הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמות פחמימות מינימלית

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
מה ההמלצה לצריכה מינימלית של פחמימה ע"מ שלא יווצר מצב של דילול גליקוגן ?
אני שואל מתוך נקודת הנחה שקיים כלל אצבע שכזה

נערך לאחרונה:
זה תלוי מן הסתם גם במאזן קלורי ועוד מספר גורמים שמשתנים מאדם לאדם, אבל לרוב האוכלוסיה הייתי אומר ש-150 נשמע אזור נוח.
זו כמובן רק הנחה לשאלה העמומה שלך.
אין לכך תשובה חד משמעית.

מסכים, 150 תהיה המלצה גורפת שיכולה להיות נכונה. כמובן שזה תלוי בהרבה דברים כמו משקל, הרכב הגוף אירובי ועוד מלא דברים שבטח קשורים בכך.

• פותח/ת השרשור
הכוונה שלי היא כמובן ביחס לצריכה ניטרלית של קלוריות. עד כמה אפשר להעדיף שומן בלי לגרוע מהגליקוגן.

דילול גליקוגן מלא לא מגיע אף פעם, גם לא בצום מלא/הרעבה.
כדי לא להיות בקטוזיס, צריך לאכול מעל 100 גרם פחמימה ואם רוצים להיות 100% בטוחים אז 150 גרם. אם אתה רוצה לדעת את הרמה שהגוף שלך לא מגיע לקטוזיס באופן מדוייק תתחיל להשתין על סטיקים שמודדים את החומציות של השתן ותדע אם אתה בקטוזיס או עדיין לא (אבל למה לעשות את זה אני לא יודע).

דילול גליקוגן מלא לא מגיע אף פעם, גם לא בצום מלא/הרעבה.
כדי לא להיות בקטוזיס, צריך לאכול מעל 100 גרם פחמימה ואם רוצים להיות 100% בטוחים אז 150 גרם. אם אתה רוצה לדעת את הרמה שהגוף שלך לא מגיע לקטוזיס באופן מדוייק תתחיל להשתין על סטיקים שמודדים את החומציות של השתן ותדע אם אתה בקטוזיס או עדיין לא (אבל למה לעשות את זה אני לא יודע).
משה, אני אקח את זה למקום קצת אחר, אשמח לתשובה כי זה דבר שדיי מעניין אותי תאורטית - אם מתחת ל100 גרם פחמימה זה ממילא מצב קטוזיס(נניח אחרי שבועיים-שלוש "הסתגלות"), אז למה יש הרבה שמחמירים ולא עוברים את ה40-50 גרם פחמימה ליום? הרי הסך הקלורי הוא זה שקובע בסופו של דבר, אז יש הבדל בין 90 גרם פחמימה לבין 20-30 גרם פחמימה ביום(עם אותו סך קלורי) מבחינת הניצול של האפקט שהקטוזיס נותן? (האם זה מוביל לבסוף ל"שריפת שומן" טובה יותר?)

אז למה יש הרבה שמחמירים ולא עוברים את ה40-50 גרם פחמימה ליום?
בפועל לא משנה מה תעשה, אלא אם אתה לא אוכל ירקות ואוכל רק חזה עוף כל היום, אתה לא תצליח להגיע לפחות מכך. קח לדוגמה פלפל (ירק). כל פלפל בנוני מכיל כ-10 גרם פחמימה. עגבניה בנונית 6-7 גרם פחמימה. וכן הלאה. אלו עדיין פחמימות, תרצה או לא. נכון, הם ברובם סיבים תזונתיים, אבל זה עדיין נחשב.
אז יש הבדל בין 90 גרם פחמימה לבין 20-30 גרם פחמימה ביום(עם אותו סך קלורי) מבחינת הניצול של האפקט שהקטוזיס נותן?
בחיטוב עד אחוז שומן נמוך (10%), לא זה לא ישנה כלום אלא אם אתה מאוד אבל מאוד רגיש לפחמימה ואת זה לא ראיתי על אף אדם במשך עשור כבר שאני בתחום. יש אנשים שמרגישים פחות רעב על כמות נמוכה של פחמימות ואהובים את ההרגשה של הדילול מנוזלים (יחסית) ולכן ממשיכים בכך (כמוני. אני לא אוכל כמעט פחמימות במהלך השבוע, אבל לא אתנגד לאיזה סנדוויץ' כשאני בחוץ ואין לי אופציות אחרות).
קטוזיס לא באמת נותן יתרון באחוזי שומן גבוהים יחסית. השומן עדיין נאגר בתאי השומן וזה שאתה משתמשי בגופי קטון לאנרגיה ושורף "יותר" שומן, לא אומר שהשומן לא נאגר מהמזון שאתה אוכל לאחר מכן (וכן, חלבון יכול להאגר כשומן. אומנם לא אידאלי מבחינה אנרגטית לגוף, אבל אם אתה אוכל הרבה חלבון, זה עדיין מתרחש במינונים יחסית נמוכים). מה שחשוב זה היחס בין הוצאה השומן להכנסת השומן בסוף יום. היחס ישאר זהה אם תהיה בקטוזיס או לא תהיה בקטוזיס (שוב, עד % שומן נמוך לפחות). גם בחשבון שאם משתמשים בחומרים כאלו ואחרים כל מה שכתבתי יכול להיות לא נכון והתחום שם מאוד אפור ולא מובן, הן תזונתית והן מבחינת אימונים (ובספק אם יהיה איי פעם מובן כי אי אפשר לעשות מחקרים על אנשים שמזריקים חומרים וטרינרים).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית