הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר חידה נושאת פרס

יהושע64

משתמש משקיע
4,747
3,056
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,517
4,747
3,056
בעודי צועד על מסילת הליכה המשמימה, עלתה במוחי החידה הבאה:

ה-RMR שלי הוא 2400 קלוריות ליום. האימונים שאני עושה בשבוע הם: שלושה אימונים אנאירוביים בכל אחד מהם אני שורף 180 קלוריות, ועוד ארבעה אימונים אירוביים ששורפים 390 קלוריות כ"א. אני אוכל 2700 קלוריות ליום. כל המספרים מדויקים לחלוטין (נבדקתי במעבדות בפיקוח משה. נודניקים!), והקלוריות הנאכלות הן נטו, כלומר אחוז הספיגה נלקח בחשבון וגם זה מדויק להפליא, כמו שאפשרי רק בחידות. אפקט ה afterburn כבר נלקח בחשבון כשכתבתי כמה קלוריות נשרפות באימונים שלי.

אינני מתאמן מתחיל, ולאורך כל התקופה משקלי העבודה שלי נשארו קבועים וכך גם תוכנית האימונים.

לאחר כמה שבועות כאלה נשקלתי, וגיליתי ש:

1. עליתי במשקל.

2. נשארתי במשקל ההתחלתי.

3. ירדתי במשקל.

4. אין מספיק נתונים.

5. כל התשובות נכונות. 😃

יש לנמק את הבחירה.

את התשובה נא לשלוח אלי בהודעה פרטית בלבד. בין הפותרים נכונה יוגרל חטיף חלבון מתנת האנשים הטובים מאמינושופ.
שימו לב שהחידה נערכה באדום! - סליחה על הרשלנות ותודה ל @Matty ! ול @Tank

נערך לאחרונה:
פרמיונים יותר קטנים. (גוגל FTW)
זה לא חלקיק
זה כינוי לחלקיקים שהספין(צ'אט) שלהם לא שלם למשל כמו
נייטרינו או קווארק
פיזיקה מעניינת הייתי צריך להקדיש יותר תשומת לב בתיכון

זה לא חלקיק
זה כינוי לחלקיקים שהספין(צ'אט) שלהם לא שלם למשל כמו
נייטרינו או קווארק
פיזיקה מעניינת הייתי צריך להקדיש יותר תשומת לב בתיכון
אני דיי בטוח שלא מלמדים את זה בתיכון.

• פותח/ת השרשור
הבהרה: כמה פותרים ניסו ללכת בכיוון של פרמטרים שונים שעלולים להפיע אבל לא הוזכרו בחידה, למשל בקשר למאזן הנוזלים שאולי השתנה, או אולי הייתי חולה בדרך או משהו כזה, ולכן לדעתם התשובה היא שחסרים נתונים. . ברצוני להבהיר שלא מדובר על משהו מהסוג הזה.

וכדי להיות עוד יותר ברור: אני חושב, ומקווה, שכאשר אפרסם את התשובה המלאה עם ההסבר תהיה לכם חווית "אההה, איך זה שלא חשבנו על זה בעצמנו...".
הנויטרינו אני חושב
הנויטרינו, כמו הפוטון ום הוא חסר מסה לחלוטין. טוב,האמת היא שיש לו מסה קטנטנה (בניגוד לפוטון שהוא ממש חסר מסה).

הנחתי שלא התכוונתם לחלקיקים "לא חומריים".

לכל חלקיק שנע במהירות האור אין מסת מנוחה. אבל אור כן נמשך לכוכבים מכוח המשיכה שלהם כך שכן אפשר לדבר בצורה מוגבלת קצת על מסה כבידתית. (שוב ,אני פיזיקאי מסוג אחר לא למדתי יחסות כללית אז אני לא מכיר את המשוואות עד הסוף)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עדכון ביניים: תשעה אנשים ניסו את כוחם (חלקם כמה וכמה פעמים, שאפו על ההתמדה) אבל בינתיים אף אחד לא נתן את התשובה שאני מחפש - ליתר דיוק אף אחד לא נתן את ההסבר השלם לדעתי. החוסן הכלכלי של @AminoShop עדיין לא עומד בסכנה.

ובהזדמנות זאת הנה עוד חידה זריזה שפתרונה בצידה בכתב חיוור מהרגיל. איך נקראת הרשת הזולה ביותר בארץ לקניית ספיד?
תשובה: AmphetAminoShop 😛

אחי
ועם כל הכבוד למנהלים שתמכו פה בשאלה שלך
אתה צריך לנסח אותה אחרת, כי יש לך כמה וכמה טעויות כמו ששלחתי לך בפרטי כבר
מה שבעצם אתה אומר דיי מבטל את כל חוקי התזונה בעולם
אשמח לשתף פה את כל מה ששלחתי לך, אל תדאג אני לא מפחד שאני יצא "טמבל" בגלל שכל מה ששלחתי לך זה נכון
כמובן שאני לא עושה את זה בשביל חטיף חלבון , יש לי חלבון לאיזה 3 חודשים טובים , יש לי גם 18 חטיפים במקרר
פשוט חבל שאנשים ילמדו משהו לא נכון מכל הדיון שפה

y dafuq didn't anyone like this post? wtf is wrong with u ppl?!
כי לא שמתי את התמונה של הג'וקר 😃
6fee10514e1510aa98706f2caec2ae618d027e9d1152aaefb4dd8d4ab391abc5.jpg

לגבי הניטרינו, ממש בימים האחרונים הודיעו על חלוקת פרס נובל לפיזיקה לשני מדענים שמצאו כל אחד בנפרד שלניטרינו יש מסה (למעשה יש שלושה חלקיקי ניטרינו), עדיין לא חישבו מה המסה שלהם אבל מניחים שהיא קטנה ביותר.

בתיאוריות חדשות יותר (כרגע היפוטתיות) יש לא מעט ראיות לקיומם של חומרים בעלי מסה שלילית, ולכן אם נחפש את החלקיק בעל המסה הקטנה ביותר כדאי לחפש אותו אי שם באנרגיה האפלה.

אבל זה יכול להוביל לדיון נוסף מהי מסה קטנה ובכלל מה זו מסה, חומר עם מסה שלילית יכול להיות בעל מסה גדולה מאוד, שלילי וחיובי בפיזיקה מציינים בעיקר כיוון, לכן נצטרך לחדד את השאלה ולבקש למצוא את החלקיק בעל המסה בערך מוחלט הקטנה ביותר.

חפרתי...

נערך לאחרונה:
שוב ,יש שני סוגים של מסות ,כמו שכתבתי פוטונים כן מגיבים לשדות כבידה כך שאפשר לטעון במסגרות מסוימות שיש להם מסה כבידתית.

מסה כבידתית שלילית זה רק אומר שהחלקיק ידחה מחומר בעל מסה רגילה. לעומת זאת אם מסת התאוצה היא שלילית ,זה מקביל ללטעון שהחלקיק בעצם נע אחורה בזמן ולא במרחב כך שקצת מוזר להסתכל עליה כסתם עניין של כיוון...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית