה בזכות איזה חסה

לא בלתי אפשרי לאכול נכון בתזונה טבעונית.. אבל 99.9% מהם לא עושים את זה נכון
לא. זה ממש לא הוא.
מדובר במישהו שהוא טבעוני למעלה מ30 שנה וקוראים לו אבי לייני.

ולא הבנתי מאיפה הבאת את הנתון הזה ש99.9% טבעונים לא אוכלים בצורה נכונה. (???)
ולעומתם, מה אחוז הקרניבורים שאתה מעריך שאוכלים בצורה נכונה? זה מגובה במחקר?

לטענתך, יש אנשים קרניבורים, יש הרביבורים וכל אחד הוא שונה.

לא.

כולם אומניבורים עד שיוכח אחרת. ולכן צריך הכל
לא בטוח שקלטתי אותך
אבל בכל מקרה אמרתי שיש אנשים שאחוז המוצרים מן החי אצלם צריך להיות גבוה יותר מאחרים.

סתם דוגמא המתאמנת שלי שונאת פחמימה היא אוכלת אורז בכוח, היא אנרגטית גם בלי פחמימה.

אני צריך לפחות מנת פחמימה אחת מספקת ביום בשביל לתפקד.

כולנו שונים, לא תאמין עד כמה 😃

• פותח/ת השרשור
הוא קשקשן.
אין ביסוס ששומן רווי משפיע על כולסטרול רע או על הטוטאל כולסטרול? או שכולסטרול גבוה משפיע על סיכוי למחלת לב בגיל צעיר? אני גם חשבתי שהוא טועה בין הקשר, רק לא בטוח איפה בשרשרת הוא טועה..

אין ביסוס ששומן רווי משפיע על כולסטרול רע או על הטוטאל כולסטרול? או שכולסטרול גבוה משפיע על סיכוי למחלת לב בגיל צעיר? אני גם חשבתי שהוא טועה בין הקשר, רק לא בטוח איפה בשרשרת הוא טועה..

אין ביסוס טוב לשום דבר מזה. כל השרשרת בעייתית. אין כולסטרול רע. והוא בכלל אומר כולסטרול כשהוא רוצה להגיד LDL. איך אפשר לקחת בן אדם כזה ברצינות?

א. זה ממש לא הוא.
מדובר במישהו שהוא טבעוני למעלה מ30 שנה וקוראים לו אבי לייני.
לא יודע אם זה זה

ולא הבנתי מאיפה הבאת את הנתון הזה ש99.9% טבעונים לא אוכלים בצורה נכונה. (???)
כי רוב הטבעונים אוכלים מה שזמין להם + טבעוני שזה בעיקר פחמימות, להקפיד על חלבון צריך לדעת וזה לא פשוט. מצריך הכנות של קטניות מראש והכנת תפריט, אלא אם אותו אדם בטלן ויושב בבית כל היום ויש לו זמן להכין כל רגע נתון.

ולעומתם, מה אחוז הקרניבורים שאתה מעריך שאוכלים בצורה נכונה?
הרבה פחות, מהסיבה הפשוטה שכשאוכלים בשר בדרך כלל ניתן לאכול פחות פחמימות בתפריט. מדגיש אפשר.

זה מגובה במחקר?
כן ברור, יש יחידת מיפוי מזון של משרד הבריאות שעוקב אחרי כל ביס שאוכלים כלל האוכלוסייה בעולם.

נו באמת.. לא להיות ליצנים בבקשה, לא על כל שטות צריך להגיב ב "יש לך מחקר שתומך בזה"

נו באמת.. לא להיות ליצנים בבקשה, לא על כל שטות צריך להגיב ב "יש לך מחקר שתומך בזה"
זה פורום תזונה לא אוף טופיק..
ואתה יודע טוב מאוד שאם טבעוני היה בא ורושם "99.9% מהאוכלוסייה שאוכלים בשר אוכלים בצורה לא נכונה לעומת טבעונים שהם יותר בריאים" הייתם קוטלים אותו ומבקשים ממנו הוכחות.
אז ליצנות יכולה להיות לשני הכיוונים.

אם אין לך נתון שמעיד על כך ש99% מהטבעונים הם לא בריאים לעומת האוכלוסייה הכללית - הטענה שלך לא מתקבלת.

כי רוב הטבעונים אוכלים מה שזמין להם + טבעוני שזה בעיקר פחמימות

הרבה פחות, מהסיבה הפשוטה שכשאוכלים בשר בדרך כלל ניתן לאכול פחות פחמימות בתפריט. מדגיש אפשר.
כי פחמימות זה רעל? 🤦‍♂️

זה פורום תזונה לא אוף טופיק..
ואתה יודע טוב מאוד שאם טבעוני היה בא ורושם "99.9% מהאוכלוסייה שאוכלים בשר אוכלים בצורה לא נכונה לעומת טבעונים שהם יותר בריאים" הייתם קוטלים אותו ומבקשים ממנו הוכחות.
אז ליצנות יכולה להיות לשני הכיוונים.

אם אין לך נתון שמעיד על כך ש99% מהטבעונים הם לא בריאים לעומת האוכלוסייה הכללית - הטענה שלך לא מתקבלת

לא אמרתי ש99% מהטבעונים לא בריאים.
אמרתי ש99% מטבעונים אוכלים מה שזמין להם ולא מתכננים מראש את האוכל.

יודעת מה אתקן. רוב האוכלוסייה בלי קשר לתזונה אוכלים מה שזמין.
לטבעונים אין בשר ולכן אוכלים רק פחמימות כי זה מה שזמין.

כי פחמימות זה רעל?
לא, אבל לאכול תפריט שמורכב ברובו פחמימות עם מעט מאוד חלבון, וגם הוא צמחי, מעט שומן כי לשומן עדיין יש יחסי ציבור רעים אומכ שרוב התפריט נהיה פחמימיתי וזה לא תזונה נכונה. אם את לא מסכימה שפחות מ1 גרם חלבון לקילוגרם גוף ומעט מאוד שומן בתפריט זה לא תקין כנראה שהדיון חסר סיכוי

כי פחמימות זה רעל? 🤦‍♂️
אני מאמין שעוד כמה שנים נגלה שפחמימות זה המקור לרוב הבעיות הבריאותיות שלנו שקשורות לסוכרת ולמחלות לב. בעיקר כשמדובר בפחמימות מעובדות, ייקח זמן אבל בסוף נגיע לזה.
זה לא אומר שיהיה צריך להוריד לגמרי את הפחמימות מהתפריט, אבל בהחלט להפחית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית