אחר חידה נושאת פרס

יהושע64

משתמש משקיע
4,747
3,056
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
9,517
4,747
3,056
בעודי צועד על מסילת הליכה המשמימה, עלתה במוחי החידה הבאה:

ה-RMR שלי הוא 2400 קלוריות ליום. האימונים שאני עושה בשבוע הם: שלושה אימונים אנאירוביים בכל אחד מהם אני שורף 180 קלוריות, ועוד ארבעה אימונים אירוביים ששורפים 390 קלוריות כ"א. אני אוכל 2700 קלוריות ליום. כל המספרים מדויקים לחלוטין (נבדקתי במעבדות בפיקוח משה. נודניקים!), והקלוריות הנאכלות הן נטו, כלומר אחוז הספיגה נלקח בחשבון וגם זה מדויק להפליא, כמו שאפשרי רק בחידות. אפקט ה afterburn כבר נלקח בחשבון כשכתבתי כמה קלוריות נשרפות באימונים שלי.

אינני מתאמן מתחיל, ולאורך כל התקופה משקלי העבודה שלי נשארו קבועים וכך גם תוכנית האימונים.

לאחר כמה שבועות כאלה נשקלתי, וגיליתי ש:

1. עליתי במשקל.

2. נשארתי במשקל ההתחלתי.

3. ירדתי במשקל.

4. אין מספיק נתונים.

5. כל התשובות נכונות. 😃

יש לנמק את הבחירה.

את התשובה נא לשלוח אלי בהודעה פרטית בלבד. בין הפותרים נכונה יוגרל חטיף חלבון מתנת האנשים הטובים מאמינושופ.
שימו לב שהחידה נערכה באדום! - סליחה על הרשלנות ותודה ל @Matty ! ול @Tank

נערך לאחרונה:
אוי ואבוי, שוב התבלבלתי בין BMR ו RMR.

צ"ל "ה RMR של בית-החרושת שלי הוא ..."2400

יהושע אני כבר לא זוכר מה בדיוק נאמר בענין בית חרושת אבל בשורה התחתונה
כן מסכים איתך שמאחר ובשעה של אימון גופני כלשהו (אנ/אירובי) תשרוף יותר מאשר ב 1/24 של RMR או BMR,
הגיוני שלא תגיע לסה"כ התאורטי (2700 ההוא..)

הגיע הזמן לפרסם תשובות שגויות ?

קצת על הפתרונות שקיבלתי:

יותר מ-20 קוראים ניסו את כוחם, חלקם כמה וכמה פעמים. מאחר ואני לא רוצה לגלות ברבים את מה שנשלח אלי בפרטי לא אכנס לפרטים, ורק אציין לטובה משתתף אחד שניסה יותר מ- 10 תשובות, חלקן יצירתיות ביותר - אני מחייך בכל פעם שאני נזכר באחת מהן: אי אפשר לדעת, כי אולי נשקלת על הירח 😃 - מזל שאף אחד לא העלה גם את האפשרות שהייתי קרוב למחזור החודשי שלי באחת מהשקילות, אולי זה בזכות העובדה ש @מרטין לא השתתפה בחגיגה.

הציפיות המוקדמות שלי היו שאקבל הרבה תשובות לפיהן המשקל שלי לא ישתנה, כי עפ"י החישוב המקובל אני במאזן נייטרלי. בכוונה בחרתי את המספרים כך שהחישוב יהיה קל גם למי שאין לו מחשבון והוא עושה את פעולות הכפל בעזרת נייר ועפרון, בהנחה המאד מפוקפקת שעוד יש מישהו כזה בעולם. לאלה שטעו אני רוצה להמליץ בחום לעשות שוב את החישובים עבור הדיאטה שלהם בחיים האמיתיים, אולי טעויות כאלה מסבירות את ריבוי התלונות על "מטבוליזם מהיר" מדי, או איטי מדי. רובכם הגדול יודע שהחיים הרבה יותר קלים כשעושים את החשבון השבועי, ולא כאשר מנסים לחשב את ממוצע הצריכה היומית עם ובלי אימון, אבל חלק שכחו את הפטנט הפשוט הזה והסתבכו קצת עם שברים.

מבין אלה שהצליחו לעשות את החישוב נכון, היה חלק שהניח שחייב להיות כאן משהו נוסף, אחרת החידה פשוטה מדי, וכמו שאתה יודע היה מישהו שהעיר על ההתחלה בקשר לאפקט ה afterburn שמטה את הכף לכיוון הרזיה שלי, מה שהוביל לשינוי קטן בחידה. מאוחר יותר גייסו גם את האפקט התרמוגני, ועל זה אין לי מה להגיד חוץ מזה שהצדק עם הכותבים וכבר הצטערתי בפתרון שנתתי על כך שלא חשבתי עליו, מאחר ויכולתי לנסח את החידה באופן אחר (ראה בתחתית ההודעה). מי מהם שרוצה להגיש תביעה אזרחית כדי לזכות בחטיף שלו ככל הנראה יזכה בה, ואני אצטרך לשאת בהפסד. זה בסדר, כבר התחלתי לחסוך.

היו עוד נסיונות, פחות מעניינים בעיני (נא לא להיעלב, העיניים שלי לא משהו), לחשוב על מליון ואחד גורמים שלא הזכרתי כמו מאזן הנוזלים שלי, האפשרות שהייתי חולה וכד'. כל מה שאני יכול להגיד הוא שאם הייתי שולח חידה שזה הפתרון שלה, הייתי היום אדם עשיר ממכירת כל העגבניות שהיו נזרקות עלי בצדק.

אחרים נתנו הסברים כלליים מדי שלא את כולם הבנתי, בקשר לכל מיני עניינים שלא נראים לי קשורים. אם מישהו מהם רוצה לדון בפתרון שלו הוא יצטרך לשלוח אותו שוב, הפעם בפומבי, וכמו שהבטחתי אתייחס אליו.

למי שרוצה להשתמש בחידה כדי להתקיל "מומחים" שונים או סתם בתור ארוע חברתי, אני מציע את הנוסח האלטרנטיבי הבא שפותר את הבעייתיות בניסוח המקורי:

ה-RMR שלי הוא 2400 קלוריות ליום. האימונים שאני עושה בשבוע הם: שלושה אימונים אנאירוביים בכל אחד מהם אני שורף 180 קלוריות, ועוד ארבעה אימונים אירוביים ששורפים 390 קלוריות כ"א. אני אוכל 2700 קלוריות ליום. כל המספרים מדויקים לחלוטין - נבדקתי במעבדה גם לגבי המזון וגם לגבי הקלוריות הנשרפות.

יש לי אח תאום זהה עם אותם נתונים בדיוק. ההבדל היחידי הוא שהאימון האירובי שאני עושה הוא שעה של הליכה, בעוד הוא אוהב דווקא לרוץ כך שהוא רץ במשך חצי שעה ושורף בה בדיוק את אותן 390 קלוריות שאני שורף בשעה שלמה. האפקט של ה-Afterburn נמדד וגם הוא שווה בדיוק אצל שנינו. הדיאטה שלנו, הפלא ופלא, גם היא העתק מדוייק עד רמה של מ"ג בכל פרט ופרט. כך גם אורח החיים שלנו, עד רמה של קלוריה בודדת ואף מתחת לזה. כאלה אנחנו ממש דמויות מראה אחד של השני.

אנחנו מתאמנים ותיקים באותה תוכנית אימונים בדיוק (מלבד החלק האירובי כפי שתיארתי). לפני תחילת האימונים המשקל שלנו היה שווה. לאחר כמה שבועות:

1. המשקל שלנו נשאר שווה.
2. אני כבד יותר ממנו.
3. הוא כבד יותר ממני.
4. אי אפשר לדעת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית