הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם אימוני היפרטרופיה תורמים בעיקפין לכוח?

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
האם אימוני היפרטורפיה שמטרתם העיקרית היא להגדיל את נפח השריר תורמים בעקיפין להעלאת הכוח?
לפי ההיגיון שלי הגדלת נפח שריר תעזור להרים יותר משקל משום שבעצם יש לך גם יותר מסה של שריר,אבל מצד שני אני באופן אישי לא שמעתי על ליפטרים שפתאום עושים אימוני היפרטרופיה לתקופה מסוימת.

אז מה אתם חושבים?

אימון בעצימות גבוהה מ 50% מ rm1 שיכלול התקדמות ישפר כוח.
אימוני היפרוטרפיה יהיו פחות יעילים בהשוואה לאימוני כוח קלאסיים.

אד קואן עשה מתישהו אימוני היפרטרופיה? וממתי לפווארליפטרים יש אוף סיזן? אוף סיזן זה לא משהו שיש לשחקני פוטבול וכו?
כשאתה לא מתחרה 3-4 פעמים בשנה יש לך גם אוף סיזון

אד קואן עשה מתישהו אימוני היפרטרופיה? וממתי לפווארליפטרים יש אוף סיזן? אוף סיזן זה לא משהו שיש לשחקני פוטבול וכו?
עוף סיזן זה כשאתה לא מתכונן לתחרות.

כן, אימוני היפרטרופיה (איזו מילה גדולה) תורמים לכוח. אם אתה לוחץ 80 ל4X8 וקשה לך ואחרי חצי שנה אתה לוחץ 90 4X8 זה אומר שהתחזקת. מכאן נובע שאימוני היפופוטמיה תורמים לכוח. מ.ש.ל

ed coan צאד סמית ועוד הרבה , שהם רחוק מתחרות עושים חזרות גבוהות והרבה נפח , שהם מתקרבים לתחרות הם כמובן חוזרים לעבודה ספציפית הרבה יותר

ed coan צאד סמית ועוד הרבה , שהם רחוק מתחרות עושים חזרות גבוהות והרבה נפח , שהם מתקרבים לתחרות הם כמובן חוזרים לעבודה ספציפית הרבה יותר
למתאמן חובב זה לא נכון ללמוד ממקצוענים/ספורטאי עילית. היכולות שלהם מאוד שונות.

ברור , מתאמן חובב\מתחיל\בינוני בדרך כלל יתקדם המון עם הרבה פחות נפח ויהיה יותר ספציפי

למה זה ברור ?
יש מחקר ?
האם אימוני היפרטורפיה שמטרתם העיקרית היא להגדיל את נפח השריר תורמים בעקיפין להעלאת הכוח?
לפי ההיגיון שלי הגדלת נפח שריר תעזור להרים יותר משקל משום שבעצם יש לך גם יותר מסה של שריר,אבל מצד שני אני באופן אישי לא שמעתי על ליפטרים שפתאום עושים אימוני היפרטרופיה לתקופה מסוימת.

אז מה אתם חושבים?

מה זה לא שמעת ? מישהו אמור לספר לך ?
מצטער שאני מתעצבן ,אבל זה הכל במרחק חיפוש אחד בגוגל ... ותמצא המון ליפטרים שפתאום עושים אימון כזה לתקופה מסוימת .

השאלה במה אתה מתכוון ל"יתקדם" .
אם אתה מתכוון להתקדם שתעלה כל שבוע 2.5 עד 5 קילו בתרגילי בסיס אז תסחוב .
אם תתאמן תקופה לטווחי חזרות גבוהים ,ואז תתחיל להוריד בחזרות והעלות במשקלי עבודה לתקופה מסוימת ,אתה לא תגיע לאותה נקודה (במחינת משקלי עבודה כמובן ,שזה הדבר היחיד שמעניין את האנשים פה 😃 ) באותו פרק זמן לדעתך ?

• פותח/ת השרשור
עוף סיזן זה כשאתה לא מתכונן לתחרות.

כן, אימוני היפרטרופיה (איזו מילה גדולה) תורמים לכוח. אם אתה לוחץ 80 ל4X8 וקשה לך ואחרי חצי שנה אתה לוחץ 90 4X8 זה אומר שהתחזקת. מכאן נובע שאימוני היפופוטמיה תורמים לכוח. מ.ש.ל
זה לא בדיוק מה שהתכוונתי מכיוון שזו התקדמות יחסית קטנה בתקופת זמן ארוכה.
התכוונתי יותר סגנון של ליפטר שלוחץ 150 לסינגל ונתקע,אז האם עכשיו לעבוד על 100*4*8 ולהגדיל בעצם את השרירים שלו יעזור לו לצאת מהתקיעה בסינגל.
למה זה ברור ?
יש מחקר ?

מה זה לא שמעת ? מישהו אמור לספר לך ?
מצטער שאני מתעצבן ,אבל זה הכל במרחק חיפוש אחד בגוגל ... ותמצא המון ליפטרים שפתאום עושים אימון כזה לתקופה מסוימת .
אני לא חושב שזה נפוץ כמו שאתה אומר וגם על כל כמה תוצאות נורמליות בחיפוש בגוגל יש גם הרבה זבל וקשה להאמין לכל מה שמוציאים בחיפוש פשוט בגוגל

• פותח/ת השרשור
ברור שכן.

עד כמה הם תורמים בהשוואה לאימוני כוח ? שאלה אחרת.
אני לא מבין איך כשאתה מתאמן מתקדם עם טכניקה מושלמת אתה יכול להעלות משקלים חוץ מנטו להעלות את מסת השריר שלך

אני אנסה לא לחפור מדי.

ככל שיש לך יותר מסת שריר פוטנציאל הכוח שלך גדול יותר (אפשר להקביל את זה לנפח מנוע במכונית) ואתה יכול להגיע לערכים גדולים יותר של כוח, השאלה כמה מזה אתה מצליח לנצל, ופה זה כבר עניין של הסתגלות אנטומית של מערכת העצבים בעיקר וגיוס של יחידות מוטוריות רבות יותר.

אבל לשאלתך אז כן, גם ליפטרים וגם סטרונגמנים למינהם כשמגיעים למצב של חסור התקדמות במשקלים אז אחת האופציות היא לעבור לבלוק של נפח ולעבוד עם נפח גבוה יותר וחזרות גבוהות יותר (ואפילו מכונות לא עלינו) כלומר היפרטרופיה, כדי להגדיל את "נפח המנוע".

אני לא מבין איך כשאתה מתאמן מתקדם עם טכניקה מושלמת אתה יכול להעלות משקלים חוץ מנטו להעלות את מסת השריר שלך
איך מתאמן נשאר כל החיים שלו על אותו משקל ומתחזק?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית