הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שרירים חיטוב

הודיה

משתמש מתחיל
29
2
נק' מוניטין:
2
29
2
הי
אני בת 29, רזה אבל מרגישה קצת "מדלדל". אני רוצה להשיג מראה שרירי יותר. כרגע רק עושה פילאטיס ורצה ומלבטת מה עליי לעשות. האם אני חייבת לקחת מאמן כושר בשביל לדעץ בדיוק איך לעבוד??
הכוונה היא - מה יהיה הכי יעיל ואיך אשיג הכי הרבה תוצאות? האם כדאי להמשיך רק פילאטיס מכשירים? (אני עושה המון זמן ונראה לי שאני לא משיגה כלום כך.... האם זה הגיוני?) או שיעורי עיצוב או...?
אני מעדיפה כמובן שלא להעזר במאמן פרטי כי זה נורא יקר ואני כבר מנויה בסטודיו של יוגה ופילאטיס
מה כדאי?
האם אפשר לבד?

את בהחלט יכולה להגיע להישגים גם ללא מאמן פרטי אבל את צריכה לפעול בצמוד לתכנית עם רציונל ברור.
תבחרי לך תכנית אימונים בהתאם למטרה שלך
תקפידי להעלות משקלי עבודה באופן רציף ומתמיד
תקראי ותלמדי היטב את עקרונות הטכניקה

קחי לך תכנית אימונים מהקישור -
ארכיון תוכניות אימונים - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
או מכאן
תוכניות אימונים לתקופת החיטוב - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

נה היא - מה יהיה הכי יעיל ואיך אשיג הכי הרבה תוצאות? האם כדאי להמשיך רק פילאטיס מכשירים? (אני עושה המון זמן ונראה לי שאני לא משיגה כלום כך.... האם זה הגיוני?) או שיעורי עיצוב או...?

תשובה: כן, זה מאוד הגיוני.
פילאטיס ושיעורי עיצוב מביאים אותך לנקודה מסויימת, שכנראה הגעת אליה מזמן. על כך יש להוסיף תזונה מתאימה שתתמוך במטרות שלך.

• פותח/ת השרשור
אז מה כדאי לעשות? לעזוב את הסטודיו ולעשות מנוי לחדר כושר ורק משקולות? נשמע לי טיפה משעמם כשזה הספורט היחיד. וגם בגלל שההבנה שלי לא עמוקה נראה לי בעייתי. אמנם יש תכנית ממדריך אבל אני לא יכולה לגוון מספיק ולשנות. או שכדאי לנסות משהו כמו קרוספיט? למרות שאין לי קרוב. או פשוט לקחת מאמן אישי. אבל זה יקר

בקיצור
לא יודעת

אז מה כדאי לעשות? לעזוב את הסטודיו ולעשות מנוי לחדר כושר ורק משקולות? נשמע לי טיפה משעמם כשזה הספורט היחיד. וגם בגלל שההבנה שלי לא עמוקה נראה לי בעייתי. אמנם יש תכנית ממדריך אבל אני לא יכולה לגוון מספיק ולשנות. או שכדאי לנסות משהו כמו קרוספיט? למרות שאין לי קרוב. או פשוט לקחת מאמן אישי. אבל זה יקר

בקיצור
לא יודעת
הכל תלוי במטרות.
אם המטרות הן רק "עיצוב הגוף", אין ספק שחדר כושר (בעבודה נכונה) זאת הדרך היעילה ביותר.
אם חשוב לך לגוון בשביל לא להשתעמם / כי זה כיף לך / וואטאבר - את יכולה להמשיך לעשות פילאטיס, יוגה או מה שבא לך.. חשוב שתביני שזה פשוט יהיה די "מיותר" מבחינת תוצאות.
לגבי זה שזה עסק יקר מאמן אישי - קודם כל מומלץ מאוד הייעוץ אישי שיש פה באתר. דבר שני, מאיפה את בארץ? יש פה הרבה חברה שמתאמנים בכל רחבי הארץ ויוכלו לעזור אם במקרה אתם מתאמנים באותו מכון

• פותח/ת השרשור
באמת? מיותר? קצת מוזר לי שאני עושה ככ הרבה יוגה+פילאטיס (גם מכשירים) וריצה וזה מיותר.
אני מתא. כאמור, כרגע אני בסטודיו ולא במכון ממש אבל שוקלת מה לעשות הלאה

באמת? מיותר? קצת מוזר לי שאני עושה ככ הרבה יוגה+פילאטיס (גם מכשירים) וריצה וזה מיותר.
אני מתא. כאמור, כרגע אני בסטודיו ולא במכון ממש אבל שוקלת מה לעשות הלאה
מבחינת שריפת קלוריות, כמובן שבריצה את שורפת קלוריות, מצד שני את גם יכולה לאכול פחות ככה שחובה זה לא.
אבל אני לא דיברתי על ריצה אלא יותר על פילאטיס ויוגה או חוגים אחרים, מבחינת תוצאות שתראי זה מיותר לגמרי בהנחה שתעבדי עם תוכנית נכונה בחדר כושר.

כמו שכתבו לפניי, פילאטיס ויוגה הם די בזבוז של זמן אם מטרתך היא עיצוב הגוף.
הדבר היחיד שעובד, הוא להרים משקולות בחד'כ לפי תוכנית נכונה, ולאכול לפי תפריט מובנה למטרותייך.
ממליצה לך לחזור, גם אם צריך, כמה וכמה פעמים על המאמרים שניתנו לך. הם נמצאים גם בנעוצים בפורום נשים. קראי שם את כל המאמרים, הם ישכילו אותך להבין דברים שלא היית מודעת להם לפני כן, ויתקנו לך הרבה מאוד מיתוסים נפוצים.

יש לי נסיון של שנים!!!! בסטודיו c, פילאטיס ודומיהם ואני אומרת לך חד משמעית שאין תוצאות כמו בהרמת משקולות. יש כמובן משמעות קריטית לתזונה כלומר כדי לראות תוצאות את חייבת לשלב את האימון בתזונה. אממה לא משנה מה תאכלי התוצאות של שיעורי העיצוב - מבחינה ויזואלית (בהחלט יתכן שזה עושה לך טוב ואת נהנית ואפילו נתפשים לך השרירים) הם מוגבלים עד בלתי קיימים.
מבחינת המחיר זה כמעט זהה רק שזה דורש ממך יותר אחריות ללמוד ולהבין מה את עושה.

• פותח/ת השרשור
אז חדר כושר היא האופציה היחידה? הבעיה היא שזה קצת מבאס לבוא כל יום עם אותה תכנית או שתיים שבנו לי ולעבוד לבד כשאין מספיק ידע ויכלת לאתגר את עצמי ולבנות ולשנות וגם לא בטוח שאני עושה נכון בלי להרוס וזה
לא משנה כמה אקרא, כשאין מדריך צמוד אני לא יכולה להיות בטוחה שאני עושה נכון
ולגבי להיות יצירתית אני לא יכולה בלי המון ידע
אז מהכדאי לעשות???

את יכולה לקחת תוכנית מהפורטל שתתאים למטרותייך, לצלם את עצמך ולהעלות לכאן סרטונים.
יש פה המון אנשים שיכולים לעזור לך לשפר או לתקן טכניקה בכל תרגיל שתרצי.
ממליצה לך לראות סרטונים ולקרוא על תרגילי הבסיס ולקחת תוכנית שהם משולבים בה.
לגבי הדאגה שלך משעמום, מבינה אותך, ככה גם אני חשבתי לפני..
באמת התחלתי ״להרים״ משקולות ולא ראיתי שום תוצאות ולכן זה שיעמם אותי בשלב כלשהו.
החוכמה היא לקחת תוכנית ולדעת להתקדם איתה, כך תראי תוצאות וברגע שתתחילי לראות את זה את תהני מכל שניה!
כל התקדמות כלשהי שתהיה לך בתרגיל מסויים תגרום לך אושר (זה מה שקרה לפחות אצלי).
אני מאמינה שרק כשהתחלתי לקחת את הסיפור הזה יותר ברצינות, נעזרתי באנשים שסביבי שמבינים טיפה יותר, ובאנשים פה בפורום, התחלתי באמת להתאהב בספורט, להנות מכל רגע של אימון משקולות, ולחכות לשבור שיאים כל פעם מחדש!

-כמובן שכדי לראות תוצאות את אמורה לשלב את האימונים יחד עם תזונה מתאימה למטרות שלך וזהו השילוב המושלם שמניב הכי הרבה תוצאות.

• פותח/ת השרשור
אני ממש אוהבת ספורט, אבל בחדר כושר אם אין הבנה באמת את פשוט באה ועושה כמה חזרות במכשירים וזהו. זה משעמם כי אין אופציה לשנות ולגוון ככ. שוב, אם אין המון ידע. ואני לא אתחיל לצלם את עצמי ולעלות - זו לא אופציה..

את לא חייבת.
בגלל זה הצעתי שתקראי על תרגילי הבסיס, תראי המון סרטונים של איך לעשות אותם, אפילו תצלמי את עצמך ותסתכלי מה את יכולה לתקן.
זו דרך מספיק טובה.
אם את לא רוצה אז אין לי משהו טוב יותר להציע.
זה או זה, או לקחת מאמן אישי.
אני הסתפקתי בלהיעזר כאן בפורום ובאנשים סביבי שמבינים, אני כל הזמן קוראת ורואה סרטונים שמדריכים.
זה מאוד עוזר לי ואני כבר מבינה הרבה יותר ממה שהייתי בהתחלה.
זו הדרך היחידה להגיע לתוצאות.

• פותח/ת השרשור
אבל איך את בונה לעצך תכניות אימון? או שבונים לך במכון ואת פשוט עושה רק אותה

הצעתי לך להסתכל כאן בפורטל, יש כאן כל מיני תוכניות שיכולות להתאים לחיטוב..
תבחרי אחת מהן, כנסי ליוטיוב ותראי סרטונים של תרגילי הבסיס ותתחילי לאט לאט.
תאתגרי את עצמך כל אימון או פעם בשבוע לעלות קצת במשקלי עבודה בכל תרגיל.
(כמובן שחשוב שהטכניקה תהיה טובה לפני שתכניסי משקלים)

• פותח/ת השרשור
חיטוב זה מה שאני צריכה? אני לא צריכה לרדת במשקל אלא רק להפוך את עצמי ליותר שרירית. זה נקרא חיטוב? ונראה לך כדאי לי לעבור למכון כושר (מכשירים) או שאפשר רק לעבוד עם משקולות בסטודיו שאניכבר נמצאת בו

כדי להוסיף מסת שריר ולקבל את המראה ה״שרירי״ או מוצק יותר את צריכה להיות בפלוס קלורי (או לפחות במאזן נייטרלי בתור התחלה) מה שאומר שתעלי במשקל, את צריכה לקחת בחשבון שחלק ממה שתעלי יהיה בשומן (לא אומר בהכרח שתעלי באחוזי השומן).
כמובן שאחרי שתעלי כמה קילוגרמים טובים (לא 2-3) תעשי חיטוב קטן כדי שהמראה השרירי יוכל לבלוט יותר וכך תקבלי את התוצאה שרצית.
לא הייתי ממליצה על כל ה״מכשירים״ אלא על עבודה חופשית עם מוטות ומשקולות חופשיות, השאלה אם יש לך כאלה בסטודיו שאת עובדת בו, וכמה משקל יש שם.

• פותח/ת השרשור
יש אבל לא מגיע למשקלים גבוהים במיוחד
זה נשמע לי ממש מסובך כל הסיפור הזה

לא כ״כ מסובך, עניין שהופך לאורח חיים וזה חלק מהיום יום שלי כבר.
הכל תלוי בכמה את רוצה את זה.
נכון, זה לא קסם ואת לא תקבלי את התוצאה שתרצי תוך שניה.
אבל חלק מהכיף זה התהליך עצמו, לגלות על עצמך כמה חזקה (פיזית ומנטלית) את מסוגלת להיות.
אני נהניתי מכל שניה, לא לכולם מתאימה כל ההתעסקות הזו בספורט או בתזונה רוב היום, אבל אני מאמינה שאם יש מטרה מסויימת בסופו של דבר עושים הכל כדי להגיע אליה.

Back
למעלה תחתית