ייעוץ האם אלכוהול זה פחמימה?

JohnnieWalker

משתמש מתחיל
68
0
נק' מוניטין:
50
68
0
התווכחתי עם מס' אנשים לגבי אלכוהול- אני יודע שהוא לא ממלא מאגרי גליקוגן, שהערך הקלורי שלו כמעט ולא קיים, רובו קלוריות ריקות. אבל בהגדרה- הוא נחשב פחמימה? כי פחמימה זה בעצם מולקולה של פחמן ומימן (הידד ללימודי הכימיה :D) והמתנול אכן מורכב מפחמן ומימן.

אז אלכוהול הוא פחמימה?

התווכחתי עם מס' אנשים לגבי אלכוהול- אני יודע שהוא לא ממלא מאגרי גליקוגן, שהערך הקלורי שלו כמעט ולא קיים, רובו קלוריות ריקות. אבל בהגדרה- הוא נחשב פחמימה? כי פחמימה זה בעצם מולקולה של פחמן ומימן (הידד ללימודי הכימיה :D) והמתנול אכן מורכב מפחמן ומימן.

אז אלכוהול הוא פחמימה?

התכוונת לאתנול, לא מתנול. מתנול מאוד רעיל. כמות קטנה תגרום לעיוורון וכמות קצת יותר גדולה תהרוג אותך. אתנול הוא אלכוהול לשתייה.
אתנול - CH3–CH2–OH

הסמנטיקה הכימית לא ממש מעניינת אבל אם אתה מתעקש:
בעברית אין הבדל בין carbohydrate לבין hydrocarbon. עד כמה שידוע לי שניהם נקראים פחמימות. אלכוהול הוא hydrocarbon שהוסיפו לו קבוצות OH אבל זה עדיין לא הופך אותו ל- carbohydrate (סוכרים).

התכוונת לאתנול, לא מתנול. מתנול מאוד רעיל. כמות קטנה תגרום לעיוורון וכמות קצת יותר גדולה תהרוג אותך. אתנול הוא אלכוהול לשתייה.
אתנול - CH3–CH2–OH

הסמנטיקה הכימית לא ממש מעניינת אבל אם אתה מתעקש:
בעברית אין הבדל בין carbohydrate לבין hydrocarbon. עד כמה שידוע לי שניהם נקראים פחמימות. אלכוהול הוא hydrocarbon שהוסיפו לו קבוצות OH אבל זה עדיין לא הופך אותו ל- carbohydrate (סוכרים).

מורן רואים שאתה ביולוג 😃
Hydrocarbon שזה שרשרת רק של פחמן ומימנים נקרא בעברית פחמימן (ופחמימנים ברבים) ולא פחמימה.
אתנול לא נחשב בדיוק לפחמימה לא בעברית ולא באנגלית כי פחמימה זה פחמן + מים , ז"א צריך להישמר יחס של H2xOx כמו בגלוקוז C6H1206.

יש מה שנקרא פחמימות רב כוהליות שבהן יש כל מני הידרוקסילציות ובגלל זה יש יותר חמצנים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית