הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ״אגירת חלבון״

Tzahi.h

משתמש מתחיל
38
0
נק' מוניטין:
0
38
0
שלום,
אני לוחם בתהליך חיטוב. כרגע אני באימון מה שאומר המון שבועות מתגלגלים( שבועות בשטח עם תזונה לקויה ) , בהם נדיר אם אני מסיים את היום עם מעל 100 גרם חלבון ( ואני צריך כ150-180 ).

מצד אחד נהדר לי לחיטוב שבשבועות האלה מעיפים ים קלוריות, אך מצד שני אחרי כל סוף שבוע אני מרגיש כאילו הגוף הרבה פחות חזק ויותר מדלדל, כאילו ממש ירדתי במסת שריר.

השאלה שלי היא כזאת : אם ביומיים שלפני שבוע כזה אוכל כמות כפולה של חלבונים ממה שאני צריך ביום ( לדוגמא 300 גרם חלבון ביום , סהכ 600 ביומיים ) , זה יפצה על המחסור בחלבונים שבימים הבאים או שזה חסר תועלת ?

שאלה שניה , שמתי לב שאני יורד בדרך כלל קילו משקל גוף אחרי גירעון כולל של 4000-5000 קלוריות ( לדוגמא בשבוע - שבועיים ) ולא 7000-9000 כמו שקראתי שכתוב ברוס המאמרים.

מה זה אומר? שמעבר לשריפת שומן אני מאבד לדוגמא גם נוזלים ודברים אחרים ? ולכן על מנת להוריד קילו ממשקל הגוף צריך להוריד פחות מ7000 קלוריות ? ( בניגוד לקילו שומן טהור )
או שפשוט זה חילוף החומרים שלי.

ושתי שאלות לגבי תזמון ארוחות,

האם זה משנה איזה סוגי חלבון אוכל ומתי? כלומר אם אוכל טונה לפני השינה או שייק חלבון מי גבינה לפני השינה התוצאה הסופית תהיה זהה ?

השאלה הנוספת: האם אוכל את כמות החלבון היומית שלי בשתי ארוחות גדולות התוצאה תהיה דומה לפיזור החלבון על פני 5-8 ארוחות ביום?

שאלה שניה , שמתי לב שאני יורד בדרך כלל קילו משקל גוף אחרי גירעון כולל של 4000-5000 קלוריות ( לדוגמא בשבוע - שבועיים ) ולא 7000-9000 כמו שקראתי שכתוב ברוס המאמרים.

מה זה אומר? שמעבר לשריפת שומן אני מאבד לדוגמא גם נוזלים ודברים אחרים ? ולכן על מנת להוריד קילו ממשקל הגוף צריך להוריד פחות מ7000 קלוריות ? ( בניגוד לקילו שומן טהור )
או שפשוט זה חילוף החומרים שלי.
אני חושב שזה שילוב של שני דברים, אתה גם מאבד משקל לא רק משומן אלא גם נוזלים ומסת שריר, וגם אתה מאבד יותר קלוריות ממה שאתה חושב כלומר הגירעון הוא לא 4000-5000 אלא יותר.
האם זה משנה איזה סוגי חלבון אוכל ומתי? כלומר אם אוכל טונה לפני השינה או שייק חלבון מי גבינה לפני השינה התוצאה הסופית תהיה זהה ?

השאלה הנוספת: האם אוכל את כמות החלבון היומית שלי בשתי ארוחות גדולות התוצאה תהיה דומה לפיזור החלבון על פני 5-8 ארוחות ביום?
כן, מה שחשוב הוא הכמות היומית.

איך אפשר לחשוב על חיטוב בשבועות שטח?
אתה כל היום בפעילות גופנית, תאכל כל מה שאתה יכול.
אומנם תשקיע יותר בתזונה טובה (טונה, ירקות, ביצים, קוטג', אורז, פסטה וכו..) מאשר בחטיפים,
אבל אם האימון שלך הוא כמו שאני זוכר את האימון שלי, פשוט תאכל כדי שתוכל לשרוד בצורה הגיונית..
מוזר לי שאתה חושב על זה בכלל, אפשר לעלות משקל באימון?
אני לא חושב..

הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות לעצמך זה חיטוב בתנאי שטח אדוני.מציע לך לרדת מזה מהר ולחכות ליום אחר יפה יותר.
הסיכון פה הוא קצת גבוה ולא שווה

• פותח/ת השרשור
חבר'ה , חיטוב בשבועות שטח זה דבר שהמציאות מחייבת אם ארצה או לא ארצה, אני לא מכוון לזה, זה פשוט מה שיש. שאתה שורף כ4000-5000 ביממה אתה תתחטב גם אם תאכל 4000, וזה גם ככה מאוד קשה להגיע ל4000. אז מבחינתי חיטוב בשטח זה שאני דופק מהסרספ שלי 3 טונות ליממה ומביא חטיף חלבון ליום וככה מצליח להגיע ל200 גרם חלבון ביום עם גירעון קלורי שלילי שהוא פשוט מחייב ובלתי נמנע.

הבעיה שלא תמיד באלך לדפוק 5 טונות ביום וזה גם לא כל כך בריא, אז מפה נבעה המחשבה שלי שאם בארוחת שישי שלפני השבוע אצליח לדפוק 4 עופות ושתי צלחות של חזה עוף מוקפץ זה יפצה לי על הטונות הנוספות שאצטרף לאכול בהמשך השבוע מלחמה .
מפה גם הגיעה השאלה שעוד לא קיבלתי עליה תשובה, האם זה יכול להיות רלוונטי ויעיל לעשות את הפיצוי הזה? האם עודף חלבונים שלקחתי ביממה מסוימת יפצה על מחסור בחלבונים כ48,72,96 שעות אחרי?

אני לוחם בתהליך חיטוב
בטח כבר חשבת ופסלת את הרעיון, אבל הייתי מצטייד בכמות נאה של חטיפי חלבון או אפילו אבקת חלבון - אתה יכול לחלק את האבקה מראש לשקיות קטנות ולצרוך אותה עם מים (אם אין לכם חלב ניגר בשטח).

אי אפשר לפצות במשך יומיים על מחסור בחלבונים שנמשך חמישה ימים - יש גבול לכמה חלבון הגוף מסוגל לסנטז ביממה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית