אחר חידה נושאת פרס

יהושע64

משתמש משקיע
4,747
3,056
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,517
4,747
3,056
בעודי צועד על מסילת הליכה המשמימה, עלתה במוחי החידה הבאה:

ה-RMR שלי הוא 2400 קלוריות ליום. האימונים שאני עושה בשבוע הם: שלושה אימונים אנאירוביים בכל אחד מהם אני שורף 180 קלוריות, ועוד ארבעה אימונים אירוביים ששורפים 390 קלוריות כ"א. אני אוכל 2700 קלוריות ליום. כל המספרים מדויקים לחלוטין (נבדקתי במעבדות בפיקוח משה. נודניקים!), והקלוריות הנאכלות הן נטו, כלומר אחוז הספיגה נלקח בחשבון וגם זה מדויק להפליא, כמו שאפשרי רק בחידות. אפקט ה afterburn כבר נלקח בחשבון כשכתבתי כמה קלוריות נשרפות באימונים שלי.

אינני מתאמן מתחיל, ולאורך כל התקופה משקלי העבודה שלי נשארו קבועים וכך גם תוכנית האימונים.

לאחר כמה שבועות כאלה נשקלתי, וגיליתי ש:

1. עליתי במשקל.

2. נשארתי במשקל ההתחלתי.

3. ירדתי במשקל.

4. אין מספיק נתונים.

5. כל התשובות נכונות. 😃

יש לנמק את הבחירה.

את התשובה נא לשלוח אלי בהודעה פרטית בלבד. בין הפותרים נכונה יוגרל חטיף חלבון מתנת האנשים הטובים מאמינושופ.
שימו לב שהחידה נערכה באדום! - סליחה על הרשלנות ותודה ל @Matty ! ול @Tank

נערך לאחרונה:
מהנסיון שלי ,פאוור ליפטרים הם אנשים חכמים בד"כ .

לעומת זאת רוב מפתחי הגוף שהכרתי היו טפשים מהממוצע.

זה כמובן בלי להכליל ,יש ויש.

שלחתי תשובה והיא הייתה כל כך פשוטה וקלה.
אני מרגיש שטעיתי כמו אידיוט לפי הדיון הזה.
:(

• פותח/ת השרשור
פשוט חבל שאנשים ילמדו משהו לא נכון מכל הדיון שפה
אבל עוד לא מתנהל כאן שום דיון. כשאפרסם את התשובה שלי אשמח לדון בה וברעיונות שלך, ואני מבטיח שכל דבר לא נכון לא יטאוטא מתחת לשטיח.

אגב, אני יודע שהעניין בשאלה לא נובע מהפרס הקטן שהוא רק טיזר, אני לא חושב שמישהו באמת מתרג מפרס בשווי שקלים בודדים.
פאוור ליפטרים הם אנשים חכמים בד"כ
אתה פוואר ליפטר? כי אתה הראשון שפתר את החידה!

בתיאוריות חדשות יותר (כרגע היפוטתיות) יש לא מעט ראיות לקיומם של חומרים בעלי מסה שלילית, ולכן אם נחפש את החלקיק בעל המסה הקטנה ביותר כדאי לחפש אותו אי שם באנרגיה האפלה.
מעניין. איזה ראיות? פרט לגזירה פשוטה (וטיפשית לדעתי) של הטאכיונים?
לכל חלקיק שנע במהירות האור אין מסת מנוחה. אבל אור כן נמשך לכוכבים מכוח המשיכה שלהם כך שכן אפשר לדבר בצורה מוגבלת קצת על מסה כבידתית.
מה שיותר מעניין זה שיש לפוטונים תנע, למרות שהמסה היא אפס.

(הפרעתי מספיק?)

נו בחייכם ,בתור אחד שלימד הרבה מאוד כאלה ,זו חידה שילד בחטיבה יכול כבר לפתור.

• פותח/ת השרשור
זו חידה שילד בחטיבה יכול כבר לפתור.
אני מסכים שתיאורטית לילד בחטיבה יש את כל הידע כדי לפתור, אבל הוא צריך להיות ילד מאד חכם כדי לעלות על זה.

מאחר והטונים כאן מתחילים להיות לא נעימים, אפרסם את התשובה מחר בבוקר.

• פותח/ת השרשור
למי שמעוניין ברמז, הנה חידה זהה:

יש לי בית חרושת שבאופן רגיל צורך 2400 קווט"ש ביממה (מי שלא מכיר את היחידות, זה לא ממש משנה לנו - חישבו עליהן כעל קלוריות).מדי פעם יש לי צורך בהפעלת תנורים גדולים, וכאשר הם מופעלים למשך שעה הצריכה הכוללת של בית החרושת שלי באותה שעה היא 400 קווט"ש. מה היתה הצריכה הכוללת ביום בו הפעלתי את התנורים למשך שעה? האם היא 2400 + 400? רגע, רגע - שימו לב למילה המודגשת כאן...

ועכשיו פתרון החידה:

הנקודה שרציתי להצביע עליה היא זאת: אם ה RMR שלי הוא 2400, אני שורף בממוצע כ-100 קלוריות לשעה שבה אינני פעיל. בזמן שאני מתאמן ושורף, לדוגמא 400 קלוריות אני בעצם מגדיל את הצריכה הקלורית רק בכמות ששרפתי פחות מה שהייתי שורף במנוחה באותו זמן - כי החלק הזה כבר נכלל ב RMR. כלומר, אם נניח הלכתי במשך שעה ושרפתי 300 קלוריות, בעצם הכמות הכוללת של הקלוריות ששרפתי באותו יום היא לא 300 + 2400 אלא רק 200 + 2400 (או 2300 + 300 אם רוצים להסתכל על זה הפוך: ה BMR ללא אותה שעת אימון הוא רק 2300 ואליו צריכים להוסיף אמן עלת ה 300 שנשרפו באימון). כלומר, בחשבון שכל העולם ואחותו עושים יש פשוט טעות די טריויאלית אבל משום מה אף אחד לא מזכיר את זה. ההערה מתחת לקו אולי מסבירה למה. האם ההפרש זניח? לא לגמרי. אם מתאמנים במשך שעה ביום בממוצע, מדובר על 700 קלוריות שבועיות, וזה לא לגמרי חסר משמעות.

איך זה ישפיע על המשקל שלי? מאחר שאני שורף פחות ממה שחשבתי, הרי שבסיום התקופה אני אשמין כך שהתשובה הנכונה היא 1 (בכפוף להסתייגות קטנה שתמצאו בתחתית התגובה). גודל האפקט תלוי באורך האימון - ככל שהאימון ארוך יותר הטעות שעשיתי בחישוב הנאיבי היא גדולה יותר כך שאם אני הולך במשך שעה כל יום, ולידי מישהו רץ במשך חצי שעה, ושנינו שורפים אותו מס' קלוריות באימון, בעצם האימון שלו יותר אפקטיבי מבחינת המאזן הקלורי. עכשיו עולה בדעתי שיכולתי לנסח את החידה כך, וחבל שלא עשיתי זאת כי זאת היתה יכולה להיות חידה יפה יותר. אני לא רוצה להאריך כאן, אבל מי יודע, אולי חלק מהאפקטיביות המיוחסת לאימוני HIIT נעוצה פשוט בעניין החשבונאי הזה?

בניגוד לדעתו של ברק, לדעתי זאת באמת לא חידה קלה כך שאל תרגישו לא נוח עם עצמכם שלא פתרתם אותה. עובדה: מליוני אנשים קוראים את ההוראות איך לחשב את ההוצאה הקלורית, ו(כמעט) אף אחד לא מגלה את השגיאה הזאת. דוקא בגלל שעשינו את החישוב הזה המון פעמים הוא כבר נעשה אוטומטית בלי שאנחנו חושבים עליו - אלא אם כן "אנחנו" זה זקן משועמם שמנסה להרוג את הזמן על מסילת ההליכה...

הלקח העיקרי שכדאי לקחת מהסיפור הקטן הזה הוא לזכור שוב עד כמה כל החישובים שכולנו עושים אינם מדוייקים. הם קירוב גס, לא יותר מזה, כך שאין שום טעם לעשות אותם בדרגת דיוק גבוהה. המחשבונים שנותנים תוצאות כמו 2387.34 קלוריות פשוט מצחיקים.

ברכותי ל@ברק או: מברוק לברק! אני אודיע ל @AminoShop על זכייתך, ואני מניח שתוכל לפדות אותה כשתתגלגל אליהם לצרכים אחרים. אני משער שאם תרצה לתרום אותה למישהו - אולי איזה חייל? - לאמינושופ לא תהיה בעיה עם זה, אבל לא בררתי איתם.

לצערי לא אהיה היום מול המחשב עד הערב, כך שהערות, תלונות, ערעורים וויכוחים לא ייענו מיידית, אבל אני מבטיח להתייחס לכל מה שתעלו . בהודעות הפרטיות הייתי קצר כי לענות לכל אחד לחוד גוזל המון זמן...

ייתכן שבהמשך אשתף אתכם בכמה מהפתרונות שקיבלתי בפרטי (בלי שמות - לא לדאוג 😃) כי זה בטח מסקרן אתכם.

היום לא יהיה לי זמן מחשב משמעותי עד הערב, אבל אני מבטיח שכל הטענות והטרוניות שלכם יקבלו התייחסות.

זה היה הפתרון שחשבתי עליו בזמן כתיבת החידה. בעקבות התשובות שלכם התברר שהמצב קצת פחות יפה, כי האפקט התרמוגני פועל בכיוון ההפוך (כלומר כשאנחנו צורכים 2700 קלוריות חלק מהן נשרף בעיכול ובספיגה כך שנטו אנחנו בעצם אוכלים פחות), כך ששתי הטעויות פועלות בכיוונים שונים וקשה לדעת מה תהיה התוצאה בסוף (לזה מצטרף גם האפקט של ה AfterBurn אבל הוא כבר נוסף לחידה אחרי הערה שקיבלתי.) לסיכום, גם התשובה "אין מספיק נתונים" היתה מתקבלת בשמחה אם מישהו היה מנמק את זה כך.

אם הייתי מנסח את החידה בנוסח האלטרנטיבי שהצעתי למעלה, הייתי פטור מההערה הזאת והמצב היה יותר אלגנטי. שיט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית