עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
זה למה הזכרתי רק את הזוקפים.זה אולי יהיה נכון מבחינת הזוקפים, אבל לא מבחינת המסה השרירית שעובדת בסומו יותר, לכן זו השוואה פשוט שגויה מיסודה,
זה כמו להשוות בין פרונט סקאווט ל-LB סקוואט, ולהגיד שבפרונט סקוואט ההתאוששות ארוכה יותר בגלל שיש יותר עומס על הקאווס, נו באמת, זו מסה שרירית שונה שמעורבת.
שניהם קשיםבכללי:
כאשר השרירים יכולים לעבוד עם אותו stressor פעם נוספת בלי להיכשלמעניין אותי מה ההגדרה שלך ללהתאושש?
ברור שאי אפשר לעבוד עם אותו עצימות כי אתה לא מרים בשניהם את אותו משקל, אלה שני תרגילים ששונים במסת שריר ובמנופים.אם האחוזים יהיו אותם אחוזי עבודה אז הזוקפים יתאוששו מהר יותר בסומו בגלל המנח גב.
אבל לא כל אחד יכול לעבוד אם אותם אחוזים בדדליפט סומו במידה והוא חזק בקלאסי יותר ולהפך.
זה טענה שמתאימה לפווארליפטרים שחושבים ש5 חזרות זה המפתח להכל, להריץ 5x5 בכל ההרמות יתיש אותך מהר מאוד וחוץ ממקרים מסוימים של מישהו שיכול להתאמן 3 שעות במכון 4 פעמים בשבוע, כמעט אף פעם המתאמן לא יקבל מספיק נפח (במצב של מתאמן מתקדם, 3-4 שנים אחרי שהתחיל להתאמן).for a conventional puller to use sumo as a MAIN movement for volume - big mistake
זה צ'יטינג שברנדון לילי לא נוגע בחזה? להשתמש בסלינגשוט? לא לשבור מקביל בסרטונים כמו שזהיר מעלה?With sumo you use "cheating" to pull more
אני שמח שהעלת את הנקודה הזו. סומו יכול לעזור רק אם מוגבל כתוצאה מהאגן ו/או הפוואר שלך חלש מאד שמביא להרמות מכוערות.while reducing drastically the stress on you lower back, when you will go back to conventional - you back will not be strong enough to handle max effort.
Konstantin Konstantinovs, Chad Wesley Smith, Brett Gibbs, Greg NuckolsI cannot recall any successful conventional puller who use full range sumo for volume or even assistance work.
BreakingBadSucks meant that basically you can recover easier from sumo, so it's good choice for volume and / or strength / hypertrophy.
I agree it is easier to recover from sumo BUT - I don't find sumo as a good accessory for conventional deadlift. Some like to use block pulls to focus on glutes activation, but for a conventional puller to use sumo as a MAIN movement for volume - big mistake. With sumo you use "cheating" to pull more, while reducing drastically the stress on you lower back, when you will go back to conventional - you back will not be strong enough to handle max effort.
On the other hand - it works the other way around. To develop lower back strength, a lot of sumo pullers use conventional deadlift as an assistance exercise. But I cannot recall any successful conventional puller who use full range sumo for volume or even assistance work.
As for the vertical shins - total crap. The width of your sumo (or your deadlift) is only depend on 1 factor - how you can pull the most weight. Wider stance will be good for strong and flexible hips (like DarY )
יש לי מבנה יחסית קלאסי לדדליפט רגיל (אני קצת גבוה אבל יש לי זרועות מאוד ארוכות) ואת השיאים שלי הצלחתי רק עם סומו (ואין לי הסבר).לא יצא לי לראות בן אדם שבנוי בצורה טובה לדדליפט קלאסי מושך יותר בסומו.