ייעוץ מתלבט לקנות Pre-Workout

Mike3236

משתמש מתחיל
271
28
נק' מוניטין:
34
271
28
אהלן,
אני מתאמן קרוב ל3-4 חודשים
בן 18 משקל 58 גובה 170
אני מתאמן בדרך כלל ממש בערב אחרי יום לימודים ארוך ומתיש
חשבתי אולי pre-workout יכול לעזור לי תוצאות יותר טובות באימון
אשמח בכללי גם להסבר על זה כי לפי השם זה פשוט אמור להקפיץ את הגוף ולהביא לו אנרגיה במהירות
כמובן שאני מקפיד על תזונה במהלך היום אבל שאני בא לאימון אני מרגיש מותש עוד לפני שהתחלתי וזה לא בגלל אוכל.
אז אתם ממליצים לי לקחת את זה, זה יכול לעזור?

כל חברה תהיה טובה. Prolab עושים את העבודה וגם מכילים תוספת סידן למקרה שמיתוס ה"קפאין גורם לבריחת סידן" אמתי (לא מכיר הוכחות מדעיות לכך).
לא ממליץ לקנות בארץ גם כי אין מבחר בין חברות וגם כי זה המחיר בהזמנה מחו"ל הוא גרושים.
הייתי נוקב במחיר מדויק אך יש פה מדיניות נגד ציון מחירים בהזמנה מחו"ל.
בפעם האחרונה שבדקתי המחיר נשק ל-100 שקלים בארץ, אך אולי זה ירד. לא יודע להגיד לך.

100 שקל עולה אצלי במכון, מה שאומר שבכל מקום אחר המחיר יותר נמוך בוודאות, לא יכול לעזור לך יותר מזה כי אני לא קניתי אף פעם.

אם אתה באזור רחובות אין לי בעיה להביא לך כמה כדורים שתבדוק איך זה משפיע עליך..
בנוסף אם תרצה יש לי קופסא מיותרת אמכור לך במחיר עלות

הספיגה של קפאין מקפה שחור פחותה, הרוב נשאר בתחתית הכוס.
נס מ 3-4 כפיות עדיף אבל הכי יעיל כדור 200 מ'ג

Caffeine Absorption
  1. Liquid is the overall best caffeine delivery method with the most caffeine being absorbed in the least amount of time to fully saturate blood plasma.
בצורה הנוזלית ספיגת הקפאין לתוך התאים היא הטובה ביותר.

דובר על כך כבר, אם משווים בין קפסולה לקפה (דיפוזיה שעברה מבין גרגירי הקפה בחום) יש הבדל בשטח הפנים של החומר.
אגב יש כאן גם ניסוי שנעשה על מסטיק קפאין The rate of absorption and relative bioavailability of caffeine administered in chewing gum versus capsules to normal healthy volunteers. - PubMed - NCBI אל מול קפסולות.

יכול לקנות בסופרפארם.

@hanan תודה. תמיד אוהבת לראות עוד מחקרים.

מתוך המאמר נכתבו כמה שורות לגבי ההשפעה של הכדורים:

כדורי הקפאין הובילו לתוספת של 2-3 ק"מ עד עייפות יחסית ל-4 הטיפולים האחרים. הסברה הינה שחומרים אחרים בקפה הם המשפיעים על השפעתו הפחותה יחסית לקפאין מבודד.

מסכים שאותם חומרים אחרים, וביניהם ניתן למנות את נוגדי החמצון הם תרומה מאוד גדולה לגוף. שלא נדבר על כך שטעם הקפה מענג. אז לקפה יש יותר יתרונות. אבל אם מישהו רוצה משהו נגיש ומהיר, אכן יכול להיות שכדורים הם הפתרון עבורו.
קצת מוזר לי שהשפעת כדורים, אותו קפאין בתוך קפסולה נספג טוב יותר בניגוד לגרגירי הקפה שבהם שטח הפנים גדול יותר, הרי שהגוף נדרש גם לפרק את הקפסולה עצמה לא?
אבל תמיד ישנם עוד מחקרים, עוד הוכחות עוד דעות ולכן התחום הזה פשוט נפלא.

@hanan
קצת מוזר לי שהשפעת כדורים, אותו קפאין בתוך קפסולה נספג טוב יותר בניגוד לגרגירי הקפה שבהם שטח הפנים גדול יותר, הרי שהגוף נדרש גם לפרק את הקפסולה עצמה לא?
כן, אבל את יודעת שבתחום התזונה תמיד בודקים גורמים שונים, מנגנונים שונים.. ועד כמה הם משמעותיים.. כך שגם אם הטיעון שלך נכון, ייתכן שיש גורם נוסף שיש לו חלק משמעותי יותר במבחן התוצאה (במקרה זה- חומרים בקפה שמפריעים לספיגה של הקפאין).

אני משתמש בקפאין של פרולאב
כדור מצוין לפני שהתחלתי להשתמש בו הייתי רדום באימון והכדור הזה מפקס כמו שצריך

Caffeine Absorption

1. Liquid is the overall best caffeine delivery method with the most caffeine being absorbed in the least amount of time to fully saturate blood plasma.
בצורה הנוזלית ספיגת הקפאין לתוך התאים היא הטובה ביותר.

דובר על כך כבר, אם משווים בין קפסולה לקפה (דיפוזיה שעברה מבין גרגירי הקפה בחום) יש הבדל בשטח הפנים של החומר.
אגב יש כאן גם ניסוי שנעשה על מסטיק קפאין The rate of absorption and relative bioavailability of caffeine administered in chewing gum versus capsules to normal healthy volunteers. - PubMed - NCBI אל מול קפסולות.

יכול לקנות בסופרפארם.
המחקר הראשון שם מדבר על מסטיק ותוספי תזונה.
יש לך את המחקר שמדבר על המשקה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית