הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון SS, שאלות.

שניר בן יוסף

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום,
התחלתי אימן SS אתמול, אך עדיין עולות לי המון שאלות בנוגע לאימון.
משקל: 62
גובה:1.74
מטרה: לפחות משקל של 72+ מאימונים כמובן.
כמות קלוריות ביום: 2500 בערך.

כרגע האימון שלי זה PPST:
אימון A:
סקוואט 3*5 הרמתי להתחלה 5 קילו כל צד.(קצת אני יודע, אני מנסה ללמוד טכניקה נכונה)
בנץ' 3*5 הרמתי 2 סטים 20 בכל צד ובאחרון הורדתי ל15 והצלחתי לסיים 5.
מתח 3*כשל עשיתי 2 סטים של 12 ובשלישי בעליה ה5 לא יכלתי להמשיך.
יד קדמית- תרגיל אחד.
בטן

אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
דדליפט 1*5
יד אחורית- תרגיל אחד
.
בטן

אז כמו שאמרתי אתמול עשיתי את אימון A:
הסקוואט היה לי את האמת קל כי רציתי ללמוד טכניקה נכונה. אני יצטרך להוסיף 5 ק"ג בכל אימון? או ברגע שאני רואה שזה קשה לי אני צריך להישאר על אותו משקל למשך כמה אימונים?
בנץ הרמתי 20 בכל צד בפעם הראשונה .והצלחתי לעשות 2 סטים של 5 דחיפות. בסט השלישי הורדתי ל15 קילו והצלחתי לעשות בקלות 5 דחיפות. האם אימון הבא להתחיל עם 17.5 ואז אימון אחריו להוסיף 2.5 וכך האלה והאלה?
מתח האם אני צריך לעשות גם 3*5 עם משקל על הגוף? או שאני עושה מתח כמה שאני יכול?
יד קדמית\אחורית- האם מספיק תרגיל אחד בכל אימון?

בנוגע להתפתחות... אני מרגיש שתרגיל יחיד לחזה לא כזה משפיע כמו 3 שהיו לי לפני.. האם העליה במשקל תתרום לזה שהחזה יגדל?
האם כל התרגילים האלה עובדים על כל השרירים הנחוצים לבניית מסה?
האם הייתם מוספים תרגילים לאימון הזה?

האם להגדיל את כמות הקלוריות?

אני יצטרך להוסיף 5 ק"ג בכל אימון?
בהתחלה כן. אחר כך תעבור ל2.5 כשאתה מתחיל להרגיש שכבד.
או ברגע שאני רואה שזה קשה לי אני צריך להישאר על אותו משקל למשך כמה אימונים?
אין שום סיבה להשאר על אותו משקל בתוכנית SS אלה אם היה לך כשל ואתה חושב תוכל לתקן את זה אימון הבא בלי לעשות דילואד.
בסט השלישי הורדתי ל15 קילו והצלחתי לעשות בקלות 5 דחיפות
מי אמר לך להוריד משקל??? אין דבר כזה להוריד משקל. אתה לוקח את המשקל לכל שלושת הסטים!
האם אימון הבא להתחיל עם 17.5 ואז אימון אחריו להוסיף 2.5 וכך האלה והאלה?
כשאתה מתחיל את SS תרד במשקלים בצורה כזאת שיקח לך כשבועיים לחזור למשקלים המקסימליים שלך, ומשם תתחיל בהתקדמות של 5 קילו בסקוואט, 7.5 בדד ליפט ו2.5 בבנץ' ובמיליטרי פרס.
האם אני צריך לעשות גם 3*5 עם משקל על הגוף? או שאני עושה מתח כמה שאני יכול?
המלצה שלי - אם אתה יכול לעשות 12 מתח במשקל גוף תוסיף משקל ותעבוד ל5 חזרות. אם אתה לא יכול עדיין לעשות 12 חזרות מתח אז תעשה משקל גוף עד שתהיה מסוגל לעשות 12 חזרות מתח.
האם מספיק תרגיל אחד בכל אימון?
בSS לא עובדים על יד קדמית
אני מרגיש שתרגיל יחיד לחזה לא כזה משפיע כמו 3 שהיו לי לפני..
הבנאדם שבנה את SS בנה אותה על סמך 30 שנות אימון של הרבה מאוד מתאמנים והוא בחור מאוד חכם ורציני. ממליץ לא להתווכח איתו ולעשות מה שרשום בתוכנית. ברור שאתה תרגיש פחות פאמפ מתרגיל אחד לאומת 3, אבל בתוכנית הזאת זה לא אמור לעניין אותך. מה שאמור לעניין אותך זה התקדמות במשקלי העבודה.
האם העליה במשקל תתרום לזה שהחזה יגדל?
בכללי - כן. אבל שוב, אל תחשוב על זה. המטרה שלך עכשיו היא להתחזק. כשתהיה חזק תגדל לגודל החזה שלך.
האם כל התרגילים האלה עובדים על כל השרירים הנחוצים לבניית מסה?
כן, אבל שוב, אותה תשובה, כרגע תחשוב על כוח. המסה תבוא בעצמה, ואחר כך כשתפצל אתה תגדל בצורה עוד יותר טובה.
האם הייתם מוספים תרגילים לאימון הזה?
לא.
האם להגדיל את כמות הקלוריות?
אם אתה מסוגל, אז כן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית