הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עלייה מינימלית בנוזלים בזמן מסה

sharont

משתמש פעיל
612
16
נק' מוניטין:
309
612
16
שלום לכולם,
אני שמן לשעבר ככה שהגוף שלי רגיש מאד לעניין הפחמימות.
אחרי כל סיום חיטוב , ברגע שאני מתחיל להעלות את הפחמימות העלייה בנוזלים עולה באותה אכזריות.
יש אפשרות לצמצם את העלייה בנוזלים ועדיין להתקדם במסה?
נתונים שלי + תפריט:
משקל 68 , גובה: 175
כרגע נמצא במסה על 2400-2600 קלוריות(BMR 2000 קל')
תפריט ביום ללא אימון:
קלוריות חלבון שומן פחמימה
upload_2015-9-16_11-44-16.png

תפריט ביום אימון: קלוריות חלבון שומן פחמימה
upload_2015-9-16_11-46-49.png

אתה על כמות פחמימות נמוכה אם אתה רוצה אתה יכול לרדת עוד טיפה ל150 גרם, נסה לשלב אירובי זה עדיף לעניין הנוזלים

• פותח/ת השרשור
גם על הכמות הנ"ל אני ממשיך לעלות בנוזלים,
במידה ואני מעלה בשומן / חלבון ולא מעלה יותר בפחמימות , אני אוכל להמשיך להתקדם בתוכנית האימונים בצורה תקינה?

בגדול עניין הנוזלים מורכב מהרבה דברים.. ביניהם כמות הפחמימות(ובכללי הקלוריות), כמות המים, נתרן וכו'..
כמו שהמליצו מעליי, תנסה לשלב אירובי זה יכול לעזור קצת..

אבל לא הייתי דואג יותר מידי לעניין הזה, במסה לא משנה מה תעשה תמיד תהיה טיפה יותר נוזלי, תקופת החיטוב הכל יורד 😃

• פותח/ת השרשור
בגדול עניין הנוזלים מורכב מהרבה דברים.. ביניהם כמות הפחמימות(ובכללי הקלוריות), כמות המים, נתרן וכו'..
כמו שהמליצו מעליי, תנסה לשלב אירובי זה יכול לעזור קצת..

אבל לא הייתי דואג יותר מידי לעניין הזה, במסה לא משנה מה תעשה תמיד תהיה טיפה יותר נוזלי, תקופת החיטוב הכל יורד 😃

כמה אירובי? באיזו עצימות?

מה זה משנה בדיוק אם אתה נוזלי במסה?
אז מקסימום תהיה מאוד נוזלי, תעבור לחיטוב הכל ירד. אתה לא עולה על שום במה ואתה לא אמור להראות בשיא שלך בתקופת המסה. מסה קיימת בישביל עלייה של מסת שריר, לא ירידה בנוזלים.

הוספת חלבון ושומן והפחתת פחמימות לא אמורה לפגוע בתוכנית האימונים, פחמימות באות במקרה הזה
לספק אנרגיה יותר מהירה לגוף וגם קל לצרוך קלוריות מפחמימה.

אני עשיתי תקופה anabolic diet, שמבוססת על שומן וחלבון - ואני אישית הייתי הרבה פחות נוזלי.(מה נעשה, הגוף שלי מגיב חרא לפחמימות) ועדיין התקדמתי במשקלים וכו'..

אני הייתי משלב 30-35 דק' אירובי בעצימות בינונית משהו כמו 3 פעמים בשבוע, זה דיי מספיק וזה גם אחלה לסיבולת..

• פותח/ת השרשור
מה זה משנה בדיוק אם אתה נוזלי במסה?
אז מקסימום תהיה מאוד נוזלי, תעבור לחיטוב הכל ירד. אתה לא עולה על שום במה ואתה לא אמור להראות בשיא שלך בתקופת המסה. מסה קיימת בישביל עלייה של מסת שריר, לא ירידה בנוזלים.

מסכים איתך לגבי עניין העלייה לבמה,
אבל מצד שני לא בא לי להיראות כמו פח זבל בתקופת המסה,
אם יש אפשרות למזער את העלייה בנוזלים ועדיין להמשיך להרים כבד משבוע לשבוע אני אשמח לקבל טיפים איך לעשות זאת!

מסכים איתך לגבי עניין העלייה לבמה,
אבל מצד שני לא בא לי להיראות כמו פח זבל בתקופת המסה,
אם יש אפשרות למזער את העלייה בנוזלים ועדיין להמשיך להרים כבד משבוע לשבוע אני אשמח לקבל טיפים איך לעשות זאת!
אתה לא תראה פח זבל גם אם תאכל 400 פחמימה וגם אם תאכל 50.זה כלכך לא משנה.

אתה לא תראה פח זבל גם אם תאכל 400 פחמימה וגם אם תאכל 50.זה כלכך לא משנה.
תשמע, בתור בובספוג אני יכול להגיד לך שעל 400 פחמימה אני מתנפח.. לא לכולם נעים המצב ולא בהכרי חייבים להראות רע במסה. אבל מסכים שלא צריך לשאוף להראות יבש.

לכן ממזערים כמה שניתן, אז 150 גרם פחמימה יהיה המינימום לדעתי ועם אירובי שתמיד טוב במסה אפשר לשמור על מראה שפוי לאלה שנוטים לצבור המון נוזלים

תשמע, בתור בובספוג אני יכול להגיד לך שעל 400 פחמימה אני מתנפח.. לא לכולם נעים המצב ולא בהכרי חייבים להראות רע במסה. אבל מסכים שלא צריך לשאוף להראות יבש.

לכן ממזערים כמה שניתן, אז 150 גרם פחמימה יהיה המינימום לדעתי ועם אירובי שתמיד טוב במסה אפשר לשמור על מראה שפוי לאלה שנוטים לצבור המון נוזלים
מסכים, כל אחד מה שטוב לו. אבל מבחינת עליה במסה ותוצאות. התוצאות היו זהות.

מסכים, כל אחד מה שטוב לו. אבל מבחינת עליה במסה ותוצאות. התוצאות היו זהות.
ברור..אין שום ספק בזה.

העינין כאן הוא יותר פסיכולוגי, יש כאלה שיהיה להם קשה למשוך מסה ארוכה כשהם נוזליים מאוד ואז יעצרו תמסה מוקדם מדי

• פותח/ת השרשור
אוקי לקחתי את הטיפים של כולכם!
כרגע המצב הנתון הוא שאני תקוע במשקלי העבודה ולא מתקדם,
מתאמן ABX4 בתוכנית שטנק העלה לכאן
שינה פיקס, טכניקה ואימונים גם פיקס , נשאר עניין התזונה.
אני מרגיש באופן ודאי שאין התאוששות כרגע וזה בגלל האוכל.
לכן חשוב לי לדעת איך מתקדמים מבחינת תזונה במצב הנוכחי מבלי להמשיך להעלות בנוזלים?(להעלות קלוריות רק בשומן? או רק בחלבון? )

אין לך שום סיבה להתעסק בנוזלים, בנוזלים מתעסקים דוגמני פיטנס ומפתחי גוף, כדי להגיע לשייפ שיא בצילומים/תחרות, השייפ הזה לא נשאר הרבה זמן (בדיוק כמה שעות)

אם המטרה שלך היא להעלות במסה, אתה צריך להפסיק לחשוב על דברים האלו, ולהתחיל לאכול

• פותח/ת השרשור
אין לך שום סיבה להתעסק בנוזלים, בנוזלים מתעסקים דוגמני פיטנס ומפתחי גוף, כדי להגיע לשייפ שיא בצילומים/תחרות, השייפ הזה לא נשאר הרבה זמן (בדיוק כמה שעות)

אם המטרה שלך היא להעלות במסה, אתה צריך להפסיק לחשוב על דברים האלו, ולהתחיל לאכול
הלוואי והייתי קיצוני כמו שאתה מתאר אותי,עניין הנוזלים מאד מציק לי מבחינת בגדים ומידות נטו!
ברגע שאני לא שם בקרה מספקת על עניין הפחמימות המשקל עולה ועולה ועולה,הג'ינסים מתחילים להיות צמודים , החולצות כנ"ל , הבטן נפוחה בטירוף.
החל מהשבוע הקרוב אני מתכוון להכניס קצת אינטרוולים ולראות האם תיהיה ירידה בנוזלים.
בשלב הבא אני מתכוון להגביל את הפחמימות לכמות מסויימת בכל יום,אמשיך להעלות בשומן / חלבון בכדי להתקדם במשקלי העבודה ובמשקל הגוף במידת הצורך.
לתעדף את הקלוריות הנוספות לחלבון או לשומן?
אם אנלא' טועה גם חלבון בסופו של דבר הופך לפחמימה..?

גע שאני לא שם בקרה מספקת על עניין הפחמימות המשקל עולה ועולה ועולה,הג'ינסים מתחילים להיות צמודים , החולצות כנ"ל
להכנס למסה עולה כסף, מעבר להוצאות על אוכל יש הוצאות על בגדים - זה בלתי נמנע לדעתי, שום נוזלים לא יפתרו את הבעיה.
לתעדף את הקלוריות הנוספות לחלבון או לשומן?
אם אנלא' טועה גם חלבון בסופו של דבר הופך לפחמימה..?
אני תמיד מעדיף להרבות יחסית בשומן וחלבון, ולהקציב פחמימות, מהעדפות אישיות.
חלבון הופך לפחמימות רק כאשר יש חוסר בפחמימות, אם אתה אוכל 150-200 פחמימות ביום זה לא קורה.

כנראה עניין גנטי. כמה נתרן אתה אוכל ביום יום? כמות גבוהה של נתרן תגרום לעודף נוזלים.
כך או כך, אל תייחס לזה יותר מידי חשיבות כמו שנאמר למעלה. יותר חשוב שתתמקד בעלייה איכותית במשקל מאשר בנוזלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית