הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בכימיה

• פותח/ת השרשור

אני תמיד אהבתי טיפה להעמיק, אתה יכול ראשית להסביר כי תכלית הניסוי היא לערוך תערובת ואז להסביר מדוע היסודות לא נמשכו אחד לשני ושמרו על תכונותיהם שכן ההגדרה של תערובת :

תערובת= ערבוב של שני חומרים או יותר. בתערובת כל חומר שומר על תכונותיו. התערובת ניתנת להפרדה על ידי שמוש בתכונות מפרידות ובטכניקות פיסיקליות. בתערובת לא נוצרים/ נשברים קשרים כימיים.

תערובת של גופרית וברזל.

תכונות הגופרית: מוצק אבקתי בצבע צהוב. תכונות הברזל: אבקה בצבע אפור הנמשכת למגנט.

תכונות התערובת: זהות לתכונות כל חומר בנפרד. כל חומר שמר על תכונותיו לכן ניתן להפריד על ידי שמוש במגנט.

ולהראות שע"י מגנט אתה יכול להפריד בחזרה את שני היסודות כך שכל אבקת הברזל תמשך אל המגנט.

אגב, אם היית רוצה להראות תרכובת, יכולת להראות במעבדה, להבדיל מהניסוי הזה, כי יוני נחושת נמשכים אל יוני הגופרית ויוצרים גם צבע חדש.
מתי אני חייב אותך.למה המורה אמרה שלהגיד שלא נוצר קשר כימי בין הברזל לגופרית זה לא נכון כי נוצר ביניהם אנרגיה חשמלית(סטטית)?אני צריך להגיש למחר ולא יודע מה לכתוב

מתי אני חייב אותך.למה המורה אמרה שלהגיד שלא נוצר קשר כימי בין הברזל לגופרית זה לא נכון כי נוצר ביניהם אנרגיה חשמלית(סטטית)?אני צריך להגיש למחר ולא יודע מה לכתוב
לא הבנתי.
בין גופרית לברזל בתערובת אין שום קשרים,אם אתה תשים אותם בתערובת ותחמם יצא לך ברזל גופרתי.
משמע יצרת חומר חדש בקשור בקשרים יוניים.
ויקי-
קשר יוני
מתרחש בין : אל מתכות למתכות.
קשר יוני הינו קשר כימי בין שני יונים או יותר, אחד בעל מטען חשמלי חיובי והשני שלילי והפרש האלקטרו שליליות שלהם גדול מ-1.7. החיבור בין האטומים מתבצע לפי הנוסחא האמפירית (שכולל רשימת הפלוס והמינוס מעל האטום, בהתאם לנתינה/קבלת אלקטרונים).
הקשר נוצר בעקבות : משיכה אלקטרו סטטית בין שני יונים.

היא אמרה שבמסקנות לא לכתוב אושרה כי במדע זה אושרה לזמן מסויים ושאין דבר כזה אושרה לתמיד אז צריך לכתוב אוששה
איזה משרד החינוך זה... החלק המאוד מעצבן בכימיה הוא שאתה צריך ללמוד בדיוק אחד לאחד לפי משפטים/מילים שנקבעו מראש ויורדות לך נקודות אם אתה כותב את זה בנוסח קצת שונה. 😣

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי.
בין גופרית לברזל בתערובת אין שום קשרים,אם אתה תשים אותם בתערובת ותחמם יצא לך ברזל גופרתי.
משמע יצרת חומר חדש בקשור בקשרים יוניים.
ויקי-
קשר יוני
מתרחש בין : אל מתכות למתכות.
קשר יוני הינו קשר כימי בין שני יונים או יותר, אחד בעל מטען חשמלי חיובי והשני שלילי והפרש האלקטרו שליליות שלהם גדול מ-1.7. החיבור בין האטומים מתבצע לפי הנוסחא האמפירית (שכולל רשימת הפלוס והמינוס מעל האטום, בהתאם לנתינה/קבלת אלקטרונים).
הקשר נוצר בעקבות : משיכה אלקטרו סטטית בין שני יונים.

איזה משרד החינוך זה... החלק המאוד מעצבן בכימיה הוא שאתה צריך ללמוד בדיוק אחד לאחד לפי משפטים/מילים שנקבעו מראש ויורדות לך נקודות אם אתה כותב את זה בנוסח קצת שונה. 😣
היא אמרה שלהגיד שלא נוצר קשר כימי זה לא נכון בגלל שכשאתה שם את המגנט אז יש גם טיפה גרגירי גופרית על הברזל בגלל האנרגיה החשמלית ואם ננער הם יפלו.ככה אני הבנתי

היא אמרה שלהגיד שלא נוצר קשר כימי זה לא נכון בגלל שכשאתה שם את המגנט אז יש גם טיפה גרגירי גופרית על הברזל בגלל האנרגיה החשמלית ואם ננער הם יפלו.ככה אני הבנתי
כן, נכון.
לא נוצרים קשרים בין מולקולריים אך ישנה משיכה חשמלית סטטית בין שני החומרים.

אבל עדיין יוני הגופרית S2- לא מתחברים ליוני הברזל FE

• פותח/ת השרשור
אז אם יש קשר סטטי בין החומרים אבל אין בין המולקולות זה עדין קשר כימי?חא הבנתי תחרא הזה,בנוסף אלי אמר לי שלא שברתי מקביל באף חזרה וסתם שמתי יותר משקל התבלבלתי בחישןב:97:🤬🤬🤬

אז אם יש קשר סטטי בין החומרים אבל אין בין המולקולות זה עדין קשר כימי?חא הבנתי תחרא הזה,בנוסף אלי אמר לי שלא שברתי מקביל באף חזרה וסתם שמתי יותר משקל התבלבלתי בחישןב:97:🤬🤬🤬
תבין יש הבדל.
ברגע שיש קשר כימי (AKA קשרים בין מולקולריים) נוצר לך חומר חדש שזה השילוב של שניהם. כשזה רק משיכות הם לא משתלבים לחומר אחד. (החימום עוזר לתהליך ובכך גורם לקשרים להפוך לבין מולקולריים ולא רק סטטיים)

• פותח/ת השרשור
את זה הבנתי.בחומר החדש נוצרים תכונות כימיות חדשות ובקשר סטטי כל אחד שומר על תכונותיו.מה שלא הבנתי זה למה היא אמרה שלאמר שאין קשר כימי בין הברזל לגופרית זה לא נכון?הרי קשר כימי זה שהתכונות משתנות וזה חומר חדש וקשר סטטי זה רק משיכות בין בחומרים ולא נוצר שום דבר חדש.

• פותח/ת השרשור
הייתי נותן לך מוניטין על העזרה אבל אי אפשר :(

• פותח/ת השרשור
סלט עצמו הוא תערובת אבל המיצים שמתערבבים הם תרכובת?

טעות שלי.נגיד שחותכים סלט,הירקות עצמם הם תערובת הטרוגנית,אבל אם מחכים שענ בערך כל המיצים(מים)של הירקות מתערבבים לתערובת הומוגנית.כן?
מבחינת הגדרה, תערובת הטרוגנית היא תערובת של חומרים אשר לא יוצרים חומר חדש יחדיו ושניהם שומרים על התכונות שלהם.
בתערובת הומוגנית נוצר חומר חדש אשר בעל תכונות שונות והמולוקולות השתנו בהתאם.
לרוב כשמדברים על תערובות לא מדברים על ירקות, לרוב מדובר על יסודות או תרכובות..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית