הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיקולים בבחירת עבודה לחיים

אשמח אם תסביר

הצלחה כלכלית בעיניי היא במינימום:
- הכנסה פסיבית של 20,000 ש"ח (כלומר נטו, אחרי ששילמת את המיסים\משכנתאות שלך\הוצאות חודשיות קבועות)

- לעשות עסקה\עסקאות של מעל למליון \ 2 מליון בשנה.
על עסקאות אני מדבר למשל על קניית בית ( שתגדיל את ההכנסה הפסיבית למשל)
תיווכים למיניהם ( שמהם יגזרו לך כ100,000 - 200,000 ש"ח במכה , את הכסף הזה אפשר להשקיע ולהגדיל את ההכנסה הפסיבית.
הכנסות עבודה עצמאית (נגיד עו"ד שלוקח תיק יקר ומשם שכ"ט גבוהה)

הצלחה כלכלית בעיניי היא במינימום:
- הכנסה פסיבית של 20,000 ש"ח (כלומר נטו, אחרי ששילמת את המיסים\משכנתאות שלך\הוצאות חודשיות קבועות)

- לעשות עסקה\עסקאות של מעל למליון \ 2 מליון בשנה.
על עסקאות אני מדבר למשל על קניית בית ( שתגדיל את ההכנסה הפסיבית למשל)
תיווכים למיניהם ( שמהם יגזרו לך כ100,000 - 200,000 ש"ח במכה , את הכסף הזה אפשר להשקיע ולהגדיל את ההכנסה הפסיבית.
הכנסות עבודה עצמאית (נגיד עו"ד שלוקח תיק יקר ומשם שכ"ט גבוהה)

לא מכיר משהו שלא יסכים עם ההגדרה שנתת "כהצלחה כלכלית" .
דומה יותר להתעשרות או שגשוג כלכלי.
מאחל לך מכול הלב להצליח ולהגיע למבוקשך .

לא מכיר משהו שלא יסכים עם ההגדרה שנתת "כהצלחה כלכלית" .
דומה יותר להתעשרות או שגשוג כלכלי.
מאחל לך מכול הלב להצליח ולהגיע למבוקשך .

א. תודה .
ב. התכוונת שאולי ההגדרה שלך להצלחה היא בעיניי קצת פחותה. אבל זה דבר סובייקטיבי בסופו של דבר

יש שתי דרכים להצליח בעבודה:
1)לאהוב אותה
2)צורת חשיבה

ב1) אם תאהב את מה שאתה עושה, אתה תהיה טוב בה. אם תהיה טוב בה זה כבר ייתרון משמעותי.
ב2), לפעמים זה לא משנה עד כמה אתה טוב בה, אתה עדיין עלול למצוא את עצמך בקרשים. למה? כי צורת החשיבה שלך הגבילה אותך. אתה יכול להיות פיקאסו, אבל אם לא תדע לשווק את עצמך ולדחוף את היצירות שלך, לא תגיע לשום מקום. אתה יכול להיות המאמן הכי טוב עולם, אבל אם לא תדע לשכנע אנשים וליצור פינות, תשאר איפה שאתה.

כפי שזה נראה, רק היצירתיים וה"כריזמטיים" ביותר באמת מצליחים למנף את עצמם בעבודה עם פרנסה מאוד טובה. כל השאר נשארים עצמאיים תחת פרנסה נמוכה, או שכירים עם פרנסה נמוכה\סבירה.
גם התשובות לשאלות הללו לא יעזרו לך לבצע את ההחלטה בחייך כי כל תחום הוא שונה ולאנשים יש העדפות שונות. לדוגמה, אחד ירצה לבלות יותר עם המשפחה וירצה לעבוד בעבודה נוחה יותר מבחינת שעות (גם אם ירוויח משמעותית פחות כסף) מאשר אחד שהוא workaholic (כמוני) וזמן עם המשפחה לא יהיה באמת אופציה במובן הזה.

אין דבר כזה בטחון כלכלי בפועל באף תחום. היום צריכים אותך, מחר לא. גם אם אתה רופא, אתה לא יודע מה יקרה בבית חולים שאתה עובד בו 30 שנה בעוד X שנים. אם תבוא חברה פרטית או שתעבור פתאום החלטת ממשלה, אתה תמצא את עצמך במקום אחר, כנראה עם תנאים הרבה פחות טובים - ככה שבטחון כלכלי זה דיי פיקציה. כמובן, יש תחומים שבהם יש יותר תעסוקה (כרגע) מאשר אחרים. קל יותר לתכנת מאשר להיות עורך דין מתחיל וכן הלאה. בגדול אם ההפרש הכספי גבוה, אבחר בזה שמכניס יותר. אם ההפרש זניח, אלך עם זה שאני נהנה בו יותר. גבוה או זניח זה כמובן בהתאם להוצאות שלך ולסכומים שאתה מרוויח. לאחד זניח יהיה 2000 שקל ולאחר 200 שקל, זה תלוי.

.

אם תהיה הכי טוב בתחום, אף אחד לא ייפטר אותך כי צריך אותך ואי אפשר להחליף אותך. זה היופי בפיתוח עצמי. רק שהיום פחות אנשים מעניין אותם בלהשקיע בעצמם ופונים לחפש דרכים להרוויח כסף וללמוד לתארים שייתנו להם כלום להמשך החיים חוץ מנייר.

יש שתי דרכים להצליח בעבודה:
1)לאהוב אותה
2)צורת חשיבה

ב1) אם תאהב את מה שאתה עושה, אתה תהיה טוב בה. אם תהיה טוב בה זה כבר ייתרון משמעותי.
ב2), לפעמים זה לא משנה עד כמה אתה טוב בה, אתה עדיין עלול למצוא את עצמך בקרשים. למה? כי צורת החשיבה שלך הגבילה אותך. אתה יכול להיות פיקאסו, אבל אם לא תדע לשווק את עצמך ולדחוף את היצירות שלך, לא תגיע לשום מקום. אתה יכול להיות המאמן הכי טוב עולם, אבל אם לא תדע לשכנע אנשים וליצור פינות, תשאר איפה שאתה.

כפי שזה נראה, רק היצירתיים וה"כריזמטיים" ביותר באמת מצליחים למנף את עצמם בעבודה עם פרנסה מאוד טובה. כל השאר נשארים עצמאיים תחת פרנסה נמוכה, או שכירים עם פרנסה נמוכה\סבירה.

אם תהיה הכי טוב בתחום, אף אחד לא ייפטר אותך כי צריך אותך ואי אפשר להחליף אותך. זה היופי בפיתוח עצמי. רק שהיום פחות אנשים מעניין אותם בלהשקיע בעצמם ופונים לחפש דרכים להרוויח כסף וללמוד לתארים שייתנו להם כלום להמשך החיים חוץ מנייר.

אני מאמין ש"הכי טוב בתחום" יש רק אחד, בעולם.

אני מאמין ש"הכי טוב בתחום" יש רק אחד, בעולם.
לא כל כך. אני אתן את הדוגמא של עצמי: אני מאוד שוא, להגיע לרמות של אנשים כמו ביל הרטמן, סטוארט מכגיל וגריי קוק. שלושתם מצליחים באופן חסר תקדים ופשוט אין להם תחליף. זה כבר נותן את האפשרות שכן אפשר להצליח, למרות שיש עוד אנשים מצליחים בתחום.

רונאלדו ומסי הם השקנים הכי טובים בתחום. זה אומר שהשאר לא יצליחו?

לא כל כך. אני אתן את הדוגמא של עצמי: אני מאוד שוא, להגיע לרמות של אנשים כמו ביל הרטמן, סטוארט מכגיל וגריי קוק. שלושתם מצליחים באופן חסר תקדים ופשוט אין להם תחליף. זה כבר נותן את האפשרות שכן אפשר להצליח, למרות שיש עוד אנשים מצליחים בתחום.

רונאלדו ומסי הם השקנים הכי טובים בתחום. זה אומר שהשאר לא יצליחו?

אמרת "הכי טוב בתחום" כזה יש אחד, "בין הטובים בתחום" זה אלו שיצליחו בנוסף למסי ורונאלדו אבל ראינו גם בעולם הזה שמספיקה יכולת לא טובה של כמה משחקים או של עונה ומחליפים אותך במישהו צעיר וטוב יותר

אמרת "הכי טוב בתחום" כזה יש אחד, "בין הטובים בתחום" זה אלו שיצליחו בנוסף למסי ורונאלדו אבל ראינו גם בעולם הזה שמספיקה יכולת לא טובה של כמה משחקים או של עונה ומחליפים אותך במישהו צעיר וטוב יותר
ספורט זה נושא טיפה בעייתי. בכל מקרה, ידע קשה מאוד להחליף, במיוחד בעידן בו אף אחד לא משקיע בעצמו וחושב שהוא מיוחד (דור ה Y).

אני רק אומר דבר אחד, לא מתעשרים ממשכורת.
לא חושב שרוב האנשים מחפשים להתעשר אני חושב שבסך הכל הם מחפשים חיים טובים:בית משלהם,אוכל,אישה ילדים והעיקר בריאות,
לדעתי הכי חשוב זה לחיות ברווחה כלכלית ולא להיות עבד לעבודה ולמשכנתא ולעוד אלף דברים אחרים.

הפכו את עבודת הבנקאות לזולה

נסה להיכנס שלא דרך חברת קבלן.... אחרי שתאכל מרור בשביל לקבל קביעות(צריך לעבוד שם 5 שנים בשביל זה) הם יפטרו אותך.

ממליץ לך לקרוא את כול השרשור ואז להגיב.
הוצאת את הדברים מהקשרם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית