ייעוץ סטרונגמן וטקסס

• פותח/ת השרשור hbhc
  • פורסם בתאריך

hbhc

מושעה
269
133
נק' מוניטין:
617
269
133
ערב טוב לכולם,
בקרוב אעבור מss לטקסס ,אני רוצה מאוד לשלב תרגילי סטרונגמן כגון:atlas stone,sled,farmers walk,tyre flip,yoke,log pressוכו.
עכשיו השאלה שלי אם אני אשלב את התרגילים האלה בימים שאני לא מתאמן או בסופ"ש,זה יפגע בהתאוששות,במידה ולא האם קיים באזור המרכז מקום שמחזיק ציוד כזה?
תודה מראש
בטעות פרסמתי את הדיון פה במקום בפורום:powerlifting

לדעתי יפגע מאוד בהתאוששות. זה לא הליכה או ריצה קלילה, זה תרגילים שדורשים ממך הרבה, אלא אם כן אתה הולך לעשות אותם עם משקל שהוא ממש קל בשבילך ואז לא יודע מה הטעם לעשות בכלל.

• פותח/ת השרשור
לדעתי יפגע מאוד בהתאוששות. זה לא הליכה או ריצה קלילה, זה תרגילים שדורשים ממך הרבה, אלא אם כן אתה הולך לעשות אותם עם משקל שהוא ממש קל בשבילך ואז לא יודע מה הטעם לעשות בכלל.
קודם כל תודה על התשובה המהירה.
אז באופן כללי ההמלצה זה לשלב סטרונגמן בשלב יותר מאוחר מטקסס שאני כבר יכול לבנות תוכנית אימונים אישית לסטרונגמן ולחדר כושר?
כי אני חייב מתישהו להתחיל לשלב אותם

קודם כל תודה על התשובה המהירה.
אז באופן כללי ההמלצה זה לשלב סטרונגמן בשלב יותר מאוחר מטקסס שאני כבר יכול לבנות תוכנית אימונים אישית לסטרונגמן ולחדר כושר?
כי אני חייב מתישהו להתחיל לשלב אותם
אני אף פעם שילבתי דברים כאלה באימונים אז אני לא יכול להגיד מנסיון.
אם אתה ממש רוצה לעשות תרגילי סטרונגמן אז אתה לא חייב לחכות, אתה יכול עכשיו לקחת תכנית אחרת שפחות מעמיסה עליך ותוכל להוסיף את התרגילים.
לדעתי 5/3/1 אפשר לתכנן ככה שזה יסתדר, אולי גם עם מאד קאו אפשר לשלב.

• פותח/ת השרשור
אני אף פעם שילבתי דברים כאלה באימונים אז אני לא יכול להגיד מנסיון.
אם אתה ממש רוצה לעשות תרגילי סטרונגמן אז אתה לא חייב לחכות, אתה יכול עכשיו לקחת תכנית אחרת שפחות מעמיסה עליך ותוכל להוסיף את התרגילים.
לדעתי 5/3/1 אפשר לתכנן ככה שזה יסתדר, אולי גם עם מאד קאו אפשר לשלב.
תודה רבה, אשמח לעוד הצעות מאנשים ששילבו או שיש להם ידע/ניסיון בשילוב סטרונגמן עם פווארליפטינג

הדרך לפסגת תחום הסטרונגמן לא אורכת להערכתי/ לא באופן משמעותי ארוכה -מהדרך לטופ פאוורליפטינג. זה לא קרוספיט שמשאיר אותך לרוב אדם חלש יחסית.
חושב שלכן בסופו של דבר אין חסרון רציני בשילוב "נכון".
מאמין שכדאי לחפש מתודות בפורומים בחול שם אני משער שמשתתפים סטרונגמנים. בארץ זה לא קיים ולכן לא תקבל מענה מקצועי

• פותח/ת השרשור
הדרך לפסגת תחום הסטרונגמן לא אורכת להערכתי/ לא באופן משמעותי ארוכה -מהדרך לטופ פאוורליפטינג. זה לא קרוספיט שמשאיר אותך לרוב אדם חלש יחסית.
חושב שלכן בסופו של דבר אין חסרון רציני בשילוב "נכון".
מאמין שכדאי לחפש מתודות בפורומים בחול שם אני משער שמשתתפים סטרונגמנים. בארץ זה לא קיים ולכן לא תקבל מענה מקצועי
תודה רבה על העזרה,אני גם חושב שהכי טוב זה לחפש/לבדוק/לשאול בפורומים בחו"ל כי שם זה הרבה יותר מפותח מפה.
טעות שלי,לא קראתי הכול
קרוספיט פתח תקווה זה הכי קרוב שתתקרב לסטרונגמן אמיתי
בהחלט אבדוק את ההצעה שלך,אני גם יודע איפה זה,ממש קרוב לבית שלי

אני מאד בספק שיש מכוני כושר שיש בהם את הציוד הדרוש לזה (בארץ).
לגבי מאמנים שמבינים בזה אני עוד יותר סקפטי.

בכל מקרה, אין טעם להתאמן בסטרונגמן אלא אם יש לך בסיס טוב בפאוורליפטינג.

אולי יעניין אותך, אתר של רוב אורלנדו שמפרסם אימון יומי לתכנית סטרונגמן שהוא מתכנן (דיי אקראי לפי מה שהוא אומר, מין קרוספיט כזה):
strongmanwod.com

הפתרון הטוב והמהיר ביותר בשבילך זה להכין את הציוד שאתה צריך בעצמך.
גם במדינות עם יותר זיקה לסטרונגמן, בעלי מכונים ומתחרים מזמינים ציוד "custom made"

• פותח/ת השרשור
[
אולי יעניין אותך, אתר של רוב אורלנדו שמפרסם אימון יומי לתכנית סטרונגמן שהוא מתכנן (דיי אקראי לפי מה שהוא אומר, מין קרוספיט כזה):
strongmanwod.com
אני שואף לכיוון של תוכנית מסודרת.לא לאימונים ותרגילים אקראיים בסגנון קרוספיט אבל תודה על ההצעה.
הפתרון הטוב והמהיר ביותר בשבילך זה להכין את הציוד שאתה צריך בעצמך.
גם במדינות עם יותר זיקה לסטרונגמן, בעלי מכונים ומתחרים מזמינים ציוד "
ציוד זה לא בעיה גדולה לאלתר ,אני צריך אבל לראות איזה סידור אני עושה עם החדר כושר שלא יפגע לי בהתאוששות ,אני מאמין שאוכל לשלב את זה בשלב יותךר מאוחר שאצבור עוד משקל על המוט.custom made"
יש גם אפשרות לוותר על יום בחדר כושר ולעשות סטרונגמן או אפשרות נוספת שהסטרונגמן יהיה "כעזר" רק לא עם משקלים ממש גבוהים .
לדוגמא אחרי אימון דדליפט לעשות tyre flips.
או אחרי אימון סקוואט לעשות yoke.

ממה שראיתי ביוטיוב וקצת קראתי בפורומים, זה בגדול צריך קודם להעלות את משקלי העבודה שלך, משמע תתמקד בתוכנית כוח, העבודה לתרגילי סטרונגמן היא לפי מפרט תחרות, ז"א אחרי שהם נרשמים לתחרות ויודעים אילו מבחנים יהיו הם מתמקדים בהם.

באופן כללי הם עובדים לטווחי חזרות יחסית גבוהים, אין הרבה בנץ' פרס אלא יותר פרס והמון דדליפט וגב בכלל.
זה כמו בילדר עם בתקופת "מסה מלוכלכת" תמידית

האם קיים באזור המרכז מקום שמחזיק ציוד כזה?

רוב מכוני הקרוספיט מחזיקים ציוד לסטרונגן , אני אישית ראיתי שיש ציוד כזה ( צמיגים, יוק, אבני אטלס ומזחלות ) בקרוספיט פתח תקווה ובקרוספיט TLV.
רק תתקשר ותברר האם אפשר לעבוד עם ציוד זה באופן עצמאי .
בהצלחה !

• פותח/ת השרשור
ממה שראיתי ביוטיוב וקצת קראתי בפורומים, זה בגדול צריך קודם להעלות את משקלי העבודה שלך, משמע תתמקד בתוכנית כוח, העבודה לתרגילי סטרונגמן היא לפי מפרט תחרות, ז"א אחרי שהם נרשמים לתחרות ויודעים אילו מבחנים יהיו הם מתמקדים בהם.
באופן כללי הם עובדים לטווחי חזרות יחסית גבוהים, אין הרבה בנץ' פרס אלא יותר פרס והמון דדליפט וגב בכלל.
זה כמו בילדר עם בתקופת "מסה מלוכלכת" תמידית
זה גם מה שאני חשבתי פשוט רציתי לקבל עצות לפני שאני מתחיל בקרוב לשלב סטרונגמן ,אני חושב שאחרי חודשיים שלוש בטקסס אוסיף בהדרגה.תודה על העזרה!.
הייתי מחכה קצת עם הסטרונג מן עד שעברת לפחות סבב שניים של טקסס.
גם אני חושב ככה תודה!
רוב מכוני הקרוספיט מחזיקים ציוד לסטרונגן , אני אישית ראיתי שיש ציוד כזה ( צמיגים, יוק, אבני אטלס ומזחלות ) בקרוספיט פתח תקווה ובקרוספיט TLV.
רק תתקשר ותברר האם אפשר לעבוד עם ציוד זה באופן עצמאי .
בהצלחה !
תודה גם לך!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית