נערך לאחרונה:
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
למסות.. אהבתי
תלוי בך בעיקר. בהרגשה.
אחוז מסת השריר הוא כל כך נמוך שאני אישית הייתי הולך על מסה, ולא מלוכלכת.
חיטוב רק כאשר יהיה בסיס כלשהו לאחר סיום החיטוב.
גם אני הייתי הולך על מסה במצב שלך.
וכל הכבוד על ההורדה!! מעל 40 קילו לרדת זה מכובד ביותר
אין עובד או לא עובד. מבחינת התוצאה הסופית.מה ז"א לחטב אחרי שיש בסיס? חיטוב על גוף עם שריר עובד יותר טוב מאשר חיטוב על גוף בלי שריר?
אין עובד או לא עובד. מבחינת התוצאה הסופית.
אם עכשיו אתה רזה ללא מסת שריר, אז חיטוב נוסף יותיר אותך עוד יותר שק ועצמות.
לא תרצה לחטב ובסוף החיטוב לראות צורה כלשהי מלבד עצמות? 😃
אתה לא תיהיה שמן כמו פעם, כי -
א. אתה לא תאכל כל כך הרבה (אני מניח)
ב. במקביל לעלייה בשומן שבלתי נמנעת, אתה תעלה במסת השריר וזה ייתן לגוף שלך פרופורציות וצורה.
פחד פסיכולודי זה משהו שצריך להתגבר עליוא. אני כבר רגיל כמה שנים לאכול מעט אוכל (כי אכלתי קצת כדי לרדת 40 קילו...), ועכשיו כשאני מקבל תפריט ניטרלי זה נראה לי "הררי" מזון. יש לי פחד פסיכולוגי שאני אשמין.
בשביל יש לך את הייעוץ האישי, סמוך על משהב. אני לא יודע אם אני מרים משקולות כמו שצריך, בעצימות טובה, במשקל מספק ובמספר סטים מספק. אני מפחד שהגוף לא מחשיב את אימוני הכוח שאני עושה, ובכלל לא בונה שריר וכך אני אעלה בשומן מחדש. שוב פעם, פחד פסיכולוגי.
ממליץ בחום על הייעוץ האישי במקרה שכזה.ב. אני לא יודע אם אני מרים משקולות כמו שצריך, בעצימות טובה, במשקל מספק ובמספר סטים מספק. אני מפחד שהגוף לא מחשיב את אימוני הכוח שאני עושה, ובכלל לא בונה שריר וכך אני אעלה בשומן מחדש. שוב פעם, פחד פסיכולוגי.
הוא כבר שם 😃ממליץ בחום על הייעוץ האישי במקרה שכזה.
הבעיה העיקרית מבחינת השמנה היא שבמאכלים מהסוג הזה (דברים מטוגנים, מתוקים, חטיפים וכו') יש הרבה מאוד קלוריות וקל לאכול הרבה מהם והם גם לא ממש משביעים אותך יחסית, כלומר קל מאוד להגיע לכמויות קלוריות מאוד גבוהות ככה. תוסיף לזה גם את העניין שיש סיכוי גבוה שלא אכלת מספיק חלבון כלומר היית יכול במצב של תת תזונה כי הגוף לא מקבל את חומרי התזונה שהוא באמת צריך ובאותו זמן היית אוכל כמות קלוריות גבוהה.רוב הקלוריות שלי הורכבו ממזון קקה כמו אוכל מטוגן, חטיפים מסוכרים ובורקסים?
הבעיה העיקרית מבחינת השמנה היא שבמאכלים מהסוג הזה (דברים מטוגנים, מתוקים, חטיפים וכו') יש הרבה מאוד קלוריות וקל לאכול הרבה מהם והם גם לא ממש משביעים אותך יחסית, כלומר קל מאוד להגיע לכמויות קלוריות מאוד גבוהות ככה. תוסיף לזה גם את העניין שיש סיכוי גבוה שלא אכלת מספיק חלבון כלומר היית יכול במצב של תת תזונה כי הגוף לא מקבל את חומרי התזונה שהוא באמת צריך ובאותו זמן היית אוכל כמות קלוריות גבוהה.
אני הייתי עושה מסה "נקייה" מאוד.
במקרה שלך אני חושב שעוד אפשר להוסיף מסת שריר ולהוריד במסת השומן
אז אתה אומר שכנראה פשוט הייתי אוכל יותר מדי פחמימות וככה היה יוצא שהייתה לי העמסה בכל יום?
אני לא באמת זוכר איך זה היה. כי אני רזה כבר תקופה טובה.
אני כן זוכר שאם נגיד הייתי בבית מלון בקיץ, אז בארוחת בוקר הייתי אוכל חופשי בלי לשים זין. פנקייקים, לחמים, קורנפלקס. אחרי זה עוד הייתי אוכל ארטיקים, וגם בארוחת צהריים וערב פשוט טוחן בלי לשים חשבון. ובלי שום קשר הייתי אוהב חטיפים.
אבל אני לא מבין פשוט איך אתם פה בפורום לא משמינים כשאתם אוכלים כל כך הרבה. אני רואה פה אנשים שכותבים "אני אוכל בבוקר שתי פיתות עם שני גביעי קוטג', בצהריים שלושה חזי עוף עם 3 כוסות אורז ובערב חביתה משלוש ביצים ושתי פיתות ואני מת מרעב!!!! אני לא עולה במשקל!!!" ואני לא מצליח להבין את זה... איך זה שאני מפחד "להשמין" כשאני כרגע בסך הכל אוכל תפריט שמעט יותר גבוה מהתחזוקה? נכון שאתם עולים בשריר, אבל משהו לא נתפס. מה, זה הכל בגלל האימונים?
ברגע שייצא לך מהראש שברגע שתאכל משהו זה יהיה שומן אתה תבין,ושעלייה זה דבר חיובי ולא בהכרח שלילי
חלק נכבד פה גם היו בעבר שמנים וזו מנטליות בעייתית,בהתחלה מנסים מסה נקייה כפי שאפשר ומתישהו מתחילים להיתקע בעלייה מהפחד להשמין.
בקצרה?תתחיל לאכול ולהרים כבד.
אבל אני מפחד שבגלל שאני "נוב" אז אני לא מרים כמו שצריך, ובפועל הגוף בכלל לא מתייחס לזה, ואז הוא ישתמש בקלוריות העודפות בשביל שומן ולא בשביל שריר.
עצם זה שתרים יעזור.
וכ"נוב" אתה תגדל ותרוויח יותר שריר
וזה לא משנה איך, מתי וכמה אני מרים?