הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימוד עצמי לפסיכומטרי

• פותח/ת השרשור anutkk
  • פורסם בתאריך

anutkk

משתמש מתחיל
236
2
נק' מוניטין:
-20
236
2
שלום לכולם , אני מעוניין לגשת לפסיכומטרי במועד פבוראר 2016 , ואני ממש לא מתכוון מבחינה כלכלית לשלם 7500 לקורס פסיכומטרי.

ומקריאה באינטרנט הבנתי שזה מאוד אפשרי ללמוד לבד.

עם איזה ספרים הכי מומלץ לקנות ללימוד עצמי? יש לציין שאני חייב גם הסברים טובים ולא רק תרגולים וסימולציות, וגם חייב הסבר על הנושא של החיבור החדש
שהוסיפו (איך לכתוב את החיבור נכון).

יש המלצות לספרים טובים שמלמדים ספציפית לימוד עצמי?

חשוב לציין שאני רק חייב 550 רב תחומי.

אני לא יכול להמליץ לך על ספרים אבל אני יכול להגיד לך שבהחלט אתה יכול ללמוד לבד עם ספרים. עברתי קורס ולא הרגשתי שלמדתי כלום. כל העבודה הייתה לבד בבית עם ספרים. אפשר היה לסכם את כל הדבריים החיוניים במפגש אחד.
ובהצלחה כמובן! 😃

שלום לכולם , אני מעוניין לגשת לפסיכומטרי במועד פבוראר 2016 , ואני ממש לא מתכוון מבחינה כלכלית לשלם 7500 לקורס פסיכומטרי.

ומקריאה באינטרנט הבנתי שזה מאוד אפשרי ללמוד לבד.

עם איזה ספרים הכי מומלץ לקנות ללימוד עצמי? יש לציין שאני חייב גם הסברים טובים ולא רק תרגולים וסימולציות, וגם חייב הסבר על הנושא של החיבור החדש
שהוסיפו (איך לכתוב את החיבור נכון).

יש המלצות לספרים טובים שמלמדים ספציפית לימוד עצמי?

חשוב לציין שאני רק חייב 550 רב תחומי.
תריץ חיפוש - "ניב רווח"

לפני שאתה בכלל מתחיל להתברבר בחומר, קח לך פרק מכל סוג (סה"כ 3 פרקים) מבחינה מסוימת ותנסה לפתור בזמן המוקצב.
עושים את זה גם בקורסים כי הבחינה ההתחלתית נותנת ניבוי רב יחסית למה היכולות שלך.
אחרי שאתם מסיים תבדוק למטה במפתח תשובות ותחשב את הציון שקיבלת, אם נניח הוצאת 560 בבחינה ההתחלתית אתה תעבור גם את הרף שאתה צריך למכללה ולכן חבל על הזמן שלך "ללמוד" לזה, כמובן שאם הוצאת 500 אז כנראה שהבחינה הייתה מאתגרת בשבילך ואז תצטרך לתרגל יותר (ואז כל ההמלצות לספרים רלוונטיות בשבילך).
זה שלב חשוב שחבל לדלג עליו כי הוא יכול לחסוך לך המון כאב ראש.

* לגבי החיבור שלא נכנס לבחינה ההתחלתית אתה כנראה כן תצטרך להכיר כמה עקרונות בסגנון הכתיבה.
הלמידה מאוד דומה לחיבורים שמלמדים בבגרויות באנגלית/לשון, כך שיש מבנה אחד שצריך לעבוד על פיו וכל החיבורים נראים אותו דבר.
מניח שאם תקנה ספרים יסבירו את זה יותר לעומק, ואם לא תקנה אז מניח שתוכל למצוא מדריכים באינטרנט שיסבירו לך את העיניין.
בכל מקרה החיבורים זה משהו שתידרש להגיע לפחות לרמה בינונית אם אתה רוצה להוציא 550.
חשוב מאוד להגיש אותם לבדיקה: חיבור פסיכומטרי | חיבור בפסיכומטרי - i-say

אגב אתה יכול לגשת גם בדצמבר אם אתה מרגיש שמיצית וחבל לדחות

• פותח/ת השרשור
יש כאן מישהו שלמד דרך הספרים של ניר רווח ויכול לתת חוות דעת?

יש לי מלא ספרים שאני לא משתמש בהם, בחלקם אפילו לא כתבתי, הייתי מאוד עצלן בקורס.
בכל אופן אם תרצה דבר איתי.
*למדתי ביואל גבע

אם אתה צריך 550 רב תחומי אין כלכך בעיה לעשות לימוד עצמי , יש ערכות לימוד עצמי באינטרנט כגון : פה

אני מצטרף להמלצה לעשות בחינה לדוגמא. אם התוצאה שלך באזור ה 550 ואתה מבין איך היית אמור לפתור את השאלות אז תשקול ללמוד לבד.
קח בחשבון שזה אפשרי ללמוד לבד אבל לרוב האנשים אין מספיק משמעת ללמוד לבד.

• פותח/ת השרשור
משמעת יש לי, רק החלוקה של הנושאים- מה ללמוד באותו יום אני קצת מסתבך עם החלוקה הזאת...

3 פעמים חנן מה הולך? חח
ומשמעת עצמית צריך גם עם קורס. כל העבודה היא לבד גם ככה. שאף אחד לא יצפה שמהמפגשים הוא ילמד הכל.

למדתי עם ניב רווח, הייתי מרוצה מהספרים, ממליץ להשיג גם ספר "פסיכו כיס" ולפתור הרבה סימולציות

• פותח/ת השרשור
תודה על ההמלצה.

אני רוצה לשלם לבחינה דרך הפיקדון, מישהו כבר עשה את התהליך הזה? קראתי קצת באינטרנט על זה וזה נשמע מסובך.

ועוד דבר אני רוצה להיבחן במועד פברואר 16 מתי נהוג להירשם לבחינה?

• פותח/ת השרשור
"הרשמה זו אינה מיועדת למשלמים באמצעות הפיקדון של היחידה להכוונת חיילים משוחררים במשרד הביטחון. המעוניינים לשלם באמצעות הפיקדון יפנו ללשכה להכוונת חיילים משוחררים כדי לקבל הנחיות לביצוע התשלום."

זה מה שרשום באתר, בגלל זה אני שואל עם מישהו כבר עשה את התהליך הזה

• פותח/ת השרשור
הבנתי גם שיש חברה בשם "פסיכו" שהיא גם מעולה ללימוד עצמי, מישהו ניסה?

ועוד שאלה בקשר לניב רווח- אם אני ילמד מהספרים של שנת 2014 זה יהיה בסדר? כי הבנתי שרק מ- 2012 השתנה הבחינה.

נערך לאחרונה:
הרשמה לבחינה זה חודש-חודש וחצי לפני בד"כ. לדעתי לשלם עם הפיקדון על זה זה יותר מדי כאב ראש זה "כולה" 500 שקל הבחינה ותשלום עם פיקדון זה די פרוצדורה.
והערכה של ניב רווח מעולה, אבל הכי חשוב זה להדפיס מבחנים לדוגמה מהאתר של המרכז הארצי ולהשתמש בהם בתור התרגול העיקרי.

הרשמה לבחינה זה חודש-חודש וחצי לפני בד"כ. לדעתי לשלם עם הפיקדון על זה זה יותר מדי כאב ראש זה "כולה" 500 שקל הבחינה ותשלום עם פיקדון זה די פרוצדורה.
והערכה של ניב רווח מעולה, אבל הכי חשוב זה להדפיס מבחנים לדוגמה מהאתר של המרכז הארצי ולהשתמש בהם בתור התרגול העיקרי.
אבל מאיפה הוא יביא פתרונות לבחינות?

אבל מאיפה הוא יביא פתרונות לבחינות?

את התשובות הנכונות יש בסימלוציות. אבל בנוגע לדרך הפתרון, הוא יכול או לשאול באינטרנט בפורומים של פסיכו (תפוז, fxp), או להבין לבד את דרך הפתרון בעזרת התשובה - לרוב זה מספיק.

תתאמץ להשיג ספרים של יואל גבע כולל גישה לאתר .
בנוסף אמליץ לרכוש את הפסיכוכיס של פסיכו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית