הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תשלובות חלבונים

Shliomik

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
בזמן האחרון יוצא לי לשמוע הרבה על אבקות חלבון שמכילות כמה סוגים של חלבונים, כמו מי גבינה, קזאין, ביצה וכ׳ו, שאמורות לגרום למצב שבו יש כמו מסויימת של חלבון בדם, וזה אמור לסייע לשריר לגדול ולמנוע מהגוף לפרק שריר.

מישהו יודע עד כמה זה באמת משנה בפועל?
יש הרבה שאומרים שאין הבדל בתכלס בין אבקה כזאת לבין שימוש בחלבון מי גבינה ישר אחרי אימון.

תשובות מישהו?

יש הבדל בספיגה, מי חלבון בעל ערך ביולוגי יותר גבוה מה שאומר שהוא יתעכל יותר מהר. (אני מקווה שהמינוח יתעכל נכון)
בגדול, לא משנה, כל עוד הרב המוחלט הוא ממקורות לגיטימיים אשר מהווים חלבון מלא, לא רואה חסרון בחלבון ממקור כזה או אחר..

• פותח/ת השרשור
יש הבדל בספיגה, מי חלבון בעל ערך ביולוגי יותר גבוה מה שאומר שהוא יתעכל יותר מהר. (אני מקווה שהמינוח יתעכל נכון)
בגדול, לא משנה, כל עוד הרב המוחלט הוא ממקורות לגיטימיים אשר מהווים חלבון מלא, לא רואה חסרון בחלבון ממקור כזה או אחר..

כן, יש בזה משהו, אבל מה שמעניין אותי בסופו של דבר זה האם זה באמת שווה לשתות אבקה שמכילה 20 גרם במנה אבל מורכבת מ3 מקורות חלבון שונים, לעומת אבקה מרוכזת של 20 גרם חלבון מי גבינה.
ובעיקר אחרי אימון אינטנסיבי.

חוץ ממהירות הספיגה (ממזמן אני לא רואה בזה בתור פקטור למשהוא), אני רואה יתרון בשילוב שונה של פרופיל חומצות אמינו.
זה כמו שכל החלבון שלך יהיה מחזה עוף, אני חושב שעדיף לקבל חלבון ממקורות שונים, כל אחד יהיה טוב יותר בדרכו.

אני רואה יתרון בשילוב שונה של פרופיל חומצות אמינו
בהתחשב בכך שהחלבון מהאבקה הוא רק חלק קטן מכמות החלבון היומית - או לפחות כך אני מקוה - אין משמעות לפרופיל הזה.

• פותח/ת השרשור
השאלה שלי היא פחות מהצד של שילוב של חומצות אמינו בתפריט, אלא אם ישנו אפקט מובהק ששימוש בתשלובת חלבונים שאמורה לשמור על רמה מסויימת של חלבון לאורך זמן במערכת העיכול באמת משפיעה על פיתוח השריר .
יש דעות?

השאלה שלי היא פחות מהצד של שילוב של חומצות אמינו בתפריט, אלא אם ישנו אפקט מובהק ששימוש בתשלובת חלבונים שאמורה לשמור על רמה מסויימת של חלבון לאורך זמן במערכת העיכול באמת משפיעה על פיתוח השריר .
יש דעות?
לא.

השאלה פה היא כמה פעמים תוכל לאכול חזה עוף בשבוע, באיזשהו שלב אתה תתעייף ותרצה לשלב כבד,עוף,דגים וכו'.
אנחנו לא רובוטים שיכולים לעבוד לפי תפריט קבוע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית