אחר חידה נושאת פרס

יהושע64

משתמש משקיע
4,747
3,056
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,517
4,747
3,056
בעודי צועד על מסילת הליכה המשמימה, עלתה במוחי החידה הבאה:

ה-RMR שלי הוא 2400 קלוריות ליום. האימונים שאני עושה בשבוע הם: שלושה אימונים אנאירוביים בכל אחד מהם אני שורף 180 קלוריות, ועוד ארבעה אימונים אירוביים ששורפים 390 קלוריות כ"א. אני אוכל 2700 קלוריות ליום. כל המספרים מדויקים לחלוטין (נבדקתי במעבדות בפיקוח משה. נודניקים!), והקלוריות הנאכלות הן נטו, כלומר אחוז הספיגה נלקח בחשבון וגם זה מדויק להפליא, כמו שאפשרי רק בחידות. אפקט ה afterburn כבר נלקח בחשבון כשכתבתי כמה קלוריות נשרפות באימונים שלי.

אינני מתאמן מתחיל, ולאורך כל התקופה משקלי העבודה שלי נשארו קבועים וכך גם תוכנית האימונים.

לאחר כמה שבועות כאלה נשקלתי, וגיליתי ש:

1. עליתי במשקל.

2. נשארתי במשקל ההתחלתי.

3. ירדתי במשקל.

4. אין מספיק נתונים.

5. כל התשובות נכונות. 😃

יש לנמק את הבחירה.

את התשובה נא לשלוח אלי בהודעה פרטית בלבד. בין הפותרים נכונה יוגרל חטיף חלבון מתנת האנשים הטובים מאמינושופ.
שימו לב שהחידה נערכה באדום! - סליחה על הרשלנות ותודה ל @Matty ! ול @Tank

נערך לאחרונה:
בעצם הראת פה שעד היום כל מי שעשה חישובי TEE (Total Energy Expenditure) לא עשה את זה נכון אף פעם כי אף אחד לא חשב לתת ייחוס לזה ששריפת קלוריות באירובי אמורה לגרום להקטנת הRMR כי היא מפצה גם על כמות הקלוריות שנשרפת באותה השעה כ-RMR.
כל הכבוד שעלית על משהו כזה, זה אולי לא שווה פרס נובל אבל זאת מחשבה נחמדה שבגללה הרבה אנשים אולי שואלים את עצמם את השאלה "למה אני לא מרזה בחיטוב כשאני בגרעון 500" כי זה אומר שבתאכלס הגרעון הרבה יותר קטן.

וואלה, לא חשבתי על זה.
אבל יש סיבה שאף אחד לא מתייחס לפרט הזה. מהסיבה הפשוטה שזה פשוט לא מדויק כל המחשבונים,אז עוד סטייה קטנה כזו לא תיהיה רלוונטית.
בכ"מ, שאפו אחלה חידה יהושע. 😃

הבעיה היחידה שיש לי עם החידה הזאת היא שבגלל שפרסמת אותה ב"תזונה ותוספים" קיבעת לי מאוד את החשיבה כשהפתרון לא קשור לתזונה ותוספים אלה לקריאה בין השורות. לדעתי הייתי מצליח לענות עליה נכון אם היית מעלה אותה לפורום "אוף טופיק" כי כשהעלית אותה לפה גרמת לי לחשוב על מכניזמים הורמונליים, מאזני ויטמינים/מינרלים והשפעות של טסט' על הגוף במהלך התקופה כי זאת האסוציאציה שהפורום הזה יוצר לי...

הבעיה היחידה שיש לי עם החידה הזאת היא שבגלל שפרסמת אותה ב"תזונה ותוספים" קיבעת לי מאוד את החשיבה כשהפתרון לא קשור לתזונה ותוספים אלה לקריאה בין השורות. לדעתי הייתי מצליח לענות עליה נכון אם היית מעלה אותה לפורום "אוף טופיק" כי כשהעלית אותה לפה גרמת לי לחשוב על מכניזמים הורמונליים, מאזני ויטמינים/מינרלים והשפעות של טסט' על הגוף במהלך התקופה כי זאת האסוציאציה שהפורום הזה יוצר לי...
איך ילד בחטיבה אמור לדעת את כל זה?
הריי אמרנו שילד בחטיבה יכול לפתור את זה
ושזה לא קשור למאגר נוזלים או דברים כאלה..

בעצם הראת פה שעד היום כל מי שעשה חישובי TEE (Total Energy Expenditure) לא עשה את זה נכון אף פעם כי אף אחד לא חשב לתת ייחוס לזה ששריפת קלוריות באירובי אמורה לגרום להקטנת הRMR כי היא מפצה גם על כמות הקלוריות שנשרפת באותה השעה כ-RMR.
כל הכבוד שעלית על משהו כזה, זה אולי לא שווה פרס נובל אבל זאת מחשבה נחמדה שבגללה הרבה אנשים אולי שואלים את עצמם את השאלה "למה אני לא מרזה בחיטוב כשאני בגרעון 500" כי זה אומר שבתאכלס הגרעון הרבה יותר קטן.
למרות שהגירעון קטן מהמצופה, הוא עדיין גדול בגלל הAfterburn. אז עוד פעם,זה יכול להיות רק בחידות.

איך ילד בחטיבה אמור לדעת את כל זה?
הריי אמרנו שילד בחטיבה יכול לפתור את זה
ושזה לא קשור למאגר נוזלים או דברים כאלה..
ילד בחטיבה יכול לדעת את זה. כל מה שצריך זה לפתוח קצת את הראש ולהבין שRMR לא אומר שב12:00 ה2400 קלוריות הולכות לאיבוד אלה שזה קורה במקביל למשהו. זאת סה"כ חידה לוגית, חידה שלא קשורה לתזונה ותוספים. אם היית נותן את החידה הזאת לילד בחטיבה עם אייקיו של 140 שלא התאמן בחיים הוא כנראה היה מוצא בגוגל הגדרה למושג "BMR/RMR" ומשם מסיק את המסקנות לבד ומצליח לענות על החידה הזאת...
למרות שהגירעון קטן מהמצופה, הוא עדיין גדול בגלל הAfterburn. אז עוד פעם,זה יכול להיות רק בחידות.
בקיצור, בעולם האמיתי לא שמים על כל זה, בונים תפריט כלשהו ומשנים בהתאם לתוצאות. זה יותר אזהרה לאלה שהולכים על פי מדריכים, לא משנים כלום אף פעם ואז מתלוננים שירדו 400 גרם בחודשיים

בקיצור, בעולם האמיתי לא שמים על כל זה, בונים תפריט כלשהו ומשנים בהתאם לתוצאות. זה יותר אזהרה לאלה שהולכים על פי מדריכים, לא משנים כלום אף פעם ואז מתלוננים שירדו 400 גרם בחודשיים
צודק.

מעניין. איזה ראיות? פרט לגזירה פשוטה (וטיפשית לדעתי) של הטאכיונים?

מה שיותר מעניין זה שיש לפוטונים תנע, למרות שהמסה היא אפס.

(הפרעתי מספיק?)

אחת הראיות שאני מכיר נובעת מתעלומה מעניינת, אסטרופיזיקאים מדדו בעזרת הסחה האם היקום מתפשט או מתכווץ ואף תאוריה לא חזתה את מה שהם גילו, היקום לא רק שמתפשט הוא מאיץ, הגלקסיות מאיצות אחת מהשנייה.
וזה כבר מעניין מאוד, הרי אם יש תאוצה צריך להיות כוח, ויש כוח מוכר שאמור לעשות בדיוק ההפך (כבידה) אז מניחים שיש כוח נוסף שגורם לדחייה, ואחת ההנחות המקובלות היא שחוץ מהיקום הנראה יש ביקום חומר ואנרגיה נוספים והם גורמים לתופעות מהסוג הזה.

מי שיעקוב אחרי ההיסטוריה של המדע בכלל ושל הפיזיקה בפרט יראה שזו לא פעם ראשונה שמדע בדיוני הופך למדע אמיתי.

לגבי מה שכתבת על התנע של האור, ברק צודק, אפשר במסגרות מסוימות להתייחס לפוטון כעל חלקיק בעל מסה, הוא מושפע מכבידה, יש לו תנע, המהירות שלו לא קבועה וכו'...

RMR זו הגדרה למשהו לא מדויק מלכתחילה.
כלומר, ממילא מניסוח השאלה לא ניתן להקיש בוודאות האם ה 300 שאתה שורף באימון ממוצע הוא בנוסף או 'על חשבון'.

ולי עדיין לא ברור למה כולם מתעלמים מהאפקט התרמי של המזון כשעושים חישוב.. ללא קשר לחידה.
בכל אופן, בקרוב אשתתף בניסוי בו עורכים בדיקת TEF כשהמטרה היא לבדוק את אותו משתנה כשמתייחסים להוצאה הקלורית היומית. אם ימצאו משהו מעניין אעדכן 😃

אחת הראיות שאני מכיר נובעת מתעלומה מעניינת, אסטרופיזיקאים מדדו בעזרת הסחה האם היקום מתפשט או מתכווץ ואף תאוריה לא חזתה את מה שהם גילו, היקום לא רק שמתפשט הוא מאיץ, הגלקסיות מאיצות אחת מהשנייה.
וזה כבר מעניין מאוד, הרי אם יש תאוצה צריך להיות כוח, ויש כוח מוכר שאמור לעשות בדיוק ההפך (כבידה) אז מניחים שיש כוח נוסף שגורם לדחייה, ואחת ההנחות המקובלות היא שחוץ מהיקום הנראה יש ביקום חומר ואנרגיה נוספים והם גורמים לתופעות מהסוג הזה.
כן, התאוצה מ-65 ק"מ לשניה למגה פרסק, ל-72. אלה הראיות לאנרגיה האפלה. איך זה קשור למסה שלילית?

לפעמים אני מפתיע אפילו את עצמי עד כמה שאני תחרותי 🙄

מרוב שאתה תחרותי אתה מחפש סיבות בחוץ למה לא ניצחת
No+idea+what+the+meme+is+called+but+here+s+the+_1f2aff3c107306ab19036fe45f5929e7.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית