הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אגרופים עם משקולות

YarinWorkout

מושעה
135
6
נק' מוניטין:
5
135
6
היי, אני לקראת סיום חיטוב אוטוטו מתחיל ss, תוכנית בתוכנית כמו שכולם יודעים.
לכן רציתי לשאול אם אין דבר פסול בלעשות בין 2-5 דק׳ של אגרופים באוויר עם משקולות יד (בטכניקה טובה ומשקל לא יתר על המידה זה אין מה לדאוג) והאם זה לא יפגע בהתאוששות?
מאין אירובי, אבל זה בשביל לשפר מהירות האגרוף
תודה

איך זה ישפר מהירות אגרוף? המשקולת מפעילה כוח למטה וכדי לשפר את המהירות אתה צריך שההתנגדות תהיה בכוון הנגדי לתנועה. אולי אם תתן אגרופים לשמיים זה יעזור.

• פותח/ת השרשור
איך זה ישפר מהירות אגרוף? המשקולת מפעילה כוח למטה וכדי לשפר את המהירות אתה צריך שההתנגדות תהיה בכוון הנגדי לתנועה. אולי אם תתן אגרופים לשמיים זה יעזור.
יש עם משקולות שהמאמנים ממליצים כל בזמן
או גומיות התנגדות
השאלה לגבי התאוששות..

אם תחשוב על זה שאתה מתרגל לתת אגרופים לאוויר שיש בידך משקולות של 2 קילו, אז הגוף מתרגל לזה, וכשאתה בלי המשקולות אז המכות באות מהר יותר.. בתור אחד שהתאגרף 3 שנים, ויצא לי להתחרות מספר פעמים זה מומלץ וזה אחלה תרגיל. מחזק מאוד את הכתפיים, תשתדל גם לרוץ ספרינט במקום תוך כדי, אחלה של אירובי עם שילוב של עבודת ידיים מאומצת. תזהר לא להיפצע, בתרגיל הזה קל להיפצע.

אם תחשוב על זה שאתה מתרגל לתת אגרופים לאוויר שיש בידך משקולות של 2 קילו, אז הגוף מתרגל לזה, וכשאתה בלי המשקולות אז המכות באות מהר יותר.. בתור אחד שהתאגרף 3 שנים, ויצא לי להתחרות מספר פעמים זה מומלץ וזה אחלה תרגיל. מחזק מאוד את הכתפיים, תשתדל גם לרוץ ספרינט במקום תוך כדי, אחלה של אירובי עם שילוב של עבודת ידיים מאומצת. תזהר לא להיפצע, בתרגיל הזה קל להיפצע.
שום דבר ממה שאמרת לא מסתדר עם מה שלמדתי בפיזיקה.

• פותח/ת השרשור
זה עדיף על גומית התנגדות נגיד?
והאם 2-5 דק אחרי כל אימון לא יפגע בהתאוששות?

• פותח/ת השרשור
יכול להיות, אני אישית לא למדתי פיזיקה, אלא על סמך ניסיון אישי
אתם מדברים לי באשכול על חוקי פיזיקה ולא מתייחסים בכלל לשאלה שלי.
אשמח לקבל תשובה האם זה לא יפגע בהתאוששות?
ועל הדרך גם, האם יותר משקל על המוט שווה יותר כוח פיזי? (כוח מתפרץ בעיקר)

אתם מדברים לי באשכול על חוקי פיזיקה ולא מתייחסים בכלל לשאלה שלי.
אשמח לקבל תשובה האם זה לא יפגע בהתאוששות?
ועל הדרך גם, האם יותר משקל על המוט שווה יותר כוח פיזי? (כוח מתפרץ בעיקר)
ברור שזה יפגע ההתאוששות.
וכן, יותר משקל על המוט כנראה ישפיע על הכוח המתפרץ

• פותח/ת השרשור
ברור שזה יפגע ההתאוששות.
וכן, יותר משקל על המוט כנראה ישפיע על הכוח המתפרץ
מה שאתה אומר שלהרים כבד יותר= חזק יותר
אני מבין את זה אבל קשה לי להבין איך להרים דברים כבדים יעשה אותך חזק בדברים שהם לא בהרמה ,
לדוגמה , דחיפה נגיד של בן אדם/ שולחן או כל חפץ כבד
או עוצמה של אגרופים ודברים כאלה
ולעומת זאת רואה כאלה שכן זה תורם להם בכל המובנים של כוח, ושל ההגדרה חזק, ואפילו ואני חוזר לדוגמא עם המכות, הם מחושלים טוב בגוף ללא שום אימון על חישול רק בגלל מסת שריר גבוהה.
איך אתה מסביר את זה לפי פיזיקה שאמרת שאתה לומד?

אני מבין את זה אבל קשה לי להבין איך להרים דברים כבדים יעשה אותך חזק בדברים שהם לא בהרמה ,
שחקני כדורסל וכדורגל עושים סקוואטים כבדים. אני מניח שזה כן משפיע על כוח מתפרץ.
לדוגמה , דחיפה נגיד של בן אדם/ שולחן או כל חפץ כבד
בתור ליפטר שהיה בהופעות מטאל, כן, לדחוף אנשים הרבה יותר קל כשאתה מאסיבי וחזק. ליד אנשים נורמאליים הרגשתי בלתי ניתן לעצירה.
איך אתה מסביר את זה לפי פיזיקה שאמרת שאתה לומד?
בסופו של דבר בזמן שאתה מביא אגרוף כוח המשיכה של כדור הארץ בכל זאת מפעיל כוח על היד אז מן הסתם שאם היא תתחזק תוכל להתנגד בצורה טובה יותר לכוח המשיכה. כשאתה מביא אגרוף עם דאמבל אתה בעצם מאמן את הגוף שלך להתנגד לתנועה בציר האנכי. אם אתה רוצה לחזק את כוח האגרוף שלך ואת המהירות שלו אתה צריך להפעיל גם התנגדות בציר האופקי, שאת זה צריך לעשות בדרכים אחרות. זה מה שהפיזיקה שלי אומרת.

אני במקרה מתאמן במכון עם המון מתאגרפים ועם המתאגרף הכי טוב שהיה בארץ.

זה לא יפגע לך בהתאוששות לדעתי , אם אתה רואה שהפסקת להתקדם אז תפסיק עם זה למרות שלדעתי זה לא אמור להפריע.

בקשר לתרגיל עצמו, זה תרגיל מעולה לסיבולת יעודית לאגרוף בעיקר בעניין של לשמור על הפנים והידיים למעלה במהלך כל סיבובי הקרב.

אולי זה בגלל שהנושא הזה מתקשר יותר לקינסיולוגיה מאשר לפיזיקה "טהורה". מיקסום הכוח המתפרץ ("הספק" בלשון הפיזיקאים) הוא מיומנות שרירית ספציפית שניתנת לשיפור בסוג מסויים של תרגילים (ע"ע "תרגילים פליאומטריים" או plyometrics). הוספת התנגדות לתרגיל, למשל ניתור עם תוספת משקל או איגרוף עם משקולות יד היא טכניקה מוכרת. כל עוד היא לא פוגעת בטכניקה - אבל זה לא עניין פשוט - היא נחשבת ליעילה לצורך הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית