הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המצב הביטחוני

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
מה לגבי נטישת רוסיה או ברית המועצות באמצע בתחילת שנות ה-80 והתשעים? מצב שבו אסור לצאת לרחובות אחרי 6. תקופה בה נרצחו אנשים ללא סיבה ומכונה ברוסיה(krovaviye 90sta) מה שבפירוש שנות ה-90 העקבות מדם. באותה תקופה ברחו מרוסיה כמו מי שיכל(למרות שהשבט היה חזק עד הנפילה של ברית המועצות). מצד אחד הרבה דברים איגדו את השבט- אבל לא היו אויב משותף, והאויב בא מבפנים(השכן שלך). אז לפעמים שווה לברוח מהשבט כשהוא מתפורר. ומתי השבט מתפורר? כשהערך של חיי אדם יורד ל-0. פה עדיין לא הגענו(ולא נגיע) לזה, אבל בארצות עולם שלישי בריחה מהשבט - רק מעלה את הסיכוי של השרדות הפרט..
זה לא שבט עבור אותו הפרט... שוב, אתה מבלבל מונחים.

אז מי קובע לאיזה שבט אני שייך? תעודת זהות? ותק של מחיה במקום? השתתפות במיסים?
הכדאיות עבורך כפרט יהודי היא להשתייך לשבט "מדינת ישראל יהודית ודמוקרטית" משום שהוא יספק עבורך את הסבירות הגבוהה ביותר לשרוד.
לשאלתך, כרטיס הכניסה הוא אמא יהודיה...

הכדאיות עבורך כפרט יהודי היא להשתייך לשבט "מדינת ישראל יהודית ודמוקרטית" משום שהוא יספק עבורך את הסבירות הגבוהה ביותר לשרוד.
הנרצחים בפיגועים האחרונים יחלקו על דעתך

כלומר אם בתור חילוני שלפי ההלכה גוי, אני עובר גיור. אז פתאום יהיה לי הרבה יותר קל לחיות פה?(גם אם אני אשחק אותה מאמין) כי מה שאתה טוען שאם אני מבחינה הלכתית יהפוך ליהודי, פתאום השבט החזק יעזור לי? הרי בפועל שום דבר לא ישתנה.

בפועל מה שקורא שזה לא מדינת היהודים אלא מדינת כלל אזרחיה- כי אותם גופי ביטחון מגנים גם על מיעוטים שלא חלק מהשבט,אירגונים ממשלתיים קולטים לשורותיהם גוים(בכל משרדי הממשלה).. אז בעצם אין לנו זהות. ומה שווה כח השבט בלי זהות?

ראה חיסול מבחוח,
שרופים, לא יוכלו לטוס לחו"ל כנראה כל חייהם אלא אם יעשו ניתוח פלסטי רציני (שעם התוכנות זיהוי פנים מהדור החדש גם זה לא בטוח עוזר)

במקרה של המסתערבים לא רואים פנים אבל תאמין לי שהערבים בקהילות שם יודעים טוב מאוד מי הם.
אי אפשר לחזור לשגרה אחרי מבצע כזה
אפשר, סמוך עלי.

כלומר אם בתור חילוני שלפי ההלכה גוי, אני עובר גיור. אז פתאום יהיה לי הרבה יותר קל לחיות פה?(גם אם אני אשחק אותה מאמין) כי מה שאתה טוען שאם אני מבחינה הלכתית יהפוך ליהודי, פתאום השבט החזק יעזור לי? הרי בפועל שום דבר לא ישתנה.

בפועל מה שקורא שזה לא מדינת היהודים אלא מדינת כלל אזרחיה- כי אותם גופי ביטחון מגנים גם על מיעוטים שלא חלק מהשבט,אירגונים ממשלתיים קולטים לשורותיהם גוים(בכל משרדי הממשלה).. אז בעצם אין לנו זהות. ומה שווה כח השבט בלי זהות?
לגבי החלק הראשון של תגובתך, ככלל כן.
את החלק השני לא הבנתי... ישראל מוגדרת יהודית ודמוקרטית. איזה "גוים" נקלטים במשרדי הממשלה ומה זה קשור לעניין?

לגבי החלק הראשון של תגובתך, ככלל כן.
את החלק השני לא הבנתי... ישראל מוגדרת יהודית ודמוקרטית. איזה "גוים" נקלטים במשרדי הממשלה ומה זה קשור לעניין?
בקיצור מה שניסיתי להגיד: כשיש הרבה מיעוטים וקבוצות בלי רקע משותף(יהדות היא לא גורם משותף לכולנו לדוגמא ברוסיה עניין האמונה הולך לפי האב, לכן שם אני יהודי ופה אני נוצרי מה שאומר שאין לי כרטיס כניסה לשבט)- עניין "הדת" מלכד אותנו בספרי ההיסטוריה בלבד כי בשטח מה שמלכד את "השבט" זה המציאות שבה הוא נמצא. לכן להגיד שמדינת ישראל היא מדינה יהודית אולי נכון לפי ההגדרה, אבל השבט שחיי פה מורכב מכל כך הרבה זהויות(סודנים,רוסים וכו שאינם יהודים) שיהדות זה הדבר האחרון שמגדיר או מלכד את כל האוכלוסיה.
שבט עם מגוון זהויות, מאבד את המטרה שלו(מדינה יהודית בארץ ישראל)- לכן מאז הסכם אוסלו, ישראל מחזירה שטחים ובעצם נמצאת בסכסוך עם עצמה(שמאלנים ימנים וכו).
מזכיר לי את השיר של הדג נחש:
במדינות אחרות- השבט בעל זהות והגדרה עצמית, אצלנו זה רק מוטו..

כשאתה רושם "לשרוד" , באיזה מובן אתה מדבר?
כי זה נשמע כמו תשדיר של הסוכנות היהודית.

אין עבר פלילי . ומה אכפת לי . המדינה לא יכולה להגן עליי ... ממשלה חלשה ופחדנית .
אתה מעדיף לחטוף דקירה מערבי ?
אתה לא ילד קטן תלמד להסתדר ולהגן על עצמך \
תלמד אפילו איגרוף משהו דומה רק כדי שיקלע לסיטואציה ,יהיה לך יותר ביטחון.

שמעתם על האידיוט הזה שדקר עכשיו 4 ערבים?

איזזזזה מטומטם...
למה? למה לעשות דברים בלי לחשוב?

כשאתה רושם "לשרוד" , באיזה מובן אתה מדבר?
כי זה נשמע כמו תשדיר של הסוכנות היהודית.
לא כ"כ הבנתי את ההערה לגבי התשדיר. נשמע מזלזל משהו...
השבטיות מאז ומעולם היתה ובמודע גורם עיקרי בהישרדות הפרט. ככל שהעולם הפך כפר גלובאלי ובעיקר במדינות המערב שרובנו מתקנאים בהן, נראה כאילו הצורך בשבט מיותר (בהיבט הציוני זה בא לידי ביטוי ב"פוסט ציונות" למשל).
ה"אביב הערבי" ורצף האירועים שארע אחריו (ואולי אפילו מעט לפניו, עם ההתנגשות של המערב עם אל-קאעידה והטאליבן, או אולי מנפילת סדאם חוסיין) הבליט את החלוקה השבטית והחשיבות של השבט להישרדות הפרט. מאז ניתן לאתר אותה בקלות רבה יותר כמעט בכל מוקד חיכוך בעולם.

בקיצור מה שניסיתי להגיד: כשיש הרבה מיעוטים וקבוצות בלי רקע משותף(יהדות היא לא גורם משותף לכולנו לדוגמא ברוסיה עניין האמונה הולך לפי האב, לכן שם אני יהודי ופה אני נוצרי מה שאומר שאין לי כרטיס כניסה לשבט)- עניין "הדת" מלכד אותנו בספרי ההיסטוריה בלבד כי בשטח מה שמלכד את "השבט" זה המציאות שבה הוא נמצא. לכן להגיד שמדינת ישראל היא מדינה יהודית אולי נכון לפי ההגדרה, אבל השבט שחיי פה מורכב מכל כך הרבה זהויות(סודנים,רוסים וכו שאינם יהודים) שיהדות זה הדבר האחרון שמגדיר או מלכד את כל האוכלוסיה.
שבט עם מגוון זהויות, מאבד את המטרה שלו(מדינה יהודית בארץ ישראל)- לכן מאז הסכם אוסלו, ישראל מחזירה שטחים ובעצם נמצאת בסכסוך עם עצמה(שמאלנים ימנים וכו).
מזכיר לי את השיר של הדג נחש:
במדינות אחרות- השבט בעל זהות והגדרה עצמית, אצלנו זה רק מוטו..

אני לא חושב שהעם מאבד את הגרעין המלכד אותו. ישנה שונות משום שבקבוצות כה גדולות היא תמיד קיימת ומשום שהמדינה היא קיבוץ גלויות. יכול להיות שאילו המדינה היתה יודעת ליצור כור היתוך עדיף השונות היתה מצומצמת יותר.
המעניין הוא שדווקא בצבא ובמצבי חירום לאומיים נראה שהיכולת להתלכד תחת מטרה ברורה ומשותפת גבוהה.

קצת מצחיק אותי איך לאור גל הפיגועים מדברים על הכדאיות של ישראל למי שמוגדר כיהודי (הגדרה גמישה בפני עצמה - האם אתאיסט הוא יהודי, או שזה גזע שנקבע ע"י האם). אפילו פריז עם כל הזבל של ההגירה מצפון אפריקה יותר בטוחה ליהודים מאשר ירושלים. 🤦‍♂️

קצת מצחיק אותי איך לאור גל הפיגועים מדברים על הכדאיות של ישראל למי שמוגדר כיהודי (הגדרה גמישה בפני עצמה - האם אתאיסט הוא יהודי, או שזה גזע שנקבע ע"י האם). אפילו פריז עם כל הזבל של ההגירה מצפון אפריקה יותר בטוחה ליהודים מאשר ירושלים. 🤦‍♂️
בדיוק מה שהעולים מצרפת היו צריכים כשברחו מצרפת לישראל זה כל החוסר ביטחון הזה עכשיו 🫤

בדיוק מה שהעולים מצרפת היו צריכים כשברחו מצרפת לישראל זה כל החוסר ביטחון הזה עכשיו 🫤

בוא נגיד את זה בעדינות - מי שברח מצרפת בצוק איתן לפני שנה, אם הוא אוכלוסייה עמידה - ברח לקנדה או ארה"ב או אפילו לגרמניה. מי שהיגר מצרפת לישראל הוא בלשון המעטה החלק היותר חלש באוכלוסייה היהודית.

בוא נגיד את זה בעדינות - מי שברח מצרפת בצוק איתן לפני שנה, אם הוא אוכלוסייה עמידה - ברח לקנדה או ארה"ב או אפילו לגרמניה. מי שהיגר מצרפת לישראל הוא בלשון המעטה החלק היותר חלש באוכלוסייה היהודית.
וזה סותר את מה שאמרתי איך?

או שזה סתם "הידעת?" כזה? חחח

אתה בטוח?... נסה להסתובב ברובע מוסלמי בפריז עם כיפה בשעות הערב.

אתה בטוח?... נסה להסתובב ברובע מוסלמי בפריז עם כיפה בשעות הערב.

אתה מוזמן לעשות את אותו ניסוי גם במזרח בארמון הנציב/אבו טור בירושלים/יישובי המשולש. מה מלכתחילה יש לי לחפש שם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית