ייעוץ חוות דעת על תפריט שבניתי (מסה)

Mike3236

משתמש מתחיל
271
28
נק' מוניטין:
34
271
28
אהלן,
בניתי תפריט למסה פעם ראשונה, אשמח לחוות דעת.
גיל 18
גובה 170
משקל 58
BMR 1600
תפריט ~2700 קלוריות (500 מאזן חיובי, אין לי בעיה גם לגלוש ל600-700)

נראה לי שהעמסתי קצת יותר מידי שומנים אבל אני לא מבין גדול בזה
כעיקרון יש עוד דברים שלא רשומים בתפריט כמו סלט ירקות בארוחה, תבלינים, ירק מבושל לצד האורז והחזה עוף...
התפריט:
cjoiItJ.png

הייתי מתחיל מפחות קלוריות, 2400-2500, רואה איך הגוף מגיב מבחינת עליה במשקל ואז אם צריך מתחיל להוסיף.
חלבון אפשר להוריד לאזור ה 120 גרם. שומן יש לך הרבה בתפריט אבל אין בעיה עם זה. הבעיה היחידה שאני יכול לחשוב עליה זה קשיי עיכול אם יש יותר מדי שומן בתפריט (זה מה שאני הרגשתי, אולי זה רק אצלי) אבל אם יש לך מספיק סיבים זה אמור להיות בסדר.

• פותח/ת השרשור
הייתי מתחיל מפחות קלוריות, 2400-2500, רואה איך הגוף מגיב מבחינת עליה במשקל ואז אם צריך מתחיל להוסיף.
חלבון אפשר להוריד לאזור ה 120 גרם. שומן יש לך הרבה בתפריט אבל אין בעיה עם זה. הבעיה היחידה שאני יכול לחשוב עליה זה קשיי עיכול אם יש יותר מדי שומן בתפריט (זה מה שאני הרגשתי, אולי זה רק אצלי) אבל אם יש לך מספיק סיבים זה אמור להיות בסדר.
אז אני אוריד גבינה צהובה בתור התחלה ואראה איך מתקדם
את הפקאן אולי לשנות לעוגיות כלשהן? כדי שיהיה פחמימות במקום שומנים

בהמשך לתגובה של המנהל, רעיונות להחלפת השומנים כדוגמת מיונז וגבנ"צ :
מיונז - נסה יוגורט 3%, גם בעל ערכים תזונתיים גבוהים יותר, יותר חלבון יותר סידן.
גבנ"צ - פשוט תנסה את זה בעל 15% או 9%.

עדיף לך להשאיר את הפקאן ולא להעלות מסה באמצעות שטויות בעלי מעט מאוד תרומה לגוף (חוץ מאולי הנאה וטעם..) כמו העוגיות, אפילו גוון לך עם שקדים\ אגוזים, יש מגוון עצום של אגוזים, כך אתה למעשה "משדרג" לך את השומן לשומן בלתי רווי.

את הפקאן אולי לשנות לעוגיות כלשהן? כדי שיהיה פחמימות במקום שומנים
אפשר להשאיר את הפקאן.
עדיף לך להשאיר את הפקאן ולא להעלות מסה באמצעות שטויות בעלי מעט מאוד תרומה לגוף (חוץ מאולי הנאה וטעם..) כמו העוגיות
מסכים בגדול.

• פותח/ת השרשור
בהמשך לתגובה של המנהל, רעיונות להחלפת השומנים כדוגמת מיונז וגבנ"צ :
מיונז - נסה יוגורט 3%, גם בעל ערכים תזונתיים גבוהים יותר, יותר חלבון יותר סידן.
גבנ"צ - פשוט תנסה את זה בעל 15% או 9%.

עדיף לך להשאיר את הפקאן ולא להעלות מסה באמצעות שטויות בעלי מעט מאוד תרומה לגוף (חוץ מאולי הנאה וטעם..) כמו העוגיות, אפילו גוון לך עם שקדים\ אגוזים, יש מגוון עצום של אגוזים, כך אתה למעשה "משדרג" לך את השומן לשומן בלתי רווי.
אני לא אוכל מיונז להנאתי או משהו כזה, אני פשוט אוהב למרוח את זה בסנדוויץ עם גבנ"צ או חביתה
כנ"ל לגבי הגבנ"צ לא אוהב קרשים בסנדוויץ'
את הפקאן אשאיר בתפריט
איך התפריט חוץ מזה?
אפשר להשאיר את הפקאן.

מסכים בגדול.
אשאיר את הפקאן, חוץ מזה יש משהו שלדעתך צריך לשנות?

תודה לשניכם!

אני לא אוכל מיונז להנאתי או משהו כזה, אני פשוט אוהב למרוח את זה בסנדוויץ עם גבנ"צ או חביתה
כנ"ל לגבי הגבנ"צ לא אוהב קרשים בסנדוויץ'
את הפקאן אשאיר בתפריט
איך התפריט חוץ מזה?

אשאיר את הפקאן, חוץ מזה יש משהו שלדעתך צריך לשנות?

תודה לשניכם!

הייתי ממליצה להוריד את כמות החלמונים מהביצים, במיוחד אם אתה משתמש בEX. כמות הכולסטרול (בהנחה שאתה צרוך זאת כל יום) הינה עצומה, לאורך זמן.
העדף להפריד והשתמש בחלבון.
לחם - עדיפות ללחם מלא. (זה לא פחות קלוריות)
ירקות/פירות - לא ראיתי אפילו עגבניית שרי. שלב לך כמה ירקות עם החזה עוף, אתה יכול להשתמש בשעועית ירוקה לצד האורז והעוף, עוד תוספת של חלבון צמחי!
לעוד שאלות, אשמח לעזור!

הייתי ממליצה להוריד את כמות החלמונים מהביצים, במיוחד אם אתה משתמש בEX. כמות הכולסטרול (בהנחה שאתה צרוך זאת כל יום) הינה עצומה, לאורך זמן.
ירקות/פירות - לא ראיתי אפילו עגבניית שרי. שלב לך כמה ירקות עם החזה עוף, אתה יכול להשתמש בשעועית ירוקה לצד האורז והעוף, עוד תוספת של חלבון צמחי!
לעוד שאלות, אשמח לעזור!

בהנחה שהוא בריא, אין שום סיבה שיזרוק לפח חלמונים, אין בעיה עם הכולסטרול שיש בביצה, אין כמעט קשר בין הכולסטרול שאנו צורכים מהמזון לזה שיש לנו בדם.
במידה ויכניס ירקות, לא הייתי כל כך מתעקש על לחם מלא.

בנוסף, אתה יכול מדי פעם להכניס פרגית במקום החזה עוף (ולהוריד את הפקאן באותו היום).

• פותח/ת השרשור
לעוד שאלות, אשמח לעזור!
אמרתי שלצד הארוחות יהיה סלט ולצד החזה עוף והאורז יהיה ירק מבושל, משתנה כל הזמן: אפונה וגזר/שעועית/קישואים/כל דבר אחר...

בהנחה שהוא בריא, אין שום סיבה שיזרוק לפח חלמונים, אין בעיה עם הכולסטרול שיש בביצה, אין כמעט קשר בין הכולסטרול שאנו צורכים מהמזון לזה שיש לנו בדם.
במידה ויכניס ירקות, לא הייתי כל כך מתעקש על לחם מלא.

בנוסף, אתה יכול מדי פעם להכניס פרגית במקום החזה עוף (ולהוריד את הפקאן באותו היום).
חוץ מזה התפריט בסדר או שכדאי לבנות אחד חדש יותר מאוזן מבחינת השומנים בתפריט?
בפרגית יש שומן ולכן אני יכול לוותר על הפקאן או שאין קשר?

עריכה:
בכל אופן בניתי תפריט חדש, מה דעתכם עליו, הוא עדיף מהראשון שבניתי?
aeEWjLp.png

נערך לאחרונה:
אמרתי שלצד הארוחות יהיה סלט ולצד החזה עוף והאורז יהיה ירק מבושל, משתנה כל הזמן: אפונה וגזר/שעועית/קישואים/כל דבר אחר...

חוץ מזה התפריט בסדר או שכדאי לבנות אחד חדש יותר מאוזן מבחינת השומנים בתפריט?
בפרגית יש שומן ולכן אני יכול לוותר על הפקאן או שאין קשר?

עריכה:
בכל אופן בניתי תפריט חדש, מה דעתכם עליו, הוא עדיף מהראשון שבניתי?
aeEWjLp.png

אפשר להוריד חלבון ל120, סך הכל סבבה.
לגבי הפרגית והפקאן, הבנת נכון.

העיקר שיהיה בהצלחה ושיניב תוצאות.

Back
למעלה תחתית