הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סומו דדליפט לביקורת

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
עדיין מנסה ללמוד למשוך סומו כמו שצריך, היום היה האימון השלישי. ביקורות, טיפים, מה לשפר, איך לשפר, דעתכם על התספורת, על הגרביים וכו'

זה אולי יהיה נכון מבחינת הזוקפים, אבל לא מבחינת המסה השרירית שעובדת בסומו יותר, לכן זו השוואה פשוט שגויה מיסודה,

זה כמו להשוות בין פרונט סקאווט ל-LB סקוואט, ולהגיד שבפרונט סקוואט ההתאוששות ארוכה יותר בגלל שיש יותר עומס על הקאווס, נו באמת, זו מסה שרירית שונה שמעורבת.
זה למה הזכרתי רק את הזוקפים.

מעניין אותי מה ההגדרה שלך ללהתאושש?
כאשר השרירים יכולים לעבוד עם אותו stressor פעם נוספת בלי להיכשל

אם האחוזים יהיו אותם אחוזי עבודה אז הזוקפים יתאוששו מהר יותר בסומו בגלל המנח גב.
אבל לא כל אחד יכול לעבוד אם אותם אחוזים בדדליפט סומו במידה והוא חזק בקלאסי יותר ולהפך.
ברור שאי אפשר לעבוד עם אותו עצימות כי אתה לא מרים בשניהם את אותו משקל, אלה שני תרגילים ששונים במסת שריר ובמנופים.
אבל גם בLB וHB המשקל שמותאם לעצימות שונה ואם התחזקת מאחד מהם תתחזק בשני כי יש קרי אובר.

BreakingBadSucks meant that basically you can recover easier from sumo, so it's good choice for volume and / or strength / hypertrophy.

I agree it is easier to recover from sumo BUT - I don't find sumo as a good accessory for conventional deadlift. Some like to use block pulls to focus on glutes activation, but for a conventional puller to use sumo as a MAIN movement for volume - big mistake. With sumo you use "cheating" to pull more, while reducing drastically the stress on you lower back, when you will go back to conventional - you back will not be strong enough to handle max effort.

On the other hand - it works the other way around. To develop lower back strength, a lot of sumo pullers use conventional deadlift as an assistance exercise. But I cannot recall any successful conventional puller who use full range sumo for volume or even assistance work.

As for the vertical shins - total crap. The width of your sumo (or your deadlift) is only depend on 1 factor - how you can pull the most weight. Wider stance will be good for strong and flexible hips (like DarY )

for a conventional puller to use sumo as a MAIN movement for volume - big mistake
זה טענה שמתאימה לפווארליפטרים שחושבים ש5 חזרות זה המפתח להכל, להריץ 5x5 בכל ההרמות יתיש אותך מהר מאוד וחוץ ממקרים מסוימים של מישהו שיכול להתאמן 3 שעות במכון 4 פעמים בשבוע, כמעט אף פעם המתאמן לא יקבל מספיק נפח (במצב של מתאמן מתקדם, 3-4 שנים אחרי שהתחיל להתאמן).
אני מבין למה לא תרצה לעבוד בעצימות גבוהה בתרגילי עזר על חשבון תרגילי הבסיס כמו נניח לג פרס על חשבון הסקוואט, אבל סומו זה תרגיל בסיס בפני עצמו כי התנועה נשארת זהה. אפשר לקחת צעד אחורה מהקוניבצנאלי וליישם יותר בסומו ולהנות מתרגיל שגם ישפר את הכח וגם את המסה.
בכל מקרה, ברור שהקונבציאנלי יישאר על הפרק רק שאפשר לקחת לו קצת מהנפח לטובת הרבה נפח בסומו.

With sumo you use "cheating" to pull more
זה צ'יטינג שברנדון לילי לא נוגע בחזה? להשתמש בסלינגשוט? לא לשבור מקביל בסרטונים כמו שזהיר מעלה?
באימונים תעשה מה שבא לך שעוזר לך להתחזק.

while reducing drastically the stress on you lower back, when you will go back to conventional - you back will not be strong enough to handle max effort.
אני שמח שהעלת את הנקודה הזו. סומו יכול לעזור רק אם מוגבל כתוצאה מהאגן ו/או הפוואר שלך חלש מאד שמביא להרמות מכוערות.
אם כל הכשלים שלך הם כי אתה פשוט לא מצליח להתיישר והגב הוא זה שמגביל, אין לך מה לחפש בסומו כעזר (למרות שתמיד כדי לשקול לעבור אליו מהסיבה הזו).

I cannot recall any successful conventional puller who use full range sumo for volume or even assistance work.
Konstantin Konstantinovs, Chad Wesley Smith, Brett Gibbs, Greg Nuckols
ברט גיבס במיוחד עושה הרבה סומו

לא עקבתי אם מישהו הבהיר את הנקודה מהדף הראשון - כשמדברים על שוקיים מאונכות מדברים עליהן כמאונכות (או שאיפה למאונכות) ביחס לכפות הרגליים.
זה יותר יעיל מכנית כי זה מקצר מנוף ויותר בריא לברך כי זה מפחית עומסי גזירה מיותרים.
מן הסתם שלעמוד בעמידה רחבה מאוד לא יאפשר לך לשמור על שוקיים אנכיות - ככה שלא בהכרח שעם שוקיים אנכיות תרים יותר.

BreakingBadSucks meant that basically you can recover easier from sumo, so it's good choice for volume and / or strength / hypertrophy.

I agree it is easier to recover from sumo BUT - I don't find sumo as a good accessory for conventional deadlift. Some like to use block pulls to focus on glutes activation, but for a conventional puller to use sumo as a MAIN movement for volume - big mistake. With sumo you use "cheating" to pull more, while reducing drastically the stress on you lower back, when you will go back to conventional - you back will not be strong enough to handle max effort.

On the other hand - it works the other way around. To develop lower back strength, a lot of sumo pullers use conventional deadlift as an assistance exercise. But I cannot recall any successful conventional puller who use full range sumo for volume or even assistance work.

As for the vertical shins - total crap. The width of your sumo (or your deadlift) is only depend on 1 factor - how you can pull the most weight. Wider stance will be good for strong and flexible hips (like DarY )

נניח שיותר קל להתאושש מסומו (לא פוסל).
למה שזוקפי הגב שלך יהיו חלשים אם הם מבצעים את אותה התנועה בסומו? כמובן שברגיל לא תרים מה שאתה מרים בסומו אם אתה מתאמן רק סומו, אבל זה לא שהגב שלך לא יוכל להתמודד עם עומס מקסימלי, פשוט העומס המקסימלי שלך בסומו לא יהיה זה שבדדליפט רגיל.
אם כבר אז הזוקפים שלך לא יוכלו להתמודד עם נפח, לא עצימות.

מה זה TOTAL CRAP? זו מכניקה פשוטה ואין פה בכלל ויכוח.
זה שיש אנשים שיחלצו יותר כוח מקיצור הטווח על חשבון קיצור המנוף זה נכון, אבל לחלק מהאנשים זה סתם את הברך בסיכון, בדיוק כמו שלא תרצה ברכיים קורסות פנימה בסקוואט.

לא יצא לי לראות בן אדם שבנוי בצורה טובה לדדליפט קלאסי מושך יותר בסומו.
יש לי מבנה יחסית קלאסי לדדליפט רגיל (אני קצת גבוה אבל יש לי זרועות מאוד ארוכות) ואת השיאים שלי הצלחתי רק עם סומו (ואין לי הסבר).

נערך לאחרונה:
I train deadlift 1 day a week, 5x5 blocks with no accessory work for over a year now. I got my 5x5 volume from 185 to 225. So don't tell me "you cannot just do 5X5".

Can you upload here those sumo accessory that you mention by Gibbs KK etc?

Proper sumo is very different from conventional and the carryover towards your conventional deadlift is really not that good. We just had yesterday a guy who trained sumo for a cycle, got stronger and pulled barely 15kg under his previous max on conventional.

I said "cheating" with " " because it is legal. It is just simply not the same movement like conventional. Sumo is not an accessory. It is nothing like overload with slingshot (block pull or reverse bands are) or weak spot work like spoto press (deficit, bands, GM and RDL are)
יש לי מבנה יחסית קלאסי לדדליפט רגיל (אני קצת גבוה אבל יש לי זרועות מאוד ארוכות) ואת השיאים שלי הצלחתי רק עם סומו (ואין לי הסבר).

Sumo / Conv body type is all about the legs (femurs) and torso ratio. Long arms will help in all variations of deadlift.
מה זה TOTAL CRAP? זו מכניקה פשוטה ואין פה בכלל ויכוח.
זה שיש אנשים שיחלצו יותר כוח מקיצור הטווח על חשבון קיצור המנוף זה נכון, אבל לחלק מהאנשים זה סתם את הברך בסיכון, בדיוק כמו שלא תרצה ברכייםקורסות פנימה בסקוואט.

There is no one way to sumo. Some people will lift more with different technique because they are built different.
If you will look at the BEST sumo pullers, the go wider than vertical shins.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית