הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון כל יום וסרט תיעודי שראיתי

Sharp578

משתמש פעיל
435
11
נק' מוניטין:
11
435
11
שלום לכולם, רציתי להתייעץ איתכם לגבי משהו.
ראיתי איזה סרט תיעודי בטלוויזיה שבו ראיינו כל מיני שחקנים מפורסמים שהיו מאוד רזים או שמנים והתאמנו ונהיו סוסים מטורפים(כמו יו ג'קמן, כריס פראט וכו').
שאלו כל אחד מהם מה הוא עשה כדי להגיע לזה, ולכל אחד היה תשובה שונה לגבי האוכל והשתיה וחיי היום יום אבל בכללי אותו סגנון(לאכול מלא, הרבה חלבונים, לשתות מלא). הדבר היחידי ששמתי לב שהיה משותף לכולם זה שכולם אמרו שהם התאמנו כל יום, 6 פעמים בשבוע, כל יום כמה שעות. זה היה ממש תשובה של כל אחד שם ואני מנסה להבין, כל פעם שאני מסתכל במדריכים באינטרנט או בפורום הזה לדוגמא, ההמלצות הקבועות של כולם זה אימוני AB, או SS, דברים בסגנון אבל לגבי אימון כל יום ראיתי שהרוב לא ממליצים כי צריך לנוח ולהתאושש וזה.. אבל זה לגמרי סותר את מה שהם עושים.
למשהו יש תשובה?

תודה 😃

תשובות אפשריות:
1 - חומרים שהם לא מספרים עליהם שבלעדיהם הם היו מגיעים מהר מאוד לאימון יתר מכמות כזאת של אימונים.
2 - הגזמה בראיונות כי יותר מגניב להגיד "התאמנתי 6 פעמים בשבוע 4 שעות ביום כי אני באדאס כזה ומה זה מנוחה בכלל" מאשר "התאמנתי 4 פעמים בשבוע כי הגוף צריך גם לנוח ולהתאושש"

אני לא בטוח לגבי 2 אבל בטוח לגבי 1

בטי-ניישן פרסמו מאמר שחושף את התוכנית שבנו לברדלי קופר לקראת הסרט 'צלף אמריקאי'. כאן: https://www.google.co.il/url?sa=t&s...xI9RlA4kzZMLUTiVA&sig2=ClKO-huK2O3nkZANdE5zrg

הוא התאמן 10 פעמים בשבוע - פעמיים בכל יום חול. גם רקחו לו תוספים מיוחדים בשביל זה.

לדעתי לא צריך להסתכל על האנשים האלה כמודלים לחיקוי עבור מתאמנים כמונו. תזכור שהם צריכים ממש לעשות 'מהפכים' תוך זמן קצר (ברדלי קופר עשה את זה ב10 שבועות אם אני לא טועה) ויש להם הרבה יותר משאבים בשביל זה. זה משמעותי. יש להם מאמנים אישיים, ציוד, זמן וכסף. ואולי גם חומרים.

למתאמן הממוצע אין צורך ביותר מהדברים הבסיסיים שעובדים במשך עשרות שנים.

• פותח/ת השרשור
בטי-ניישן פרסמו מאמר שחושף את התוכנית שבנו לברדלי קופר לקראת הסרט 'צלף אמריקאי'. כאן: https://www.google.co.il/url?sa=t&s...xI9RlA4kzZMLUTiVA&sig2=ClKO-huK2O3nkZANdE5zrg

הוא התאמן 10 פעמים בשבוע - פעמיים בכל יום חול. גם רקחו לו תוספים מיוחדים בשביל זה.

לדעתי לא צריך להסתכל על האנשים האלה כמודלים לחיקוי עבור מתאמנים כמונו. תזכור שהם צריכים ממש לעשות 'מהפכים' תוך זמן קצר (ברדלי קופר עשה את זה ב10 שבועות אם אני לא טועה) ויש להם הרבה יותר משאבים בשביל זה. זה משמעותי. יש להם מאמנים אישיים, ציוד, זמן וכסף. ואולי גם חומרים.

למתאמן הממוצע אין צורך ביותר מהדברים הבסיסיים שעובדים במשך עשרות שנים.
יש בזה משהו..

מודלים שונים. בתכנון נכון, נפח נכון, עבודה נכונה ועוד אפשר להגיע לכמות כזאת של אימונים. התאוששות יכולה להתבטא במגוון רחב של היבטים שונים, ולרוב היא בכלל לא קרובה למה שאנשים חושבים.
אני התאמנתי 6 פעמים בשבוע במשך חודשיים וראיתי תוצאות שלא ראיתי במשך שנה של הסתרכות על 3 אימונים. זה לא אומר ש 6 אימונים יותר טוב, אבל צריך לדעת לתכנן את שניהם בהתאם.

מודלים שונים. בתכנון נכון, נפח נכון, עבודה נכונה ועוד אפשר להגיע לכמות כזאת של אימונים. התאוששות יכולה להתבטא במגוון רחב של היבטים שונים, ולרוב היא בכלל לא קרובה למה שאנשים חושבים.
אני התאמנתי 6 פעמים בשבוע במשך חודשיים וראיתי תוצאות שלא ראיתי במשך שנה של הסתרכות על 3 אימונים. זה לא אומר ש 6 אימונים יותר טוב, אבל צריך לדעת לתכנן את שניהם בהתאם.

אז למה זה לא נשאר 6 אימונים?
ואיך תכננת דבר כזה?

בגלל מטרות, לוז, סיבות כאלה ואחרות. היה לי מאוד טוב עם השישה אימונים, עבד אחלה אבל בגלל שאני טס לטיול ארוך נאלצתי להפסיק עם זה.

איך התוצאות שלך התבטאו בעצם?
מסת שריר/ משקלי עבודה?

בגלל מטרות, לוז, סיבות כאלה ואחרות. היה לי מאוד טוב עם השישה אימונים, עבד אחלה אבל בגלל שאני טס לטיול ארוך נאלצתי להפסיק עם זה.
אז אתה בעצם אומר שאם מתכננים את זה נכון אפשר להתאמן 6 פעמים בשבוע ולהשיג יותר תוצאות בפחות זמן נתון?

גם אני התאמנתי ככה הבעיה היחידה שאף פעם לא הספיק לי מה שישנתי בלילה אז הייתי צריך להפסיק עם זה, אבל מכל שאר הבחינות היה אש

גם אני התאמנתי ככה הבעיה היחידה שאף פעם לא הספיק לי מה שישנתי בלילה אז הייתי צריך להפסיק עם זה, אבל מכל שאר הבחינות היה אש
נשמע לי מאוד מוזר למשל שזה ייקרה באימוני כוח.. איך בדיוק אפשר להתאושש מסקוואט כבד ויום אחרי לעשות עוד סקוואט כבד/דדליפט כבד?

נשמע לי מאוד מוזר למשל שזה ייקרה באימוני כוח.. איך בדיוק אפשר להתאושש מסקוואט כבד ויום אחרי לעשות עוד סקוואט כבד/דדליפט כבד?
6 אימונים פעם עליון פעם תחתון, 3 אימונים לכל פלג סה"כ

האמת שהייתי רוצה לנסות משהו כזה... יש לך במקרה תוכנית באינטרנט שכבר כתובה בסגנון שאפשר לנסות?
לא, בעיקר הייתי עובד סגנון דומה עם חלק מהמתאמנים שלי אבל זה דרש קצת להתאים את האימון, לא ניסיתי לבנות "תוכנית כללית" ל 6 אימונים עדיין. בכל מקרה, תחפש אותי בפייסבוק aviv cohen ואני אצ'פר אותך בכמה דברים.

לא, בעיקר הייתי עובד סגנון דומה עם חלק מהמתאמנים שלי אבל זה דרש קצת להתאים את האימון, לא ניסיתי לבנות "תוכנית כללית" ל 6 אימונים עדיין. בכל מקרה, תחפש אותי בפייסבוק aviv cohen ואני אצ'פר אותך בכמה דברים.
שלחתי לך הודעה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית