הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיקולים בבחירת עבודה לחיים

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
הייתי רוצה להעלות נושא ולשמוע את דעתכם, במיוחד מאלו שיש להם נסיון גדול בעבודה בה הם מתעסקים.
(פחות מדבר על עבודות זמניות גם אם זה 4 שנים. אני מתכוון לעבודה שהיא העבודה/עיסוק של החיים שלכם באופן כללי):

האם ביטחון כלכלי זהו דבר חשוב ובעל משמעות בבחירת עבודה?

האם בבחירת העבודה חשוב שיהיה ׳אהבה׳ למקצוע אותו אתם תעשו כל חייכם, או שממילא האהבה למקצוע תגמר לאחר כמה שנים, ותמשיכו לעבוד ׳כמצוות אנשים מלומדה׳?

האם תעדיפו סידור עבודה נוח על פני עבודה מעניינת, או עבודה מעניינת על פני סידור עבודה נוח?

האם אתם נהנים בעבודה שבחרתם לעצמכם ושמחים לקום אליה כל בוקר, גם לאחר x שנים ומעלה..?

האם יש בכם חשש שיפטרו אתכם ותימצאו את עצמכם מובטלים או שאתם לא חוששים ממציאות כזו?

זהו זה לבינתיים.
אשמח לפירוט.

גם התשובות לשאלות הללו לא יעזרו לך לבצע את ההחלטה בחייך כי כל תחום הוא שונה ולאנשים יש העדפות שונות. לדוגמה, אחד ירצה לבלות יותר עם המשפחה וירצה לעבוד בעבודה נוחה יותר מבחינת שעות (גם אם ירוויח משמעותית פחות כסף) מאשר אחד שהוא workaholic (כמוני) וזמן עם המשפחה לא יהיה באמת אופציה במובן הזה.

אין דבר כזה בטחון כלכלי בפועל באף תחום. היום צריכים אותך, מחר לא. גם אם אתה רופא, אתה לא יודע מה יקרה בבית חולים שאתה עובד בו 30 שנה בעוד X שנים. אם תבוא חברה פרטית או שתעבור פתאום החלטת ממשלה, אתה תמצא את עצמך במקום אחר, כנראה עם תנאים הרבה פחות טובים - ככה שבטחון כלכלי זה דיי פיקציה. כמובן, יש תחומים שבהם יש יותר תעסוקה (כרגע) מאשר אחרים. קל יותר לתכנת מאשר להיות עורך דין מתחיל וכן הלאה. בגדול אם ההפרש הכספי גבוה, אבחר בזה שמכניס יותר. אם ההפרש זניח, אלך עם זה שאני נהנה בו יותר. גבוה או זניח זה כמובן בהתאם להוצאות שלך ולסכומים שאתה מרוויח. לאחד זניח יהיה 2000 שקל ולאחר 200 שקל, זה תלוי.

האם בבחירת העבודה חשוב שיהיה ׳אהבה׳ למקצוע אותו אתם תעשו כל חייכם, או שממילא האהבה למקצוע תגמר לאחר כמה שנים, ותמשיכו לעבוד ׳כמצוות אנשים מלומדה׳?
אם יש לי 5 ילדים וחשבונות לשלם ואהבה שלי זה לכתוב שירים ולשים במגירה, סביר להניח שלא אעשה את זה. אבל כן, תשוקה למקצוע זה לדעתי הפרמטר הכי חשוב, יותר מכסף, אבל צריך להיות ריאלים בנושא בהתאם לתנאים שאתה נמצא בהם. אם אתה אדם יחיד בלי משפחה ורוצה לנסות להיות שחקן או זמר, לך על זה. אם יש לך כבר מספר ילדים והתחייבויות, אז זה כבר קצת יותר מסוכן ויכל ליצור מצב שכל המשפחה שלך תהיה אומללה.

האם תעדיפו סידור עבודה נוח על פני עבודה מעניינת, או עבודה מעניינת על פני סידור עבודה נוח?
עניתי על זה בתחילת ההודעה. זה תלוי באופי שלך. אישית סידור עבודה "נוח" לא פרמטר בשבילי. כמובן, אם יתנו לי לעבוד מילארד שעות נוספות בשבוע אז הסיכוי שאשאר במקום כזה קלוש. אם אין לך חיים, אין לך גם מה לעשות עם הכסף שאתה מרוויח ולכן העבודה שאתה נמצא בה, גם אם היא מכניסה המון כסף, לא שווה שום דבר כי אין לך זמן לבזבז את הכסף.

האם יש בכם חשש שיפטרו אתכם ותימצאו את עצמכם מובטלים או שאתם לא חוששים ממציאות כזו?
אני אף פעם לא אשים את הביצים בסל אחד. לא משנה איפה אעבוד או מה שלא אעשה, אני תמיד אעשה דברים במקביל כדי לא למצוא את עצמי בפוזיציה הזו. מה הם הדברים במקביל שאפשר לעשות? אפשר לעשות הרבה דברים, צריך רק להיות יצרתיים ולצפות קצת פחות ב"האח הגדול" כדי למצוא זמן לפרוייקטים מקבילים.

הדבר היחידי שאני יודע לגביי ה"קריירה" שלי היא שאני לא ארצה להיות שכיר ו"תלוי" בחברה או מעביד כזה או אחר.
מה שקרה קורה זה שאני "בונה" את עצמי לקראת העתיד כי אני יודע שלהיות עצמאי (ומצליח) זה לא רק לפתוח עסק ולהסתכן וזה גם לא (כמו שמשה אמר) "לשים את הביצים בסל אחד" לכן אני מנסה לרכוש כמה כישורים שיעזרו לי להרוויח את הכסף בשביל עצמי , למשל להיות בעל רשיון עו"ד.
מה שאני מכוון אליו מבחינת נוחות , לווא דווקא "לעשות מה שאני אוהב" הוא לעבור ואיכשהו לפתוח עסק שיתן לי את האפשרות לגור בארה"ב.
מקווה שזה יקרה ביוני, כמתוכנן.

להיות שלם ולאהוב את את המקצוע שבחרת זה המפתח לקריירה.
מכאן הדרך להצלחה כמעט בטוחה.
אתה אוהב, את מה שאתה עושה מן הסתם העניין ייצר אצלך שאיפה להשתפר להתקדם ואף להצטיין.

מצוינות במקצוע תיצור ביקוש רב לידע, שתצבור ומכאן להצלחה כלכלית.

עד היום לא פיטרו אנשים ,שתורמים ומקדמים את המערכת בה הם עובדים.

ידע רחב , התמחות , חשיבה מחוץ לקופסה , פיתוח ........ כול זה ועוד רשימה ארוכה היינה בטוחה למצוינות.

מצוינות = בטחון כלכלי , משרה קבועה .

בהצלחה !!!

נערך לאחרונה:
להיות שלם ולאהוב את את המקצוע שבחרת זה המפתח .
מכאן הדרך להצלחה כמעט בטוחה.
ברגע שאתה אוהב את מה שאתה עושה מן הסתם העניין ייצר אצלך שאיפה להשתפר להתקדם ואף להצטיין.

מצוינות במקצוע תיצור ביקוש רב לידע שתצבור ומכאן להצלחה כלכלית.

עד היום לא פיטרו אנשים שתורמים ומקדמים את המערכת שבה הם עובדים.

ידע רחב , התמחות , חשיבה מחוץ לקופסה , פיתוח ........ כול זה ועוד רשימה ארוכה היינה בטוחה למצוינות.

מצוינות = בטחון כלכלי , משרה קבועה .

בהצלחה !!!

סבב קיצוצים נוסף: קומברס מפטרת עשרות עובדים - אנשים ומחשבים - פורטל חדשות היי-טק, מיחשוב, טלקום, טכנולוגיות

אני בטוח שחלק מהם מאד מקצועיים , לא עזר להם כל כך...

אין עבודה שיכולה לתת לך ביטחון נפשי או כלכלי... באמת הכל עניין של מזל.

תראה את הסרטון הנחמד הזה ותבין שבקרוב רוב המקצועות יעלמו מהעולם.. נדפקנו!!

אני בטוח שחלק מהם מאד מקצועיים , לא עזר להם כל כך...

מבטיח לך עובדים " מצוינים " לא פיטרו . (שים לב להסבר "מצוין")
מפטרים אנשים ,שתרומתם למערכת נמוכה.

עם תחושה כזו לא תגיע רחוק.

ממש אופטימי 😭

כולם חושבים שהם מצוינים עד שהם מקבלים את המכתב ביד!!

שתדע שדווקא לפעמים את המצוינים מפטרים כי הם עולים יותר כסף לחברה... ובזמן קיצוצים לפעמים זה לא משתלם לחברה עוד להחזיק אותם...
עדיף לקדם איזה NOOB שיעשה את אותו תפקיד בפחות כסף...
מבטיח לך עובדים " מצוינים " לא פיטרו . (שים לב להסבר "מצוין")
מפטרים אנשים ,שתרומתם למערכת נמוכה.

עם תחושה כזו לא תגיע רחוק.

ממש אופטימי 😭

אין פה קשר לאופטימיות.. תראה את הסרט ותבין שזאת המציאות..
אתה רוצה להיות אופטימי בבקשה... אני בנאדם ריאליסטי
מה אתה חושב שיקרה שהדבר הזה יצליח ויתפוס בכל העולם?
http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3670250,00.html

שתי תובנות:
1. תמצא עיסוק שמתאים לאופי שלך, כלומר אם אתה אוהב לעבוד עם אנשים תעבוד עם אנשים ולא עבודה שהיא אינדיוידואלית. המושג 'אהבה' הוא רחב אבל כדאי לעבוד בתחום שמעניין אותך

2. ביטחון כלכלי יגיע רק ממך. תחסוך כסף, תשקיע נכון בנוסף חשוב להיות איש 'עבודה' ולא 'מנהל' וגם כאיש עבודה צריך להיות מגוון ולהתעדכן אחרת בשלב כזה או אחר, תהיה לא רלוונטי

מי פיתח/ יישם את הרעיון ? רובוטים ?

אנשים שחושבים מחוץ לקופסה "מצוינים" !!!!!

צר לי אבל לא נראה כך.
נשמע כמו יאוש וחבל שכך.
לאורך השנים האחרונות היו לא מעט גלי פיטורים, סגירת חברות, סגירת פרויקטים בהם אנשים מצוינים פוטרו.

אני רק אומר דבר אחד, לא מתעשרים ממשכורת.
ומנגד גם לא פושטים רגל. עצמאות / שכירות זה קודם כל אופי אחר כך צריך לבחור את התחום ולבדוק כדאיות כלכלית

78 אלף ש"ח בחודש זה לא הרבה כסף , יחסית לבן אדם "עשיר" ועד שתגיע לג'וב הזה יקח לך המון זמן וכסף שתבזבז בדרך לשם (אם אתה איש משפחה עם משכנתא וכו')

ומנגד גם לא פושטים רגל. עצמאות / שכירות זה קודם כל אופי אחר כך צריך לבחור את התחום ולבדוק כדאיות כלכלית

לא פושטים רגל, אבל אם יפטרו אותך בגיל 35-40 זה קרייסס של החיים אם אתה בסטטוס של מעמד ביניים רגיל עם משכנתא משפחה וכו'...

כל אחד עושה את הבחירות שלו, אני הבטחתי לעצמי לא להכנס לחיי משפחה תלויי כספיים עד שתהיה לי הכנסה פסיבית יחסית גבוהה

בוא להרצאות של פרויקט ונוס.. תשמע הרבה חפירות בנושא 😉

78 אלף ש"ח בחודש זה לא הרבה כסף , יחסית לבן אדם "עשיר" ועד שתגיע לג'וב הזה יקח לך המון זמן וכסף שתבזבז בדרך לשם (אם אתה איש משפחה עם משכנתא וכו')

מי אמר שהדרך להצלחה קלה או פשוטה.

לימודי רפואה 7 שנים + 4 שנים התמחות ורק אז מתחיל.

אחרי 10 שנים נוספות אתה משלם בשר"פ עשרות אלפי שקלים.

היום רופא זה כמעט כמו להיות זונה.... יש לי מספיק חברים רופאים ומה שהם מספרים לי עדיף שלא תדע!!

מי אמר שהדרך להצלחה קלה או פשוטה.

לימודי רפואה 7 שנים + 4 שנים התמחות ורק אז מתחיל.

אחרי 10 שנים נוספות אתה משלם בשר"פ עשרות אלפי שקלים.

ההגדרות שלנו לגביי "הצלחה" (כלכלית) כנראה שונות מאד בתפיסה

יש ברי מזל שיודעים מה הם אוהבים ורוצים לעשות,אם זה מצבך לך על מה שאתה אוהב בכל הכח.
כי אתה נמצא בשלב בחיים שאתה יכול להשקיע את כל המשאבים שלך יחסית בקלות.
ללא קשר לכסף, אם תעשה משהו שאתה לא אוהב יהיה לך קשה להיות טוב בו, להשקיע מזמנך בו ולהתפתח.
או חמור מזה למצוא את עצמך אחרי X שנים עם מחויבויות (משפחה משכנתא וכו) עם עבודה שאתה סובל בה ולא יכול לשנות כיוון בגלל המחויבויות שלך.

לרוב האנשים האחרים שלא יודעים מה הם אוהבים לעשות התשובה הרבה יותר מורכבת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית