הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השפעת חילוק השרירים

נאור1994

משתמש מתחיל
40
2
נק' מוניטין:
2
40
2
אהלן,רציתי לדעת מה החסרונות בתוכנית שמבודדת את השריר בצורה של :חזה,רגליים,ידיים,גב,וכתפיים
כמובן שכל שריר עובד פעם בשבוע אך בפעם הזאת השריר מקבל גירוי עצום
לא הצלחתי להבין למה תוכנית כזאתי היא לא מומלצת.
הייתה תקופה שהייתי עובד וככה וראיתי התקדמות ענקית!
מה שכן באותה תקופה יחד עם התוכנית התחלתי לשמור תזונה באופן הדוק יותר ככה שאני לא בטוח שאפשר לזקוף רק לתוכנית את רוב התקדמות

המטרה באימונים - להגיע למקסימום תוצאות במינימום זמן

עכשיו תחשוב, גירוי של קבוצת שרירים גדולה פעם בשבוע לעומת גירוי שלה 3 - 4 פעמים בשבוע

התוכניות האלה של הפיצולים הגבוהים לדעתי שמורות לאנשים על חומרים / אנשים ברמה כזו שכבר לא יכולים להתקדם בלעדיהם

עכשיו תאכלס, בכל אימון שתעשה תוכל להתקדם...השאלה היא אם אתה ממקסם את התועלת של הזמן שלך

אהלן,רציתי לדעת מה החסרונות בתוכנית שמבודדת את השריר בצורה של :חזה,רגליים,ידיים,גב,וכתפיים
מה שכן באותה תקופה יחד עם התוכנית התחלתי לשמור תזונה באופן הדוק יותר ככה שאני לא בטוח שאפשר לזקוף רק לתוכנית את רוב התקדמות
מכמה סיבות:

1. אי אפשר באמת ל"בודד" שרירים, אני יתן לך דוגמא, כשאתה עושה עליות מתח, השרירים שעובדים הם:
- אמות, תפקידם להחזיק עם האצבעות את המוט שעליו את נתלה.
- כופפי המרפק (יד קדמית)
- פושטי הכתף ביניהם: רחב גבי, טרס מייג'ור, חזה, יד אחורית, וכתף אחורית.
- מקרבי שכמות ביניהם - טרפזים ורומבואידים.
- שרירי בטן, שמייצבים את עמוד השדרה.

מדהים לא? כל הפלג גוף עליון לוקח חלק מהתנועה הבסיסית הזאת שכולם עושים - עליית מתח.

2. התקדמות - הנפח הדרוש למתאמן מתחיל כדי לייצר הסתגלות של הגוף ולהתקדם בכוח ובמסת שריר הוא נמוך, הרבה מחקרים הראו שיפור אצל אנשים לא מאומנים, שסט בודד באימון העלה אותם במסת שריר ובכוח.
אז לפי הידע הזה, מתאמן מתחיל תמיד יעדיף לעבוד בתדירות גבוהה ובנפח נמוך, ככה הוא מתקדם בכוח ומסת שריר 3 פעמים בשבוע מאשר פעם אחת בלבד בתכנית פיצולים. יתרון מובהק לתכנית fbw.

3. הסיכון לפציעה גדל בנפחי אימון גבוהים שאינם מתאימים את רמתו של המתאמן, נפח צריך להעלות באופן הדרגתי.

אנחנו מאמינים בצורת אימון כזו שתאפשר התקדמות מאימון לאימון או משבוע לשבוע. הדרך הכי קלה ונכונה לבדוק התקדמות היא על ידי משקל על המוט (אפשר גם ע"י מספר חזרות או זמן תחת כיווץ או כל מיני שייטות אחרות, אם משהו ספציפית מעניין אותך אסביר לך למה השיטה פחות יעילה מאשר משקל על המוט). מניסיון של מאמנים ומתאמנים רבים, לא נראה שאימון של שריר פעם בשבוע יביא להתקדמות טובה ומספיק יעילה במשקלי עבודה.

אז לפי הידע הזה, מתאמן מתחיל תמיד יעדיף לעבוד בתדירות גבוהה ובנפח נמוך, ככה הוא מתקדם בכוח ומסת שריר 3 פעמים בשבוע מאשר פעם אחת בלבד בתכנית פיצולים. יתרון מובהק לתכנית fbw.

קראתי מאמרים שנותנים את אותה המלצה גם למתאמנים מתקדמים יותר.

אז אני אהיה בוטה יותר- לרוב המתאמנים עדיף לעבוד בתדירות גבוהה על חשבון נפח גבוה, למרות שלמתאמנים ברמה גבוה יותר התכנון יותר מורכב.

אז אני אהיה בוטה יותר- לרוב המתאמנים עדיף לעבוד בתדירות גבוהה על חשבון נפח גבוה, למרות שלמתאמנים ברמה גבוה יותר התכנון יותר מורכב.
לא. די לעשות סלט. יש X ויש Y. יש תידורת גבוהה ויש תדירות נמוכה. לכל אחד יש את היתרונות שלו, והחסרונות שלו. צריך לדעת מתי לשלב, למי, וגם איך לבנות אותה וכאן מגיעות כל הטעויות והסקת המסקנות השגויה.
היה מאמר יפה שקראתי מזמן על ההבדלים, אחפש אותו
טוב זה היה מהיר:
High Frequency vs. Low Frequency | T Nation

אני לא רואה הצדקה להמלצה הזו, אצל מתאמנים מתקדמים, תהליכי ההסתגלות הם נמוכים, לכן הם מאוד קרובים למיצוי הפונטנציאל הגנטי שלהם, ולכן ההתקדמות אצלם היא מחודש לחודש ואף יותר, וכדי שהם ייצרו סטרס כזה שייצר תהליך אדפטציה, הם צריכים לעבוד בנפחים גבוהים,

אצל מתאמנים מתחילים זה פשוט לא המצב, הם יעשו אימון על המתח והבנצ שלהם יעלה, אצל מתקדמים זה לא יקרה בשום תסריט

אני לא רואה הצדקה להמלצה הזו, אצל מתאמנים מתקדמים, תהליכי ההסתגלות הם נמוכים, לכן הם מאוד קרובים למיצוי הפונטנציאל הגנטי שלהם, ולכן ההתקדמות אצלם היא מחודש לחודש ואף יותר, וכדי שהם ייצרו סטרס כזה שייצר תהליך אדפטציה, הם צריכים לעבוד בנפחים גבוהים,

אצל מתאמנים מתחילים זה פשוט לא המצב, הם יעשו אימון על המתח והבנצ שלהם יעלה, אצל מתקדמים זה לא יקרה בשום תסריט
שמע אתה רובוט של החיים

• פותח/ת השרשור
הבנתי פחות או יותר
תודה רבה על העזרה תותחים!
את האמת שאני שואל כי אני די מרוצה מהתוצאות פרט לחזה,שבאימון חזה אני עובד עם משקלים טובים ובטווחים וגירויים משתנים ועדיין יש התפתחות אבל לא כמו שציפיתי,ומחפש פתרון לזה.

צ'אד ווטרבורי (Chad Waterbury) כתב על זה כמה מאמרים בT Nation. הוא כתב על כך שגם למתאמן מתקדם עדיף תדירות גבוהה אבל פשוט לתכנן יותר טוב- כל מיני התקדמויות עם אחוזים ושינוי הרבה ראשית כל יום.. לא יודע איך להסביר בדיוק, אבל הוא שילב את זה טוב בתוכנית שלו The Waterbury Method. שווה לך להסתכל.

@^pala

גם במאמר ששלחת (תקן אותי אם אני טועה, קראתי אותו די ברפרוף), ההתנגדות הגדולה לתדירות גבוהה היא הסיכון לפציעה, אבל גם כתוב שהתוצאות יהיו מהירות יותר.
שים לב למה שכתבתי, הוא לא כזה שונה ממה שאתה כתבת- אתה אמרת שצריך לדעת לבנות את זה, ואני אמרתי שברמות גבוהות התכנון יהיה יותר מורכב.

אגב, קוראים לי רותם, ואני אשמח לדעת את שמך, כי לא הכי נעים לי לנהל דיון עם שם משתמש חח

צ'אד ווטרבורי (Chad Waterbury) כתב על זה כמה מאמרים בT Nation. הוא כתב על כך שגם למתאמן מתקדם עדיף תדירות גבוהה אבל פשוט לתכנן יותר טוב- כל מיני התקדמויות עם אחוזים ושינוי הרבה ראשית כל יום.. לא יודע איך להסביר בדיוק, אבל הוא שילב את זה טוב בתוכנית שלו The Waterbury Method. שווה לך להסתכל.
אני יסתכל מתוך התעניינות, אבל בכל אופן התכנון אכן נהיה מורכב יותר אצל מתאמנים מתקדמים, זה לא שעובדים בנפחים גבוהים כל אימון זה מן הסתם לא יהיה תכנון נכון, אבל כן משלבים עבודה עם יותר נפח ולפעמים עבודה עם עצימות גבוהה יותר ולפעמים גם שילוב של שיניהם.. זה כמובן לא על רגל אחת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית