הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה זמן מומלץ שכל אימון ימשך?

Orcohen123

משתמש מתחיל
153
3
נק' מוניטין:
5
153
3
התוכנית שלי זה AB
A- רגליים, כתפיים, יד אחורית ובטן
B- גב, חזה, יד קדמית ובטן
אז זאת התוכנית אם זה משנה...

תודה לעוזרים: )

התוכנית שלי זה AB
A- רגליים, כתפיים, יד אחורית ובטן
B- גב, חזה, יד קדמית ובטן
אז זאת התוכנית אם זה משנה...

תודה לעוזרים: )
אימון מסוג ה-יש לי רשימת תרגילים * מספר סטים וחזרות ואין שום משמעות למשקל שאני מרים, אמור לקחת בחישוב של 5-7 דק' לתרגיל..
אימון שיש בו מטרה של להרים משקל מסוים לx חזרות ו-y סטים יכול לקחת במקרה של אימון עם משקלים קלים 30-40 דק', ובמקרה של אימון נפח עם משקלים גבוהים יכול לקחת גם שעתיים וצפונה.

השאלה לא באה ממקום של - "אתה מבלבל את השכל", אז למה אתה עונה לי בשאלה..?
שואל ברצינות.
בוא נדמיין אימון אידיאלי. אימון אידיאלי הוא אימון שבו אתה נח בדיוק את הזמן שאתה צריך לנוח בין הסטים (לא מאריך מנוחות כי אתה מדבר עם חברים, לא מאריך מנוחות כי מכשירים תפוסים). עכשיו כשאנחנו מדברים על תוכנית AB סטנדרטית אנחנו מדברים על תוכנית שבה רוב הסטים לא ידרשו יותר מ2 דקות מנוחה בין סט לסט כי בד"כ אין צורך במנוחה ארוכה יותר בתרגילים שהם לא תרגילי בסיס המבוצעים בעצימות גבוהה.
במצב הזה סט ממוצע לוקח כדקה (עם זמן הכנה לסט, עד שאתה מתחיל ומסיים אותו) + עד 2 דקות מנוחה, שזה אומר בערך 3 דקות לסט. כמות סטים אידיאלית מבחינתי לאימון היא כ18-20 סטים. אין לי ביסוס לזה ואתה יכול להגדיר את זה גם כ"ברוסיינס", פשוט זה נראה לי מספר שבו אתה תוכל להפיק את מירב היכולת מהאימון בלי להביא את עצמך לאימון יתר. אם נעשה את החשבון, 20*3 זה 60 דקות. האימונים שלי לדוגמא לוקחים קרוב לשעתיים, אבל זה בגלל שאני מדבר הרבה ומחכה הרבה בתור בין מכשירים, אבל זמן אימון נטו אצלי תמיד נכנס לפי המספרים האלה.
עניתי בצורה כזאת כי הבחור שאל ספציפית על תוכנית AB, ועניתי לפי הזמן שבו היה לוקח לי אם הייתי מבצע את תוכנית הAB שבחתימה שלי.

בד"כ אין צורך במנוחה ארוכה יותר בתרגילים שהם לא תרגילי בסיס המבוצעים בעצימות גבוהה.

אצלך בחתימה כן יש תרגילי בסיס שמבוצעים בעצימות גבוהה.
אז למה אתה לא מכניס את החישוב הזה למשוואה?

הבחור כתב חזה\רגליים\גב אבל לא כתב אם עושה או לא עושה תרגילי בסיס ובאיזו עצימות או נפח.
לכן, התשובה שנתת לי עכשיו סותרת את החישוב עפ"י התוכנית שאתה בעצמך בנית.

מספיק שנסתכל על אחת התוכניות שלך:
בנץ' פרס 3X5
אוברהד פרס 3X5
מקבילים 2X8
פרפר בדאמבלים 2X10
הנפות קדימה 3X10
לחיצה צרפתית 2X10
פשיטת מרפקים בכבל 2X10
כפיפות בטן 2X15

ונראה שיש כאן 2 תרגילי בסיס בעצימות גבוהה. לא כך?
רק הם יכולים לקחת חצי שעה אם לא יותר.

בכל אופן,
אין מספיק אינפורמציה מפותח השרשור בכדי לתת לו תשובה שקרובה למה שקורה במציאות.
אני חושב שהתשובה של שחר הכי קרובה למה שבאמת קורה אצל רוב המתאמנים.

אצלך בחתימה כן יש תרגילי בסיס שמבוצעים בעצימות גבוהה.
אז למה אתה לא מכניס את החישוב הזה למשוואה?

הבחור כתב חזה\רגליים\גב אבל לא כתב אם עושה או לא עושה תרגילי בסיס ובאיזו עצימות או נפח.
לכן, התשובה שנתת לי עכשיו סותרת את החישוב עפ"י התוכנית שאתה בעצמך בנית.

מספיק שנסתכל על אחת התוכניות שלך:
בנץ' פרס 3X5
אוברהד פרס 3X5
מקבילים 2X8
פרפר בדאמבלים 2X10
הנפות קדימה 3X10
לחיצה צרפתית 2X10
פשיטת מרפקים בכבל 2X10
כפיפות בטן 2X15

ונראה שיש כאן 2 תרגילי בסיס בעצימות גבוהה. לא כך?
רק הם יכולים לקחת חצי שעה אם לא יותר.

בכל אופן,
אין מספיק אינפורמציה מפותח השרשור בכדי לתת לו תשובה שקרובה למה שקורה במציאות.
אני חושב שהתשובה של שחר הכי קרובה למה שבאמת קורה אצל רוב המתאמנים.
התוכנית שרשמתי לא נועדה להוספה שבועית/קבועה במשקלי עבודה וגם ממש לא נועדה לאימונים בעצימות גבוהה. תראה את המבנה שלה ותנסה לדמיין מה יקרה אם תבצע את הבנץ' ואת הפרס בעצימות גבוהה. מהסיבה הזאת אני לא עושה חישוב מיוחד, למרות שאני כן חושב שהמנוחה תהיה ארוכה יותר, אבל ההבדל לא יהיה משמעותית כמו 8 דקות המנוחה שאני מבצע לסקוואט בתוכנית שלי בין סטים, אלה מקסימום דקה או 2 דקות יותר, ומבחינתי הבדל של 5-10 דקות סטיה זה לא יותר מדי.
אתה צודק בכללי שהייתי צריך את ההסבר מההתחלה לפני שזרקתי מספרים לאוויר. סה"כ זה חישוב שעשיתי מזמן.

אימון לא נמדד בזמן, אלא בעבודה. שחר נתן הערכות טובות. אבל המדד לעולם לא יהיה זמן, אלא עבודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית