שלום לכולם,
אני בן 19 שוקל 52 ק"ג (מאוד רזה), גובה 175.
המטרה שלי היא לעלות במסה ולפתח את הגוף.
עכשיו קודם כל מכל מיני סיבות אני מעדיף להתאמן בבית. אבל, אני מתאמן בבית בצורה רצינית עם ציוד כושר:
כלוב משקולות, ספת כושר, מוט אולימפי 2.2 מ', סט משקולות למוט אולימפי. (כרגע אני מתכנן לקנות את הציוד הזה לבית).
בינתיים בבית יש לי הליכון, משקולות מתברגות ומוט מתח.
כמו שאתם מבינים אני לא חושב שיהיהו לי איזשהם הגבלות בגלל שאני מתאמן בבית ולא בחדר כושר.
אבל אני צריך עזרה עם תוכנית אימונים - אני זקוק לחוות דעת איך התוכנית הזאת לדעתכם למתאמן מתחיל -
(זאת תוכנית שמתבססת על התוכנית מהאתר הזה): - התוכנית הראשונה. ופשוט קצת שיניתי והוספתי תרגילים.
תוכניות אימונים לתקופת המסה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
זה השינוי שעשיתי לתוכנית: (איפה שלא כתוב סטים וחזרות זה כי אני לא יודע כמה צריך לעשות).
חזה:
לחיצת חזה כנגד מוט 3X8
לחיצת חזה כנגד משקולות בשיפוע חיובי
רגליים:
סקוואט כנגד מוט 3X8
גב:
חתירה כנגד מוט או מסור עם דאמבלים (מה שעדיף)
כתפיים:
מיליטרי פרס בעמידה כנגד מוט
יד אחורית:
פשיטת מרפק בישיבה עם משקולת
יד קדמית:
כפיפות מרפקים בעמידה עם דאמבלים
בטן:
כפיפות בטן (לא יודע).
*עוד משהו לגבי התוכנית - ראיתי הרבה פעמים באינטרנט שאנשים ממליצים להוסיף לתוכנית אימונים דדליפט.
אין לי כל כך מושג האם כדאי להוסיף את התרגיל הזה ואם כן לאיזה שריר הוא שייך וכמה סטים וחזרות צריך לעשות אז אשמח גם לעזרה עם התרגיל הזה.
*את כל התרגילים אני לומד מהאינטרנט ומיוטיוב ואין איתי מישהו שמבין וידריך אותי איך לבצע את התרגילים (האם זה בסדר?).
בקיצור,
איך התוכנית אימונים הזאת בהתאם לכך שאני מתאמן מתחיל? היא טובה או שבכלל עדיף לעשות את התוכנית שיש באתר כמו שהיא
או שיש לכם המלצה לתוכניות אחרות?
-אשמח לעזרה! תודה מראש.
אני בן 19 שוקל 52 ק"ג (מאוד רזה), גובה 175.
המטרה שלי היא לעלות במסה ולפתח את הגוף.
עכשיו קודם כל מכל מיני סיבות אני מעדיף להתאמן בבית. אבל, אני מתאמן בבית בצורה רצינית עם ציוד כושר:
כלוב משקולות, ספת כושר, מוט אולימפי 2.2 מ', סט משקולות למוט אולימפי. (כרגע אני מתכנן לקנות את הציוד הזה לבית).
בינתיים בבית יש לי הליכון, משקולות מתברגות ומוט מתח.
כמו שאתם מבינים אני לא חושב שיהיהו לי איזשהם הגבלות בגלל שאני מתאמן בבית ולא בחדר כושר.
אבל אני צריך עזרה עם תוכנית אימונים - אני זקוק לחוות דעת איך התוכנית הזאת לדעתכם למתאמן מתחיל -
(זאת תוכנית שמתבססת על התוכנית מהאתר הזה): - התוכנית הראשונה. ופשוט קצת שיניתי והוספתי תרגילים.
תוכניות אימונים לתקופת המסה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
זה השינוי שעשיתי לתוכנית: (איפה שלא כתוב סטים וחזרות זה כי אני לא יודע כמה צריך לעשות).
חזה:
לחיצת חזה כנגד מוט 3X8
לחיצת חזה כנגד משקולות בשיפוע חיובי
רגליים:
סקוואט כנגד מוט 3X8
גב:
חתירה כנגד מוט או מסור עם דאמבלים (מה שעדיף)
כתפיים:
מיליטרי פרס בעמידה כנגד מוט
יד אחורית:
פשיטת מרפק בישיבה עם משקולת
יד קדמית:
כפיפות מרפקים בעמידה עם דאמבלים
בטן:
כפיפות בטן (לא יודע).
*עוד משהו לגבי התוכנית - ראיתי הרבה פעמים באינטרנט שאנשים ממליצים להוסיף לתוכנית אימונים דדליפט.
אין לי כל כך מושג האם כדאי להוסיף את התרגיל הזה ואם כן לאיזה שריר הוא שייך וכמה סטים וחזרות צריך לעשות אז אשמח גם לעזרה עם התרגיל הזה.
*את כל התרגילים אני לומד מהאינטרנט ומיוטיוב ואין איתי מישהו שמבין וידריך אותי איך לבצע את התרגילים (האם זה בסדר?).
בקיצור,
איך התוכנית אימונים הזאת בהתאם לכך שאני מתאמן מתחיל? היא טובה או שבכלל עדיף לעשות את התוכנית שיש באתר כמו שהיא
או שיש לכם המלצה לתוכניות אחרות?
-אשמח לעזרה! תודה מראש.