הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מטרות בSS

danzsec

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
היי חברים. אני בתקופה האחרונה חזרתי לחד״כ עם כל מני קשקושים של היפרטרופיה, והחלטתי ללכת על SS בכל הכח.
לפני 10~ שנים עשיתי וריאציה של SS כשהייתי בן 17 בערך, אבל לא באמת נאמנה למקור ולספר הכחול והפעם אני רוצה לעשות אותה כמו שצריך.
מקצת הקשבה לריפטו וסקירה בפורומים שלהם נראה שסקוואט של 150-160 ק״ג זה יעד הגיוני לסיום SS NLP. כלומר העלאה לינארית כל אימון של 2.5 ק״ג, ובשלב מסויים הוספה של light day (העלאה של 5 בשבוע) וכשזה כבר מפסיק לעבוד אז סוג של HLM לסקוואט. אני זוכר שבזמנו בשבילי 100 ק״ג היה נחשב הרבה, ובמקום מסוים אולי יש לי באמת חסם פסיכולוגי כי 150-160 נשמע לי הרבה. מצד שני אם זה אפשרי אני רוצה ללכת על התהליך בכל הכח, ואם צריך גם ללכת על online coaching כדי לוודא שהאימונים מתבצעים בצורה נכונה.

כמה שאלות:
1. אני שומע אותם מדברים על מספרים הזויים לטעמי של הוספת משקל גוף בחודש. והמענה שלהם לשאלות האלה לא ברור ולא בטוח עד כמה מבוסס. הם טוענים שאפשר להוסיף lean body mass של 10~ קילו בתקופה של כמה חודשים של SS. על שריר אני יודע שבודאות זה לא אפשרי, אבל אני מבין ש-lbm כולל יותר מרק שריר, כמו צפיפות עצם וכו׳. כמה באמת אני צריך לאכול? האם פלוס קלורי של 500 לא מספיק? יש לי קצת חשש ממסה ״מלוכלכת״ (כרגע 74-75 ק״ג אחרי שירדתי מ89), אז חשבתי לעשות עלייה כמה שיותר נקייה של 1-1.5 ק״ג בחודש. האם זה קצת מדי?

2. בהנחה שההתאוששות שלי (אוכל, מנוחה) מספיקה, והאימונים נכונים (מעלה משקל כל אימון, שומר על טכניקה נכונה), המספרים האלה ריאליים? שמעתי אותם מדברים על סקוואט 150+, דדליפט 170+, בנץ׳ 120+, פרס 70-80+.

3. בכללי אם יש איזשהם הערות, אשמח לשמוע. המטרה היא להתחזק כמה שיותר מהר וכן לנצל את הזמן הזה כמה שהם קוראים לו ״novice". אני 175, 75~ ק״ג, מעריך שהסקוואט שלי כרגע על 85 (לא עושה אז לא יודע ממש), בנץ׳ 80~, פרס 47~, דדליפט אולי 100, גם כן לא עשיתי הרבה זמן.

תודה רבה

בנתיים נראה שמספיק לי הנפח. פעם בשבוע 5 חזרות קשות (שיא חדש) ואני עולה 2.5 בכל שבוע עדיין. דווקא מרגיש לי הפוך, שהדדליפט הוא זה שעוזר לסקוואט ולא ההפך. היו לי בעיות בסקוואט כשהדדליפט היה מאחור. אולי זה בראש שלי
אני חושב ששניהם עוזרים אחד לשני.
ותוצאות יפות ל ss במיוחד למשקל גוף שלך.
מה המצב עכשיו? עדיין ב ss? על כמה משקלי עבודה ומשקל גוף עכשיו?

שאלה אחרת - מישהו מכיר חד״כ יותר מוכוון ל-PL באיזור חיפה? מרגיש שיעזור לי להיות בחד״כ כזה מאשר החדר כושר שבו אני נמצא כרגע, כדי להמשיך להתקדם.
היה את act בנווה שאנן ברחוב סילבר, כנראה שעדיין קיים שם, היו שם ליפטרים רציניים.

איפה אתה מתאמן עכשיו?

• פותח/ת השרשור
אני חושב ששניהם עוזרים אחד לשני.
ותוצאות יפות ל ss במיוחד למשקל גוף שלך.
מה המצב עכשיו? עדיין ב ss? על כמה משקלי עבודה ומשקל גוף עכשיו?

היה את act בנווה שאנן ברחוב סילבר, כנראה שעדיין קיים שם, היו שם ליפטרים רציניים.

איפה אתה מתאמן עכשיו?
המשקלים העדכניים:

סקוואט 152.5 נכשלתי סינגל בחמישי (כשל ראשון). נראה לי שהרמתי חזה שם. אבל מסתבר שיש לי כפות רגליים שטוחות, ניסיתי עם מדרסים לא נדחסים אבל זה מעלה לי עוד יותר את העקב. בכל אופן קצת הורדתי משקל כאן כדי להתרגל וגם להוריד סטרס לקראת נסיון נוסף של סינגל 152.5. אנסה גם לעבור לנעליים שטוחות ולראות אם מתאים לי יותר.

פרס 75 ל2 סינגלים, בגדול עם פרס יש לי יום נפח של 5 על 5 ויום של סינגלים.

בנץ׳ 105 לסינגל לפני כמה ימים.

דדליפט היום עשיתי 155 ל5.

מאמין שאי אפשר כבר לקרוא לזה אסאס כי בהדרגה אני משנה סטרס. לדוגמא בסקוואט העלייה היא שבועית, ובאמצע שבוע יש לי פאוז סקוואט דינאמיק אפורט כדי לעבוד על בעיות של יציבות ומקביל. הוספתי גם RDL להוסיף נפח למשיכות. בבנץ׳ גם יש לי יום נפח של 5 על 3, ואז יום עם סינגל ובקאוף לעוד שני סטים של 5.

צ׳ינז גם עשיתי יום ראשון עם 15 קילו ל5 סטים של 5, היה קשה והשתמשתי קצת ברגליים.

משקל גוף בערך 83 כרגע.

מתאמן בלזוז - נוח כי יש את סניף ירושלים וחיפה אבל סניף חיפה נורא, מלא מלא אנשים ואני מרים הרבה שם יחסית. בירושלים אני נחשב יחסית חלש חחח. מעדיף להיות במקום עם חבר׳ה חזקים כי זה דוחף אותי גם.

שמעתי על mad men בחיפה, אנסה אותו. בגדול אני חוזר יותר לחיפה כרגע, בגלל המלחמה הייתי בירושלים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית