הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ זה נכון שב8 שבועות הראשונים

roie_456

משתמש פעיל
422
22
נק' מוניטין:
33
422
22
זה נכון שבשמונה שבועות הראשונים של האימונים עין היפוטרפיה (עלייה במסת שריר) ?

לא, זה לא נכון.
בנוסף השתמש להבא בכותרת נורמלית כגון ״היפרטרופיה בחודשיים הראשונים לאימון״

זה לא לגמרי נכון.

הרבה מחקרים מראים אצל אנשים לא מאומנים שהחלו להתאמן, שיש עליה גם בכוח וגם במסת שריר.
אמנם, העליה בכוח משמעותית יותר יחסית לעומת העליה במסת שריר, אם זכרוני אינו מטעה אותי העליה במסת שריר מתחילה להיות משמעותית יותר אחרי כחודש פלוס מינוס, זה משתנה בין אדם לאדם.

אם אני יצליח למצוא את הספרות שממנה לקחתי את המידע הזה אני יפרסם.

אם אני יצליח למצוא את הספרות שממנה לקחתי את המידע הזה אני יפרסם.
האמת היא שזה נשמע די הגיוני (בהנחה שיותר קל לגוף לשכלל קצת את הפעילות העצבית מאשר להתחיל לבנות מסת שריר) אבל אשמח לראות את המקור.

אם לא הייתה היפרטרופיה ב8 שבועות מיום התחלת פעילות X כלשהי הגוף שלנו לא היה אדפטיבי וכל הפיזיולוגיה שלנו כיצורים סתגלנים שנלמדת באקדמיה הייתה הולכת לפח, יש גבול ליכולת גירוי עצבית ולטכניקה.

עליה בכח= עליה במאסת שריר+הסתגלות עצבית+טכניקה נאותה.

זה לא מדוייק, קיימת עלייה במסת שריר אך ההתקדמות המהירה במשקלי העבודה בהתחלה (עד למצב של למעלה מהכפלה במשקלי עבודה) נובעת בעיקר משיפור עצבי וטכני.

זה חירטוט של קריימר ופלאק מתחילת שנות ה90 ,פשוט התוכניות שניסו בהתחלה במחקרים היו גרועות והביאו את המתחילים למצב שבו הם עבדו קשה מידי כך שהגוף שלהם לא הספיק להסתגל כמו שצריך לאימון ולעבור היפרטרופיה.

אם אתה מתאמן כמו שצריך כמתחיל ,כלומר לא מרים משקלים מקסימלים על ההתחלה אלה מתחיל מעט נמוך יותר ומעלה בהדרגה כל הזמן אתה אמור לגדול בצורה הכי מהירה שאתה תגדל אי פעם (אלה אם תשתמש בסטרואידים) ועם הזמן קצב העליה שלך ירד. Wernbom הראה את זה לראשונה בסיכום שלו על היפרטרופיה ב2007 והיום זה כבר מקובל על רוב החוקרים.

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית