הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלה לגביי גובה

• פותח/ת השרשור Liorbu
  • פורסם בתאריך

Liorbu

משתמש מתחיל
38
0
נק' מוניטין:
0
38
0
שלום לכולם,

רציתי לשאול, האם עלייה במסת השריר או חיטוב הגוף יכולים להשפיע למתאמן על הגובה שלו? (לאחר זמן מה של תהליך, לא חודש חודשיים). האם אימונים לאורך זמן מה יכולים לגרום לאדם לגבוהה בכמה סנטימטרים, או אולי לרדת?

לא, זה מיתוס שהופרך מזמן

לא יכולים לגרום לא לגבוהה מצד אחד, ומצד שני לא פוגעים בגדילה ובהתפתחות, גם אם מתחילים בגיל צעיר.

• פותח/ת השרשור
אני מבין, תודה רבה 😃

לא יכולים לגרום לא לגבוהה מצד אחד, ומצד שני לא פוגעים בגדילה ובהתפתחות, גם אם מתחילים בגיל צעיר.
האם גרעון קלורי לאורך זמן, לא יפגע בגדילה?

האם גרעון קלורי לאורך זמן, לא יפגע בגדילה?
גרעון רציני עלול לפגוע. גרעון קל כנראה לא. מזכרון: מלבד התורשה, הגובה של המבוגר מושפע בעיקר מהתזונה בשנות חייו הראשונות (כולל תזונת האם בזמן ההריון).

בני דורי, למשל, התחילו אם חייהם עם תזונה לוקה בחסר ומעוטת חלבונים (ע"ע "צנע") ולמרות שבגיל ההתבגרות כבר היה מזון בריא בשפע, הגובה הממוצע שלנו נמוך משל הדור הבא במשהו כמו 5-10 ס"מ.

בני דורי, למשל, התחילו אם חייהם עם תזונה לוקה בחסר ומעוטת חלבונים (ע"ע "צנע") ולמרות שבגיל ההתבגרות כבר היה מזון בריא בשפע, הגובה הממוצע שלנו נמוך משל הדור הבא במשהו כמו 5-10 ס"מ.
זה נכון שהתזונה משפיעה אבל זה לא בהכרח הגורם המשמעותי לכך שהדורות הבאים גבוהים יותר. יש עוד סיבות אפשריות. לא יודעת מה המצב בארץ, אבל בהולנד מצאו שגברים גבוהים הביאו יותר ילדים לעולם מאשר הנמוכים וזה תרם לכך שממוצע הגובה עלה.

זה לא בהכרח הגורם המשמעותי לכך שהדורות הבאים גבוהים יותר
מה שאת מתארת אפשרי בהחלט, אם כי ריבוי המקרים בהם יש הבדלים משמעותיים בין דורות סמוכים קצת מקשה עליו. קחי למשל אסיאתים שמהגרים למערב. ייתכן שעם ההגירה הם גם מאמצים סמנים תרבותיים כמו הגובה הנחשק של בן הזוג, אבל אני לא בטוח שהעדפות כאלה אכן קיימות אצלם. מישהו בטח בדק את זה, אבל אין חשק מיוחד לצאת למסעות גוגל בחג הסוכות הזה.

מה שאת מתארת אפשרי בהחלט, אם כי ריבוי המקרים בהם יש הבדלים משמעותיים בין דורות סמוכים קצת מקשה עליו. קחי למשל אסיאתים שמהגרים למערב. ייתכן שעם ההגירה הם גם מאמצים סמנים תרבותיים כמו הגובה הנחשק של בן הזוג, אבל אני לא בטוח שהעדפות כאלה אכן קיימות אצלם. מישהו בטח בדק את זה, אבל אין חשק מיוחד לצאת למסעות גוגל בחג הסוכות הזה.
גם אני לא התעמקתי בנושא..

בכל אופן, פה קראתי על זה
תעלומת הברירה הטבעית – מדוע ההולנדים גבוהים? | Davidson Institute

תעלומת הברירה הטבעית – מדוע ההולנדים גבוהים?
בדרך כלל מכון דוידסון מדייק יותר. אמנם השימוש במונח "ברירה טבעית" אינו ממש טעות, אבל כאן היה טוב יותר להשתמש במונח המדוייק יותר לתופעה: ברירה מינית, כלומר כזאת שמונעת ע"י העדפות חברתיות של בחירת בני/בנות זוג.

בכל אופן, תודה על הקישור. לא הכרתי את העניין ההולנדי.

Back
למעלה תחתית