ייעוץ סקוואט לביקורת בSS

Azorder

משתמש מתחיל
72
3
נק' מוניטין:
28
72
3
אז הגעתי לאימון ה5 שלי בSS וכבר יותר מהכפלתי את המשקל שאני שם על המוט,
זה סקוואט מהיום מהסט האחרון, אשמח לביקורת 😃
@NonCivilized

לקחתי אוויר למעלה, החזקתי לאורך כל החזרה והוצאתי למעלה לפי מה שאני זוכר, מצד שני יכול להיות שבגלל שזה היה לי כבד לא התרכזתי בזה כל כך.
כן,זה מה שצריך לעשות.
תנסה להיות יותר מרוכז פעם הבאה.
עם הזמן אתה תתרגל ותבצע את זה בלי לחשוב.

זה לא מה שאמור להיות?

מבחינת הדד ליפט, לא הבנתי בדיוק מה הבעיה ואיך לתקן אותה.
תסתכל בתמונה הזאת
dllever.png

התמונה מתארת איך הגוף שלך עובד כמנוף תנועה אחד עם 2 זרועות. שים לב לקו השחור שעובר מהתחת אל הצוואר, ההרמה אמורה להיות בצורה כזאת שהגוף ישאוף למשוך ב90 מעלות לקו הזה. כשאתה מרים למעלה אז הזווית היא הרבה יותר גדולה מ90 מעלות ולכן הכוח מתפרק להיטלים בציר X וציר Y כאשר ציר X הולך בקו השחור וציר Y מאונך לו. אם תרים את המוט לא ישר למעלה כמו שאתה עושה אלה בזווית שבה כל הכוח יפול על היטל הY של הציר אז ההרמה תהיה אידיאלית.

תסתכל בתמונה הזאת
צפה בקובץ המצורף 29940
התמונה מתארת איך הגוף שלך עובד כמנוף תנועה אחד עם 2 זרועות. שים לב לקו השחור שעובר מהתחת אל הצוואר, ההרמה אמורה להיות בצורה כזאת שהגוף ישאוף למשוך ב90 מעלות לקו הזה. כשאתה מרים למעלה אז הזווית היא הרבה יותר גדולה מ90 מעלות ולכן הכוח מתפרק לציר X וציר Y כאשר ציר X הולך בקו השחור וציר Y מאונך לו. אם תרים את המוט לא ישר למעלה כמו שאתה עושה אלה בזווית שבה כל הכוח יפול על היטל הY של הציר אז ההרמה תהיה אידיאלית.
הבנתי,תודה.

הבנתי,תודה.
דרך אגב, הדד ליפט שלך ספציפית בעייתי כי אתה מתחיל עם תחת נמוך מדי כי אתה מוציא את החזה על חשבון מיקום האגן והירכיים כמו שאמרתי לך כבר באימון. אם תצייר לעצמך תמונה של איך שאתה נראה במצב הזה אתה תראה שכדי להגיע להרמה אידיאלית אתה במצב שלך עם תחת למטה וגב אופקי יותר מאיך שהוא נראה בתמונה צריך לגרום לזווית להיות הרבה יותר בעייתית
matty.png

שים לב שהזווית בין החץ לציר הX יותר קטנה מהאשר אם היינו מצייר את אותו החץ האנכי בתמונה הקודמת שהעליתי

דרך אגב, הדד ליפט שלך ספציפית בעייתי כי אתה מתחיל עם תחת נמוך מדי כי אתה מוציא את החזה על חשבון מיקום האגן והירכיים כמו שאמרתי לך כבר באימון. אם תצייר לעצמך תמונה של איך שאתה נראה במצב הזה אתה תראה שכדי להגיע להרמה אידיאלית אתה במצב שלך עם תחת למטה וגב אופקי יותר מאיך שהוא נראה בתמונה צריך לגרום לזווית להיות הרבה יותר בעייתית
צפה בקובץ המצורף 29942
שים לב שהזווית בין החץ לציר הX יותר קטנה מהאשר אם היינו מצייר את אותו החץ האנכי בתמונה הקודמת שהעליתי
איזה חתיך אני 😍
ולא הבנתי מה אני צריך לעשות כדי שההרמה תהיה יותר טובה.
תחת יותר גבוה?

כן. אתה לא צריך לגרום לעצמך להגיע להיפר אקסטנשן בגב התחתון על חשבון מיקום האגן. אם אתה לא מצליח להגיע להיפראקסטנשן אז אין מה לעשות רק אל תגרום לזה בכוח.
טוב,נראה אימון הבא.

• פותח/ת השרשור
תסתכל בתמונה הזאת
צפה בקובץ המצורף 29940
התמונה מתארת איך הגוף שלך עובד כמנוף תנועה אחד עם 2 זרועות. שים לב לקו השחור שעובר מהתחת אל הצוואר, ההרמה אמורה להיות בצורה כזאת שהגוף ישאוף למשוך ב90 מעלות לקו הזה. כשאתה מרים למעלה אז הזווית היא הרבה יותר גדולה מ90 מעלות ולכן הכוח מתפרק להיטלים בציר X וציר Y כאשר ציר X הולך בקו השחור וציר Y מאונך לו. אם תרים את המוט לא ישר למעלה כמו שאתה עושה אלה בזווית שבה כל הכוח יפול על היטל הY של הציר אז ההרמה תהיה אידיאלית.
אז לפי מה שהבנתי הדרך לתקן את זה תהיה כביכול למשוך את המוט אל הרגל ולמעלה במקום רק למעלה.
בנוסף מההסבר שלך למתי התעוררה לי שאלה בנוגע למיקום האגן שלי, שאמנם הוא במקום הנכון כי הוא לא עולה למעלה במהלך המשיכה, אבל השאלה אם החזה שלי מספיק בחוץ והגב שלי במנח מספיק טוב.

אז לפי מה שהבנתי הדרך לתקן את זה תהיה כביכול למשוך את המוט אל הרגל ולמעלה במקום רק למעלה.
בדיוק.
בנוסף מההסבר שלך למתי התעוררה לי שאלה בנוגע למיקום האגן שלי, שאמנם הוא במקום הנכון כי הוא לא עולה למעלה במהלך המשיכה, אבל השאלה אם החזה שלי מספיק בחוץ והגב שלי במנח מספיק טוב.
לדעתי הסט אפ שלך בסדר גמור. כולל מיקום החזה.

• פותח/ת השרשור
בדיוק.

לדעתי הסט אפ שלך בסדר גמור. כולל מיקום החזה.
סקוואט מהיום, הרגיש ממש כבד, חייב לציין שמאז שהתחלתי לשבת יותר אחורה אני מרגיש הרבה יותר הגב (בעיקר את הזוקפים), מן הרגשה מוזרה לא כמו של מאמץ.
יכול להיות שאני פשוט חלש בפוזיציה הזאת? אני פשוט ממש מפחד להיפצע.
בכל מקרה אני אשמח לקבל ביקורת.
@NonCivilized

• פותח/ת השרשור
נראה מעולה כל הכבוד על השיפורים שעשית מאז הסרטון הראשון 😃
תודה! אתה יכול להתייחס לתחושה המוזרה שיש לי בזוקפי גב?
האם יש משהו בולט לעין שיכול לגרום לזה או שאני פשוט חלש והם יתחזקו וזה יעבור לבד?

תודה! אתה יכול להתייחס לתחושה המוזרה שיש לי בזוקפי גב?
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא הפלקשן שיש לך בתחתית בחזרות האחרונות. אבל מאוד מוזר שאתה מרגיש את זה כלכך, אחרי הכל מדובר על משקל של 60 קילו על הגב. בכל מקרה, מצטער אני לא יודע יותר איך לעזור לך בנוגע לזה.

• פותח/ת השרשור
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא הפלקשן שיש לך בתחתית בחזרות האחרונות. אבל מאוד מוזר שאתה מרגיש את זה כלכך, אחרי הכל מדובר על משקל של 60 קילו על הגב. בכל מקרה, מצטער אני לא יודע יותר איך לעזור לך בנוגע לזה.
טוב ממש תודה על העזרה!! אם זה ימשיך גם ב3 האימונים הבאים, נראה מה אני אעשה עם זה.

התחושה המוזרה הזאת זה שרירי הגב שלך עובדים...
המשקל לא נהיה קל יותר, אתה נהיה חזק יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית