הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ טכניקה בסקוואט - גוד מורנינג בעייתי, דדליפט - לא יכול להחזיק אגן מסובב

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
התחלתי SS (שוב) לפני כשבוע וכשאני עובד בסקוואט ודדליפט שכבד לי הטכניקה קצת נשברת.
חשוב לציין שעבדתי אם אחד מהמנהלים מהפורום על הטכניקה באימונים אישיים+עוד אימונים אישיים על הטכניקה עם מאמן בין הטובים בארץ בתחום PL.

Squat:
אני מרגיש שבמשקלים שכבדים לי הטוסיק עולה למעלה והגב לוקח את העבודה מהרגליים ומתחיל להיווצר גוד מורנינג, חשוב לציין שהסטנס שלי רחב יחסית וכנראה יש לי קוואדס חלשים.
**בחלק מהחזרות לא שברתי מקביל, פעם הבאה אקפיד לרדת יותר נמוך, בנוסף לכך ככל שאני יורד יותר נמוך הטוסיק עולה קודם ונוצר גוד מורנינג יותר משמעותי.

סט עבודה מהיום 65 -

סט עם 60, ניסיתי משקל קצת יותר קל בשביל לשים דגש רק את הרגליים והגלוטס בלי לוותר לגוד מורנינג, היה ממש קשה והרגשתי את הרגליים ממש חזק:

Deadlift:
חשוב לציין שהגמישות שלי בהאמסטרינגס ממש רעה, כשאני מנסה לעשות את זה אני בקושי עובר את הברכיים ב10-20 ס"מ.

אני מצליח לשלוט באגן בצורה טובה ויודע לסובב אותו, אך אני לא יכול לעשות זאת כשאני בתנוחה של הסטאפ (גמישות/מבנה גוף)
סט מהאימון היום, הקפדתי על כיווץ בכל מה שצריך וניסיתי לסובב אגן הכי חזק שיכולתי .
סט מהיום - 80 קילו:

----
Our lord and savior @stitch
אשמח אם תוכל לעזור 😃
@Beast and cheat אם תוכל לעזור זה יהיה נהדר 😃

בסקוואט הברכיים גולשות וחסר היפ דרייב. עליה לא סימטרית (תחת עולה קודם). לא בטוח אם המוט נמצא מעל מרכז כף הרגל כל הדרך, תבדוק לבד קשה עם האיכות הזאת להגיד בוודאות. מנח הגב אמור להיות פחות אנכי בלואו באר במהלך הירידה ובבור. המנח שלך תואם היי באר למרות שמיקום המוט ושאר האלמנטים מתאימים יותר ללואו באר.

הדד ליפט נראה בסדר

@Beast and cheat אם תוכל לעזור זה יהיה נהדר 😃
אין דרך אחרת להגיד את זה. אתה מתעסק בשטויות:
אני מרגיש שבמשקלים שכבדים לי הטוסיק עולה למעלה והגב לוקח את העבודה מהרגליים
הגב לא יכול להרים כלום, הכוח רק עובר דרכו. גם בסקוואט וגם בדדליפט.

מתחיל להיווצר גוד מורנינג
זו הגדרה גרועה למה שמתרחש, אתה פשוט יורד עם גב טיפה אנכי מידי, זה הכל.

חשוב לציין שהסטנס שלי רחב יחסית
אתה יודע, זו לא גזירה משמים. אתה בוחר באיזה רוחב עמידה להשתמש. ואתה באמת עומד קצת רחב מידי.

כנראה יש לי קוואדס חלשים
יש לך קוואדס חלשים כי הסקוואט שלך עדיין 65 ק"ג. זה לא שלב שיש סיבה לחשוב בכיוון של נקודה חלשה. הכל אצלך בחיסרון, וכשהסקוואט יעלה ל165, והוא צריך לעלות לשם, רק אז, אולי, יהיה מה להתעסק בנקודה חלשה (וגם אז - סביר מאוד להניח שלא).

Deadlift:
חשוב לציין שהגמישות שלי בהאמסטרינגס ממש רעה, כשאני מנסה לעשות את זה אני בקושי עובר את הברכיים ב10-20 ס"מ.
אין לך בעיית גמישות בהאמסטרינגס לפי הוידאו.

אני מצליח לשלוט באגן בצורה טובה ויודע לסובב אותו, אך אני לא יכול לעשות זאת כשאני בתנוחה של הסטאפ (גמישות/מבנה גוף)
סט מהאימון היום, הקפדתי על כיווץ בכל מה שצריך וניסיתי לסובב אגן הכי חזק שיכולתי .
הבעייה המרכזית בסטאפ היא מיקום המוט שלא נמצא מעל מרכז כף הרגל.

• פותח/ת השרשור
אין דרך אחרת להגיד את זה. אתה מתעסק בשטויות:

הגב לא יכול להרים כלום, הכוח רק עובר דרכו. גם בסקוואט וגם בדדליפט.

זו הגדרה גרועה למה שמתרחש, אתה פשוט יורד עם גב טיפה אנכי מידי, זה הכל.

אתה יודע, זו לא גזירה משמים. אתה בוחר באיזה רוחב עמידה להשתמש. ואתה באמת עומד קצת רחב מידי.

יש לך קוואדס חלשים כי הסקוואט שלך עדיין 65 ק"ג. זה לא שלב שיש סיבה לחשוב בכיוון של נקודה חלשה. הכל אצלך בחיסרון, וכשהסקוואט יעלה ל165, והוא צריך לעלות לשם, רק אז, אולי, יהיה מה להתעסק בנקודה חלשה (וגם אז - סביר מאוד להניח שלא).

אין לך בעיית גמישות בהאמסטרינגס לפי הוידאו.

הבעייה המרכזית בסטאפ היא מיקום המוט שלא נמצא מעל מרכז כף הרגל.

מההרגשה שלי, שאני עושה סקוואט עם משקל שכבד לי, ביציאה מהבור אני עולה ממש לאט ומרגיש שאני לא יכול לעלות יותר עם הרגליים ואז הישבן עולה והתנועה מרגישה לי כמו גוד מורנינג..
כשעשיתי את ה60 וניסיתי כמה שיותר לא לוותר לישבן לעלות הרגשתי ממש חזק את הרגליים..

לגבי הדדליפט: אם אני אעמוד יותר קרוב למוט כך שהמוט יהיה מעל מרכז כף הרגל זה יעזור לי לעשות את הדדליפט עם אגן מסובב לאורך כל התנועה?

לגבי הדדליפט: אם אני אעמוד יותר קרוב למוט כך שהמוט יהיה מעל מרכז כף הרגל זה יעזור לי לעשות את הדדליפט עם אגן מסובב לאורך כל התנועה?
כן, כי מרגע הניתוק המומנט שהמוט יוצר יהיה קטן יותר, כי הוא קרוב יותר.

סקוואט -
אני מניח שכבר הבנת שהגב לא מרים, כמו שביסט אמר, ושהעמידה שלך רחבה מדי (למה באמת?).
הישבן באמת עולה לפני הטורסו, אבל גם אני חושב שהגב שלך מעט אנכי מדי בירידה, והעליה המוקדמת פשוט מפצה על זה.
זה מתחיל עם מבט מורם מדי (יש מראה מולך?). תוריד מבט, תסדר רגליים, זה אמור להשתפר.

דדליפט -
אני כן חושב שאתה לא מסובב מספיק אגן, ואם אתה לא מצליח לעשות את זה זו כנראה בעיה של גמישות בהמסטרינג.
אבל זה לא נראה גרוע לפי הסרטון, פשוט תמשיך לעבוד על גמישות ועל דדליפט וזה אמור להסתדר.

• פותח/ת השרשור
סקוואט -
אני מניח שכבר הבנת שהגב לא מרים, כמו שביסט אמר, ושהעמידה שלך רחבה מדי (למה באמת?).
הישבן באמת עולה לפני הטורסו, אבל גם אני חושב שהגב שלך מעט אנכי מדי בירידה, והעליה המוקדמת פשוט מפצה על זה.
זה מתחיל עם מבט מורם מדי (יש מראה מולך?). תוריד מבט, תסדר רגליים, זה אמור להשתפר.

דדליפט -
אני כן חושב שאתה לא מסובב מספיק אגן, ואם אתה לא מצליח לעשות את זה זו כנראה בעיה של גמישות בהמסטרינג.
אבל זה לא נראה גרוע לפי הסרטון, פשוט תמשיך לעבוד על גמישות ועל דדליפט וזה אמור להסתדר.
בסקוואט כשאני עומד יותר צר אז בזמנו היה באט ווינק נוראי, עברתי לסטנס רחב בעצת אחד המאמנים, באימון הבא אנסה לעמוד יותר צר ואראה איך זה ירגיש.. ההרגשה שהרגליים מוותרות למין גוד מורנינג פשוט לא מרגישה נכונה..

עמידה ברוחב טוב מאד, אבל נדמה לי שכפות הרגליים לא מספיק פונות החוצה. תן להן עוד טיפה זוית. שלח את הברכיים עוד קצת החוצה.
העדפה אישית שלי - תנסה להימתח טוב לפני הסט באיזור הכתפיים, ולסגור את הידיים קרוב יותר זו לזו על המוט. זה יתן לך יותר יציבות.
תוריד עוד טיפה מבט לרצפה, ותשתדל להחזיק את הגב מכווץ בתחתית (זה נראה בסדר כרגע, אבל תרגיל אותו להשאר מכווץ בשביל משקלים גבוהים יותר).
חוץ מזה, בחלק מהחזרות נראה שהקרסוליים (לפחות הימני) קורסים פנימה. אני לא יודע אם זה בגלל נעל לא מתאימה, או שאתה לא מחזיק את הרגל "מרוחה" טוב טוב על הרצפה. תקפיד על זה. אני מניח שהוצאת הברכיים עוד החוצה גם תעזור נגד זה.

• פותח/ת השרשור
עמידה ברוחב טוב מאד, אבל נדמה לי שכפות הרגליים לא מספיק פונות החוצה. תן להן עוד טיפה זוית. שלח את הברכיים עוד קצת החוצה.
העדפה אישית שלי - תנסה להימתח טוב לפני הסט באיזור הכתפיים, ולסגור את הידיים קרוב יותר זו לזו על המוט. זה יתן לך יותר יציבות.
תוריד עוד טיפה מבט לרצפה, ותשתדל להחזיק את הגב מכווץ בתחתית (זה נראה בסדר כרגע, אבל תרגיל אותו להשאר מכווץ בשביל משקלים גבוהים יותר).
חוץ מזה, בחלק מהחזרות נראה שהקרסוליים (לפחות הימני) קורסים פנימה. אני לא יודע אם זה בגלל נעל לא מתאימה, או שאתה לא מחזיק את הרגל "מרוחה" טוב טוב על הרצפה. תקפיד על זה. אני מניח שהוצאת הברכיים עוד החוצה גם תעזור נגד זה.
אממש את כל מה שכתבת פה ואעדכן עם סירטון באימון הקרוב D:

*להפנות את כפות הרגליים יותר החוצה
*לקרב ידיים על המוט ולשמור על כיווץ
*להוריד מבט
*לפתוח ולסובב חזק את הברכיים החוצה

כפות רגליים מעט יותר החוצה וברכיים בהתאם

מפרק הירך ומפרק הברך צריכים להפתח במקביל. אתה מתחיל את התנועה ממפרק הירך לפני הברך, וגם כשאתה שולח כבר את הברכיים - אתה שולח אותן לאט.
תפתח את שני המפרקים במקביל, ועד החצי הראשון של הירידה תמקם את הברכיים במקומן הסופי (קצה כף הרגל/מעט מעבר, בקו כפות הרגליים)

דחוף את האגן למעלה גם בחצי השני של העלייה, לא רק ביציאה מהבור

בהצלחה

נראה בסדר גמור, בעלייה (כשאתה יוצא מהתחתית) תשתמש חזק בהיפ-דרייב כלומר תחשוב על להרים את הישבן חזה למעלה, ותעשה את זה הכי מהר שאתה יכול.

*הערה - התייחסתי לסרטון האחרון שהעלאת

• פותח/ת השרשור
@stitch @Beast and cheat @shahar18

דדליפט, עדיין לא מצליח להגיע ב100% לסטאפ עם אגן מסובב מבחינת גמישות, אבל עובד על זה.. בנתיים לא מעלה משקל עד שהגמישות תסתדר.. (מעריך שבוע~)

סקוואט
עבדתי וניסיתי לעשות את כל מה שכתבתם לי, הסקוואט הרגיש נהדר:

פידבק יתקבל בברכה

טוב, בהחלט משתפר.

דדליפט, כמו שאמרת, קצת יותר יישור גב, בייחוד עליון, תרים קצת חזה ותוריד עוד קצת מבט.
אתה עובד באחיזה משולבת? לא רואה סיבה לעשות את זה במשקלים כאלה, כדאי שתמשיך עם הרגילה כדי לעבוד על האחיזה.

סקוואט - קודם כל מחמאות לצלם, תמסור לו שאני שולח את הסרטון להוליווד, כמועמד לפרס הצלם הטוב ביותר. החדות, הפוקוס, המרחק, ההיפוך של התמונה באמצע - פשוט פליני.
חוץ מזה הסקוואט ממשיך להשתפר, רק שב קצת יותר לאחור, בלי לשלוח ברכיים כל כך קדימה.
שוב אני אומר, תקפיד על כיווץ גב תחתון בתחתית. אתה על סף ה-butt wink.
הקרסוליים ובעקבותיהם קצת הברכיים קורסים - ועכשיו אני בטוח שזה בגלל הנעליים. לך על אולסטאר (תרתי משמע).

• פותח/ת השרשור
טוב, בהחלט משתפר.

דדליפט, כמו שאמרת, קצת יותר יישור גב, בייחוד עליון, תרים קצת חזה ותוריד עוד קצת מבט.
אתה עובד באחיזה משולבת? לא רואה סיבה לעשות את זה במשקלים כאלה, כדאי שתמשיך עם הרגילה כדי לעבוד על האחיזה.

סקוואט - קודם כל מחמאות לצלם, תמסור לו שאני שולח את הסרטון להוליווד, כמועמד לפרס הצלם הטוב ביותר. החדות, הפוקוס, המרחק, ההיפוך של התמונה באמצע - פשוט פליני.
חוץ מזה הסקוואט ממשיך להשתפר, רק שב קצת יותר לאחור, בלי לשלוח ברכיים כל כך קדימה.
שוב אני אומר, תקפיד על כיווץ גב תחתון בתחתית. אתה על סף ה-butt wink.
הקרסוליים ובעקבותיהם קצת הברכיים קורסים - ועכשיו אני בטוח שזה בגלל הנעליים. לך על אולסטאר (תרתי משמע).
בדדליפט אין לי עדיין את המובליטי לעשות את זה, אני מסובב ומכווץ הכי חזק שאני יכול, עובד על זה.

בסקוואט אני לא ממש רוצה להביא אלסטאר, אולי Powerlift או משהו בסיגנון.. אקפיד באימון הבא לשבת יותר אחורה,, חוץ מזה - אני מסובב את האגן הכי חזק שאני יכול, זה קורה לבד, יש לך תרגילים של מתיחות שאני אעבוד אליהם בנוסף לאלה של הדדליפט שאתה ממליץ?

במקרה הכינותי מראש, שרשור שהיום הגבתי בו: ייעוץ - מתיחות לביצוע דדליפט
פשוט תעשה מתיחות להאמסטרינגס, וכדאי גם לעבוד עם דדליפט רומני, בדיוק כמו שאיש המערות מסביר בסרטון.

לגבי הסקוואט, זה יותר עניין של מודעות, כי אין לך בעיה של גמישות. תקפיד לחשוב על זה בתחתית, שאתה צריך להחזיק כיווץ בזוקפים המותניים.

• פותח/ת השרשור
עריכה: איך שכחתי: @Beast and cheat
@stitch
עדכון מצב: חזרתי להסקוויט HB: סט אחרון מהאימון האחרון:

מה לשפר/לשנות?

לגבי דדליפט אני אחרי פציעה קלה, אז אני עדיין עובד קל..

נערך לאחרונה:
אתה פותח באגן לפני הברכיים, זה אמור לבוא בו זמנית.
חוץ מזה זה נראה לי בסדר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית