ייעוץ טכניקה בסקוואט - גוד מורנינג בעייתי, דדליפט - לא יכול להחזיק אגן מסובב

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
התחלתי SS (שוב) לפני כשבוע וכשאני עובד בסקוואט ודדליפט שכבד לי הטכניקה קצת נשברת.
חשוב לציין שעבדתי אם אחד מהמנהלים מהפורום על הטכניקה באימונים אישיים+עוד אימונים אישיים על הטכניקה עם מאמן בין הטובים בארץ בתחום PL.

Squat:
אני מרגיש שבמשקלים שכבדים לי הטוסיק עולה למעלה והגב לוקח את העבודה מהרגליים ומתחיל להיווצר גוד מורנינג, חשוב לציין שהסטנס שלי רחב יחסית וכנראה יש לי קוואדס חלשים.
**בחלק מהחזרות לא שברתי מקביל, פעם הבאה אקפיד לרדת יותר נמוך, בנוסף לכך ככל שאני יורד יותר נמוך הטוסיק עולה קודם ונוצר גוד מורנינג יותר משמעותי.

סט עבודה מהיום 65 -

סט עם 60, ניסיתי משקל קצת יותר קל בשביל לשים דגש רק את הרגליים והגלוטס בלי לוותר לגוד מורנינג, היה ממש קשה והרגשתי את הרגליים ממש חזק:

Deadlift:
חשוב לציין שהגמישות שלי בהאמסטרינגס ממש רעה, כשאני מנסה לעשות את זה אני בקושי עובר את הברכיים ב10-20 ס"מ.

אני מצליח לשלוט באגן בצורה טובה ויודע לסובב אותו, אך אני לא יכול לעשות זאת כשאני בתנוחה של הסטאפ (גמישות/מבנה גוף)
סט מהאימון היום, הקפדתי על כיווץ בכל מה שצריך וניסיתי לסובב אגן הכי חזק שיכולתי .
סט מהיום - 80 קילו:

----
Our lord and savior @stitch
אשמח אם תוכל לעזור 😃
@Beast and cheat אם תוכל לעזור זה יהיה נהדר 😃

• פותח/ת השרשור
@stitch
סט אחרון מהיום:

לא בטוח כמה שיפרתי את מה שאמרת כמה קודמת, אבל זה סרטון ראשון עם משקל שממש כבד לי.
שמתי לב שיש גוד מורנינג בחזרות האחרונות ושהמרפקים עולים (הרגל מlb)

מה הבעיות ואיך לתקן אותן באימון הקרוב?
להעלות 5 קילו באימון הבא?

חשוב לציין שבקושי אכלתי בימים האחרונים מאז האימון האחרון, מקווה שזה הסיבה למה היה כל כך קשה היום.

לא, אתה חוזר על אותה התנועה של האגן. כנראה דפוס מוטורי שה-LB טבע בך. המרפקים למעלה, כמו שציינת.
נדמה לי שכבר דיברנו על הנעל (או שזה לא היה איתך?). הסוליה קצת מעוגלת ולכן העמידה שלך לא יציבה בכלל (שים לב לכף הרגל הקרובה למצלמה).
המשקל טיפה כבד לך מכדי לעלות כל עוד אתה עובד על טכניקה. תחכה עם המשקלים.
פרט לזה - בוא נראה מה אומרים אנשים שמבינים יותר ממני ב-HB.
@SmokingSnake
@coldfire

@stitch
סט אחרון מהיום:

לא בטוח כמה שיפרתי את מה שאמרת כמה קודמת, אבל זה סרטון ראשון עם משקל שממש כבד לי.
שמתי לב שיש גוד מורנינג בחזרות האחרונות ושהמרפקים עולים (הרגל מlb)

מה הבעיות ואיך לתקן אותן באימון הקרוב?
להעלות 5 קילו באימון הבא?

חשוב לציין שבקושי אכלתי בימים האחרונים מאז האימון האחרון, מקווה שזה הסיבה למה היה כל כך קשה היום.

אני לא מבין איך לא העירו לך על זה עד עכשיו,חוץ ממני שהעיר לך באימון הקודם.
המוט עקום אצלך על הגב לאורך כל הסט,מהבחינה שצד ימין הרבה יותר קדימה משמאל.
תסתכל לדגומא ב0:33 או 0:24

• פותח/ת השרשור
לא, אתה חוזר על אותה התנועה של האגן. כנראה דפוס מוטורי שה-LB טבע בך. המרפקים למעלה, כמו שציינת.
נדמה לי שכבר דיברנו על הנעל (או שזה לא היה איתך?). הסוליה קצת מעוגלת ולכן העמידה שלך לא יציבה בכלל (שים לב לכף הרגל הקרובה למצלמה).
המשקל טיפה כבד לך מכדי לעלות כל עוד אתה עובד על טכניקה. תחכה עם המשקלים.
פרט לזה - בוא נראה מה אומרים אנשים שמבינים יותר ממני ב-HB.
@SmokingSnake
@coldfire
אני עובד על להשיג נעליים חדשות,(adipower) אני רק צריך ללכת למדוד כאלה בארץ ולהזמין מח"ול..
איך לתקן את הבעיה עם האגן והמרפקים?
ואיך לתקן את הgood morning?

מה צריכים להיות הדגשים לאימון הבא?
איך לעשות את האימון הבא? (מבחינת משקל/סטים/חזרות)

@coldfire @SmokingSnake

הסקוואט לא נורא, לא הייתי קורא לזה good morning. אתה צריך להחזיק את הגב יותר טוב ואת החזה יותר מורם. מסכים שזה משקל קצת כבד מדי לעבוד איתו על הטכניקה.

• פותח/ת השרשור
הסקוואט לא נורא, לא הייתי קורא לזה good morning. אתה צריך להחזיק את הגב יותר טוב ואת החזה יותר מורם. מסכים שזה משקל קצת כבד מדי לעבוד איתו על הטכניקה.
זה נראה כאילו רוב הדברים האלה מופיעים רק כשהמשקל כבד.. - אז עם איזה משקל כדי לעבוד באימון הבא?
על איזה דגשים חוץ מלהחזיק גב וחזה אתה ממליץ להקפיד באימון הבא?

זה נראה כאילו רוב הדברים האלה מופיעים רק כשהמשקל כבד.. - אז עם איזה משקל כדי לעבוד באימון הבא?
על איזה דגשים חוץ מלהחזיק גב וחזה אתה ממליץ להקפיד באימון הבא?

ברור. זה בדרך כלל מה שידפק בהיי בר כשהמשקל כבד, כי הגב העליון לא מצליח להחזיק את המשקל. תוריד 5-10%. אני הייתי עומד בעמידה קצת יותר צרה ומוציא את הברכיים קצת יותר.

לא שמתי לב אם כבר העירו, אבל באף חזרה המוט לא נמצא מעל אמצע כף הרגל, ברובן הוא נמצא מעל קצות האצבעות ובאחרונה בסרטון האחרון הוא כבר לגמרי מחוץ לבסיס כף הרגל, ולדעתי זה מה שגורם ל"גוד מורנינג". שים לב שהמוט צריך לנוע בצורה אנכית. ממה שנראה לי, אתה פשוט מוציא את הברך קדימה מדי, רואים את זה גם על העקב שמתרומם מהרצפה בתחתית התנועה.
לפי הסרטון נראה שזה קורה בעיקר בצד ימין, אבל קשה לדעת בגלל זוית הצילום.

לא שמתי לב אם כבר העירו, אבל באף חזרה המוט לא נמצא מעל אמצע כף הרגל, ברובן הוא נמצא מעל קצות האצבעות ובאחרונה בסרטון האחרון הוא כבר לגמרי מחוץ לבסיס כף הרגל, ולדעתי זה מה שגורם ל"גוד מורנינג". שים לב שהמוט צריך לנוע בצורה אנכית. ממה שנראה לי, אתה פשוט מוציא את הברך קדימה מדי, רואים את זה גם על העקב שמתרומם מהרצפה בתחתית התנועה.
לפי הסרטון נראה שזה קורה בעיקר בצד ימין, אבל קשה לדעת בגלל זוית הצילום.

להגיד למישהו שהמוט לא באמצע כף הרגל זה לא מועיל. אין לו על מה לחשוב בזמן התנועה כדי לתקן את זה. אתה גם לא באמת יכול לראות את זה מהצילום.

• פותח/ת השרשור
@coldfire @stitch

ביקשתי מהצלם שיצלם מהפרופיל אבל הוא בכל זאת צילם ככה "שיראו גם את הגב"

בעיקרון לא הצלחתי לשמור על מרפקים למטה, אנסה להקפיד על זה יותר באימון הבא, גם הרגשתי ממש שהרגליים זזות לי בתוך הנעליים במשך הסט, אני עובד על להשיג adipowers.
לגבי הירידה הרגשתי שאין לי מספיק מוביליטי להתיישב במקום בלי לקחת את הישבן אחורה, אני מאמין שנעליים עם הגבהה יפתרו את זה..

על מה לעבוד באימון הבא (לא יהיה לי עד האימון הבא נעליים אחרות)?

הסרטונים האחרונים נראים יותר טוב.

אבל במשקל כבד הגב עליון לא יחזיק. אתה חייב להחזיק טורסו כמה שיותר אנכי בhb.

למה בעקרון אתה עושה hb אם אפשר לשאול? יש לא מעט דגשים של lb שאתה מיישם.

זה לא כל כך נכון, גם לא בפרונט סקוואט האמת. אם אתה גמיש מספיק אז כן אבל אם לא זה לא נורא אם הגב יהיה באלכסון קצת כל עוד אתה מצליח לזקוף את החזה ולהחזיק את המוט ולא לקרוס.

קראתי על זה פעם מאמר איפשהו (של משקולנים) אין לי מושג איפה למצוא אותו היום

• פותח/ת השרשור
הסרטונים האחרונים נראים יותר טוב.

למה בעקרון אתה עושה hb אם אפשר לשאול? יש לא מעט דגשים של lb שאתה מיישם.
אני עושה hb בשביל weightlifting,מעבר לזה, איזה טיפים היית נותן לי בשביל לשפר את הטכניקה?
(חוץ מהמרפקים, כרגע מבחינת מוביליטי אני לא יכול לעשות שהם יצביעו לריצפה, כל פעם אני יכול יותר ולאט לאט זה מרגיש לי יותר טבעי.)

מחר זה היה עם משקל שיותר כבד לי אז נקווה שמה שקרוספיטר אומר נכון..

אני לא מומחה לHB, שלי נראה די פח. אני מאמין שנדב יוכל לעזור יותר.

אבל בגדול הברכיים צריכות להשלח יותר קדימה (מה שיאפשר לטורסו להיות יותר אנכי יחסית) והעומק צריך להיות מאוד עמוק. העמידה די צרה יחסית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית