הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סומו דדליפט לביקורת

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
עדיין מנסה ללמוד למשוך סומו כמו שצריך, היום היה האימון השלישי. ביקורות, טיפים, מה לשפר, איך לשפר, דעתכם על התספורת, על הגרביים וכו'

אתה צריך לדעתי להשאן אחורה יותר, אד כוהן מתאר את זה כך שאם אתה לא תאחוז במוט אתה תפול אחורה, והסט אפ שלו מתחיל כשהרגליים כבר נוגעות במוט.

מה שהלאמתורבת אמר.
אתה עוד הפעם מתחיל רחוק מהמוט ומקרב את השוק למוט מה שלא צריך לקרות, הרי אתה אמור עוד לפני שירדת לאחוז במוט להיות צמוד למוט עם השוקיים.
וכמובן להתיישב אחורה יותר.

אתה לא חייב לשבת אחורה יותר מזה בסומו למרות שזו גם דרך לבצע אותו.
לא שמתי לב גם לזה שאתה רחוק מהמוט.

מה שכן ראיתי זה שאתה בסוף הסט אפ מושך יותר מדי את הצוואר למעלה ופחות מדי את החזה, שזה דגש שרלוונטי גם לדדליפט - הצוואר צריך להמשיך את הגו בקו ישר ויישור הגב צריך להיות דרך "הוצאת חזה" ולא משיכת הצוואר למעלה.

אני אוהב בסומו לשבת אחורה יותר ולהחזיק יותר את הגב.

אבל סה"כ נראה סבבה

• פותח/ת השרשור
אתה מוזמן לראות איך אני מושך בסרטון הבא:

עכשיו נזכרתי, בסרטון הקודם אמרו לי להצר עמידה כך שהשוקיים יהיו ניצבים לרצפה מכל כיוון שמסתכלים. אני רואה שאצלך זה לא ממש המצב, כשמסתכלים מקדימה השוקיים לא ניצבים לרצפה. כמה זה קריטי?

עכשיו נזכרתי, בסרטון הקודם אמרו לי להצר עמידה כך שהשוקיים יהיו ניצבים לרצפה מכל כיוון שמסתכלים. אני רואה שאצלך זה לא ממש המצב, כשמסתכלים מקדימה השוקיים לא ניצבים לרצפה. כמה זה קריטי?
מה הכוונה בשוקיים נצבים לריצפה?

• פותח/ת השרשור
מה הכוונה בשוקיים נצבים לריצפה?
הכוונה לזה:
Untitled.png
שאם מסתכלים מקדימה השוק לא במצב אנכי (הברך לא בדיוק מעל הכף רגל), אלא בזווית.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שאם אתה מספיק גמיש, גם אתה תוכל להגיע למנח הזה
זה לא השאלה, אמרו לי בסרטון הקודם שעדיף להצר עמידה כדי שהשוק תהיה אנכית בזמן סטאפ ואני רואה שאצל דר היא לא אנכית.

זה לא השאלה, אמרו לי בסרטון הקודם שעדיף להצר עמידה כדי שהשוק תהיה אנכית בזמן סטאפ ואני רואה שאצל דר היא לא אנכית.
זה לא נאמר בהתייחס לנקודת ההתחלה ועם הזמן להרחיב העמידה?
בהקשר לגמישות

כשהשוק אנכית זה מצב יותר יעיל מכנית ובטח שיותר בריא לברך.
עם מספיק ניסיון תדע בעצמך לבחור באיזה צורה אתה מושך, אבל עד אז עדיף שתצמד למה שיותר טוב על הנייר.

לא הבנתי מזה אומר אנכי , ממה שאני יודע בסומו צריך לדחוף ברכיים כמה שיותר חזק לצדדים אם זה עוזר לך וכפות רגלים מסובבות כלפי חוץ

לדעתי נראה רע יחסית לפעם שעברה, ההצרות בעמידה גרמה לך למומנט גדול יותר בין האגן למוט ולהרבה יותר שימוש בזוקפים.
מניח שגם היה לך הרבה יותר קשה בגלל זה כי התחלת למשוך בפוזיציה גרועה, ממליץ שתנסה לפחות למשוך בצורה הקודמת ולראות אם המצב משתפר.

לגבי הבחור פה DarY, תדע מראש שסביר להניח שהטכניקה שלך לעולם לא תיראה בצורה הזאתי, בסומו בדומה לשאר תרגילי הבסיס הצורה שבה הוא יראה תלוי במבנה הגוף שלך. יש אנשים שבנויים בצורה מושלמת לתרגיל הזה ויש שפחות, המאמר הזה מסכם את הנושא הזה אחת ולתמיד - The Myth of Perfect Form - Juggernaut.
כמו שכבר אמרתי לך פעם שעברה, סומו זה תרגיל עזר מצוין לגלוטס שכל ליפטר ברמה הגבוהה משתמש בו. אפשר להרים איתו משקל שכבד יחסית לקונבציאנלי והוא כמעט ולא יוצר fatigue, לכן גם אם ההרמה התחרותית תישאר בדד קלאסי, הסומו יאפשר לך להוסיף עוד נפח.

לגבי השוק האנכית, לעולם לא שמעתי על זה, וזה לא נשמע לי מדויק כי לכל אחת תהיה זווית קצת שונה. נראה לי שזה פשוט דרך לומר למתאמן להרים יותר חזה.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית