הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בכימיה

ZzZeus

משתמש קבוע
1,293
138
נק' מוניטין:
319
1,293
138
גרוע
@Matty
זה בסיסי מאוד אבל אני רק רוצה לוודא.
עשינו ניסוי של ברזל וגופרית שזה הפוך לתערובת הטרוגנית.
בתצפיות אני צריך לכתוב בתחילת הניסוי-אבקת ברזל בצבע אפור כהה,אבקת גופרית בצבע צהוב,מצב צבירה מוצק.
במהלך-איך לכתוב את זה?(הם התערבבו ולא שינו צבע)
בתום-אבקת הברזל בצבע אפור כהה,אבקת הגופרית בצבע צהוב,מצב צבירה מוצק.
תוצאות-אבקת הברזל והגופרית התערבבו לתערובת הטרוגנית.
הברזל שמר על יכולת המגנוט.
מסקנות-כאשר נוצרת תערובת הטרוגנית ניתן להבחין בחומרים המכילים אותה.בתערובת הטרוגנית החומרים שומרים על תכונותם הכימיים.בתערובת הטרוגנית החומרים שומרים על מצב צבירתם.
אני לא יודע מה לכתוב בתצפיות במהלך הניסוי,אם יש טעויות או משהו שצריך להוסיף אשמח אם תגידו לי.
תודה 😃
עוד שאלה,מה ההבדל בין אוששה לאושרה?

אתה כותב מה שקורה במהלך. אם לא קורה כלום אתה פשוט כתוב שלא היה שינוי או תגובה. כעיקרון אם קורה משהו את כותב כמו מפגר כל שטות כל חרא קטן שזז.
כאשר נוצרת תערובת הטרוגנית ניתן להבחין בחומרים המכילים אותה
אין קשר למסקנות. אתה מסביר משהו שולי.
בעיקרון המסקנה היא ששניהם לא מגיבים יחדיו ויוצרים תערובת הטרוגנית אשר לא משנה את תכונותיהם של החומרים הנ"ל. (אל תכתוב את זה ככה, זה כללי וכתוב רע.)
עוד שאלה,מה ההבדל בין אוששה לאושרה?
אושרה-עברה אישור, הסכמה whatever.
אוששה-הייתה טענה חסרת ביסוס כולשהיא והיא אושרה ע"י תוצאות מסויימת או משהו בסגנון.

דרך אגב, זה כל המבנה של הדוח ניסוי? יש לך סכמה?

• פותח/ת השרשור

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 57.8 · צפיות: 117
אני תמיד אהבתי טיפה להעמיק, אתה יכול ראשית להסביר כי תכלית הניסוי היא לערוך תערובת ואז להסביר מדוע היסודות לא נמשכו אחד לשני ושמרו על תכונותיהם שכן ההגדרה של תערובת :

תערובת= ערבוב של שני חומרים או יותר. בתערובת כל חומר שומר על תכונותיו. התערובת ניתנת להפרדה על ידי שמוש בתכונות מפרידות ובטכניקות פיסיקליות. בתערובת לא נוצרים/ נשברים קשרים כימיים.

תערובת של גופרית וברזל.

תכונות הגופרית: מוצק אבקתי בצבע צהוב. תכונות הברזל: אבקה בצבע אפור הנמשכת למגנט.

תכונות התערובת: זהות לתכונות כל חומר בנפרד. כל חומר שמר על תכונותיו לכן ניתן להפריד על ידי שמוש במגנט.

ולהראות שע"י מגנט אתה יכול להפריד בחזרה את שני היסודות כך שכל אבקת הברזל תמשך אל המגנט.

אגב, אם היית רוצה להראות תרכובת, יכולת להראות במעבדה, להבדיל מהניסוי הזה, כי יוני נחושת נמשכים אל יוני הגופרית ויוצרים גם צבע חדש.

תגיד למורה שלך... שאתם לומדים שטויות ושתלמד אותכם להכין דברים כמו C21H23NO5 וC17H19NO3
צריך להכין אתכם להעולם האמיתי.. איך תעשו כסף בחוץ? 🍦

• פותח/ת השרשור
אני תמיד אהבתי טיפה להעמיק, אתה יכול ראשית להסביר כי תכלית הניסוי היא לערוך תערובת ואז להסביר מדוע היסודות לא נמשכו אחד לשני ושמרו על תכונותיהם שכן ההגדרה של תערובת :

תערובת= ערבוב של שני חומרים או יותר. בתערובת כל חומר שומר על תכונותיו. התערובת ניתנת להפרדה על ידי שמוש בתכונות מפרידות ובטכניקות פיסיקליות. בתערובת לא נוצרים/ נשברים קשרים כימיים.

תערובת של גופרית וברזל.

תכונות הגופרית: מוצק אבקתי בצבע צהוב. תכונות הברזל: אבקה בצבע אפור הנמשכת למגנט.

תכונות התערובת: זהות לתכונות כל חומר בנפרד. כל חומר שמר על תכונותיו לכן ניתן להפריד על ידי שמוש במגנט.

ולהראות שע"י מגנט אתה יכול להפריד בחזרה את שני היסודות כך שכל אבקת הברזל תמשך אל המגנט.

אגב, אם היית רוצה להראות תרכובת, יכולת להראות במעבדה, להבדיל מהניסוי הזה, כי יוני נחושת נמשכים אל יוני הגופרית ויוצרים גם צבע חדש.
אהבתי את הרעיון,באיזה חלק לשים את זה?
תגיד למורה שלך... שאתם לומדים שטויות ושתלמד אותכם להכין דברים כמו C21H23NO5 וC17H19NO3
חחחח מה זה החומרים האלה? וביא׳ יב׳ לא לומדים משהו שווה?

ואז מה? הם יצטרכו ללמוד כימיה אורגנית. וכשזה יקרה, הדבר היחידי שיעניין אותם זה איך לפוצץ את המעבדה..

• פותח/ת השרשור
tumblr_mhj8fdap511rxtdxuo1_400.gif

ואז מה? הם יצטרכו ללמוד כימיה אורגנית. וכשזה יקרה, הדבר היחידי שיעניין אותם זה איך לפוצץ את המעבדה..
לומדים הכי טוב דרך חוויות
סיימתי שיעורים במתמטיקה ופיזיקה
היה קל ומשעמם
עוד מעט אני אעלה חיבור בעברית אשמח לתגובות.
למה אני כל הזמן שם פה שיעורים שלי....חפרתי לכם

• פותח/ת השרשור
😆😆😆
אתה לומד בטכניון?איך הדבר הזה עובד?מאיזה גיל וזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית