הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מוטיבציה החלק החשוב ביותר

miki6846

משתמש מתחיל
283
35
נק' מוניטין:
78
283
35
דיון שלא נפתח פה הרבה וחבל.
החלק אולי הכי חשוב שבלעדיו באמת אין התקדמות כוא המוטיבציה.
מנסיון, לא משנה כמה ידע יש לך בלי התמדה לא יקרה כלום.
אני מבקש שכל אחד פשוט ירשום מה גורם לו מוטיבציה, זה יכול להיות משפט, סרטון או סתם עצה.
תודה רבה לעוזרים.

אני מתקדם כי יש לי משמעת והתמדה לא בגלל שיש\אין לי מוטיבציה, מוטיבציה באה והולכת.
תחפש ביוטיוב סרטונים של GREG PLITT, הבנאדם היה גאון מוטיבציה

• פותח/ת השרשור
אני מתקדם כי יש לי משמעת והתמדה לא בגלל שיש\אין לי מוטיבציה, מוטיבציה באה והולכת.
תחפש ביוטיוב סרטונים של GREG PLITT, הבנאדם היה גאון מוטיבציה
ראיתי הרבה שלו אכן מדהים.
היו לי חודשים של התמדה וחודשים פחות.
אני פשוט נהנה מזה..
גם אני נהנה מהאימונים אבל התזונה קשה לי בטירוף

אני אוהב את זה וגם יש תרצון המופרח להיות הכי חזק בעולם פיזית (כן כן אני יודע שזה הזוי וכאילו אני חיי בסרט אבל דווקא בגלל זה אני בחיים לא יפרוש :D)

• פותח/ת השרשור
עוד שאלה אגב אני מעוניין לשפר את הגמישות למישהו יש תכנית או תרגילים מתאימים עם קצת הוראות כמה ואיך ?

אני מסכים עם @White Walker הצבת מטרות והגעה אליהם זה הפוש מוטיבציה הכי טוב שיש באימונים.

עוד שאלה אגב אני מעוניין לשפר את הגמישות למישהו יש תכנית או תרגילים מתאימים עם קצת הוראות כמה ואיך ?
השיטה הכי טובה לדעתי, זה לעשות מתיחה בכאב "קליל" לאותה קבוצת שרירים שאתה מנסה לשפר את הגמישות בה, לא להגיע לכאב קשה, אבל להמשיך עם הכאב הקליל הזה לפחות שתי דקות, לבצע את זה כל יום/יומיים, ואתה תראה שיפור מהיר מאוד.

הצבת מטרות > השקעה > מוטיבציה

בעיניי אם מתאמן מציב לעצמו מטרות, המוטיבציה תגיע ביחד איתן כל עוד הוא ישמור על התנאים ההכרחיים להצלחה.
(שינה,אוכל וכו'..)
רוב המתאמנים מציבים לעצמם מטרות בתחילת דרכם (יותר חזק,קוביות,מסיבי וכו'),ואתה בטח רואה שרובם פורשים אחרי חודש-חודשיים. מהניסיון שלי ואני בטוח של רוב האנשים פה,בהתחלה לכל הפחות היה דרוש הרבה יותר מזה

אצלי באופן אישי זה התבטא בשירים,סרטונים (אמינם בעיקר,וכל מיני סרטוני מוטיבציה מיוטיוב-אם מישהו ירצה אני אשמח לשים אותם פה)

רוב המתאמנים מציבים לעצמם מטרות בתחילת דרכם
הרבה מהאנשים שמציבים מטרות לא הגיוניות, קוביות למשל זו מטרה שלא תושג כי הדרך אליה למתאמן חדש היא פשוט מתסכלת במיוחד עם נקודת ההתחלה היא לא טובה. אנשים שמציבים מטרות הגיוניות כמו להגיע ל-100 סקוואט/בנצ' לרוב מגיעים אליהם וזה נותן להם המון דרייב להמשיך

רוב המתאמנים מציבים לעצמם מטרות בתחילת דרכם (יותר חזק,קוביות,מסיבי וכו'),ואתה בטח רואה שרובם פורשים אחרי חודש-חודשיים. מהניסיון שלי ואני בטוח של רוב האנשים פה,בהתחלה לכל הפחות היה דרוש הרבה יותר מזה

אצלי באופן אישי זה התבטא בשירים,סרטונים (אמינם בעיקר,וכל מיני סרטוני מוטיבציה מיוטיוב-אם מישהו ירצה אני אשמח לשים אותם פה)
יש אנשים שמציבים לעצמם מטרות גבוהות מדי וחושבים שהכל יבוא בקלות אז הם פורשים כשאני התחלתי אני הצבתי לעצמי מטרה שאני רוצה להתחזק אחרי זה הצבתי לעצמי מטרה הגיונית של חיטוב ירדתי עד 65 קילו כמו שתכננתי ואז ירדתי עוד עד 61 ואז המשכתי מסה כשהתחלתי את המסה הנוכחית לא חלמתי שאני יגיע לאן שאני היום הדדליפט שלי היה עם פלטה... היום אני כבר שבוע הבא מתכנן לנסות את ה3 שלי נקווה להצלחה (לפי חישוב של RM1 עברתי את זה בכ5 קילו רק צריך לתפוס יום טוב) בעייני צריך להציב מטרה הגיונית כמו שכשהגעתי ל2 פלטות הצבתי לעצמי להגיע ל3 מתתי כבר להגיע גם ל4 זה קפיצה גדולה מדי...

הרבה מהאנשים שמציבים מטרות לא הגיוניות, קוביות למשל זו מטרה שלא תושג כי הדרך אליה למתאמן חדש היא פשוט מתסכלת במיוחד עם נקודת ההתחלה היא לא טובה. אנשים שמציבים מטרות הגיוניות כמו להגיע ל-100 סקוואט/בנצ' לרוב מגיעים אליהם וזה נותן להם המון דרייב להמשיך
זאת גם לרוב הסיבה שאנשים פורשים אחרי חודש-חודשיים. רואים שהם לא נהיים סופרמן,אומרים ביי..(מקרה אישי-חבר שהתאמן ארבעה חודשים,שאל אותי איך זה שהוא לא משתנה כמו שהוא ציפה-שאלתי אותו למה הוא שואף,וזה גוף שלא היה מבייש אחד שמתאמן שנתיים+-). צריך לגרום לאנשים להיות ריאליים ואני בטוח שתהיה להם יותר מוטיבציה

יש אנשים שמציבים לעצמם מטרות גבוהות מדי וחושבים שהכל יבוא בקלות אז הם פורשים כשאני התחלתי אני הצבתי לעצמי מטרה שאני רוצה להתחזק אחרי זה הצבתי לעצמי מטרה הגיונית של חיטוב ירדתי עד 65 קילו כמו שתכננתי ואז ירדתי עוד עד 61 ואז המשכתי מסה כשהתחלתי את המסה הנוכחית לא חלמתי שאני יגיע לאן שאני היום הדדליפט שלי היה עם פלטה... היום אני כבר שבוע הבא מתכנן לנסות את ה3 שלי נקווה להצלחה (לפי חישוב של RM1 עברתי את זה בכ5 קילו רק צריך לתפוס יום טוב) בעייני צריך להציב מטרה הגיונית כמו שכשהגעתי ל2 פלטות הצבתי לעצמי להגיע ל3 מתתי כבר להגיע גם ל4 זה קפיצה גדולה מדי...
כמו שכתבתי ללוטם,זאת הסיבה שאנשים פורשים. צריך להיות ריאלי במטרות
בכל אופן שיהיה לך בהצלחה

• פותח/ת השרשור
אני מסכים עם @White Walker הצבת מטרות והגעה אליהם זה הפוש מוטיבציה הכי טוב שיש באימונים.

השיטה הכי טובה לדעתי, זה לעשות מתיחה בכאב "קליל" לאותה קבוצת שרירים שאתה מנסה לשפר את הגמישות בה, לא להגיע לכאב קשה, אבל להמשיך עם הכאב הקליל הזה לפחות שתי דקות, לבצע את זה כל יום/יומיים, ואתה תראה שיפור מהיר מאוד.

כן אבל סוגי מתיחות ? מס סטים ? אני מעוניין בכללי בגמישות בכל הגוף

כן אבל סוגי מתיחות ? מס סטים ? אני מעוניין בכללי בגמישות בכל הגוף
כבר מסט אחד של של שתי דקות ביומ/יים אתה תראה שיפור שנראה לעין, לאחר מכן תאלץ להוסיף זמן/סטים, או אפילו להשתמש בטכניקות שונות כמו PNF.
מבחינת סוגי מתיחות את צריך להיות צפציפי לאותם שרירים שתרצה לשפר טווחי תנועה, יש המון סוגים.

השאלה מרכזית היא למה שתרצה לשפר גמישות בכל הגוף? גמישות יתר היא לוא דווקא דבר טוב, הגמישות החשובה היא בעיקר בשרירים הקשורים לאגן כי הם מגבילים אותנו בתנועות בסיסיות והם נפוצות יותר.
חוסר גמישות בפלג גוף עליון בדרך כלל נפוץ בגילאים מבוגרים.

זאת גם לרוב הסיבה שאנשים פורשים אחרי חודש-חודשיים. רואים שהם לא נהיים סופרמן,אומרים ביי..(מקרה אישי-חבר שהתאמן ארבעה חודשים,שאל אותי איך זה שהוא לא משתנה כמו שהוא ציפה-שאלתי אותו למה הוא שואף,וזה גוף שלא היה מבייש אחד שמתאמן שנתיים+-). צריך לגרום לאנשים להיות ריאליים ואני בטוח שתהיה להם יותר מוטיבציה

כמו שכתבתי ללוטם,זאת הסיבה שאנשים פורשים. צריך להיות ריאלי במטרות
בכל אופן שיהיה לך בהצלחה
מה שאמרתי זה לא קפיצה גדולה מדי מ2 פלטות ל3... אני ידעתי שזה יהיה ריאלי אז אפשרתי את זה אני מציב לעצמי מטרה ארוכת טווח (כגון עד עכשיו מאז הפלטה להגיע ל4 פלטות) ועוד מטרה לעכשיו להסתכל על ההתקדמות מפלטה ל2 ואז מ2 עכשיו ל3 כשאני אגיע ל4 זה אומר שאני פשוט שברתי הרבה דברים שאני ואחרים לא האמנו שאני יוכל הורדתי 24 קילו בחיטוב אחרי שהייתי קציצה (לא שעכשיו אני 5 אחוז שומן וגם הגעתי ל3 פלטות דדליפט שוב לפי חישוב RM1 שעשיתי כרגע עוד לא עשיתי את הדדליפט הזה מקווה להצליח אותו שבוע הבא) מה שכן ככה אני עובד ואני יודע שזה עובד עלי וזה מה שחשוב אני כבר מעל שנה מתאמן ווואללה מה שחשוב שזה עובד עלי...

העצה הכי שימושית תיהיה להפסיק להתעסק במןטיבציה ובמשפטים או בסרטונים חחחחח ולמצוא מה כיף לך באימון ובו להשקיע. התחלתי לזלזל בתוכנית שהייתה לי ולהשתעמם אז הפסקתי לבוא , עברתי לפאוורליפטינג חזר לי הכיף שוב ןאני עכשיו רק מחכה לאימונים

תוכנית קבועה, מטרות זה נותן את הסדר והשגרה שלא קשה לעמוד בה.
אם אתה אוהב את האימונים אז זה בכל מקרה לא בעיה.
ובמקרה הכי גרוע,תמיד כיף לראות את זה לדוגמא:

אני מבקש שכל אחד פשוט ירשום מה גורם לו מוטיבציה
ביקורים מזדמנים בבית זקנים.

הבעיה שלי עם הצבת מטרות היא שהמטרה שלי היא ארוכת טווח וקשה להציב מטרות ביניים. בגדול, המטרה היא שגרף הירידה בכישורים גופניים עם הגיל לא יהיה משהו שהולך ויורד בשיפוע בערך קבוע, אלא שיישאר כמה שיותר מקביל לציר X לאורך זמן, ואז שידעך במהירות מירבית אל האפס. לא איכפת לי שהתהליך יימשך עוד 40 שנה, אבל הפרמטר העיקרי בעניין זה הוא לא אורך החיים אלא אורח החיים.

(אבל מאחר וגם אורך החיים חשוב לי, אני משתעמם באירובי שלוש פעמים בשבוע).

עריכה: עולה בדעתי שכדי להבין את ההודעה הזאת צריך טיפה ידע גם במתמטיקה וגם בלשון. אם תכתבו גם חיבור נוכל לחשב את הציון הפסיכומטרי שלכם 😃

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית