הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתחיל באימונים

• פותח/ת השרשור isaac
  • פורסם בתאריך

isaac

משתמש מתחיל
62
0
נק' מוניטין:
0
62
0
אז התחלתי באימונים השבוע [חיטוב], ואני עושה תוכנית מאוד בסיסית שאני זוכר מהפעם הקודמת שהתאמנתי..
אני רק רוצה לוודא שלא שכחתי שום איזור בגוף:

חזה - 5 * 12
גב - 5 * 12
כתפיים - 3 * 12
שרירי ידיים - 3 * 12
שרירי ידיים אחוריים - 3* 12
בטן - 5 * 12
רגליים - כמה תרגילים בסיסיים בחזרות דומות [סקאווט בקטנה, ועוד שני מכשירים שעובדים על הירך הקדמי והאחורי].

ועוד אירובי של חצי שעה, בשאיפה להגיע לשעה.

שכחתי משהו?

לא שכחת כלום אבל קח בחשבון שזו התכנית שמהר מאוד כדאי להוריד את כמות החזרות בתרגילים

• פותח/ת השרשור
למה? כמה אתה ממליץ לעשות?

מה משקלי העבודה?

בחיטוב אני לא אמליץ על נפח כזה.. יותר לכיוון של עצימות גבוהה ומשקלים כבדים יותר.
אם אתה רוצה לשמר כמה שיותר מסת שריר, אל תעשה את זה על חשבון המשקלים שאתה מרים.

• פותח/ת השרשור
כרגע רק התחלתי אז לא משקלים כבדים בכלל, להפך. לאט לאט מעלה.
אני לא בטוח שירדתי לסוף דעתך.. אתה בעצם ממליץ על נניח 8 חזרות עם משקל כבד יותר?

• פותח/ת השרשור
באמת!? כ"כ מעט?
ולא להעלות את כמות הסטים לפחות?

• פותח/ת השרשור
מוזר. לא שאני מפקפק, אבל למה המדריך כושר בזמנו נתן לי אפילו 15 חזרות?

אני לא יודע למה מדריכי כושר עושים את מה שהם עושים, אני יכול לנחש שזה בגלל המיתוס ש "15 חזרות זה לחיטוב"

למתאמן מתחיל מבוגר או עם נתונים פיזיים גרועים(עודף משקל+עישון או פציעה אקוטית בעבר) נותנים בדרך כלל לעבוד בטווח של 15 חזרות, המשמעות היא שהמשקל יהיה נמוך מאוד יחסית למה שהמתאמן יכול להתמודד איתו בפועל. כתוצאה מכך ההתקדמות תהיה איטית/אפסית לעומת הפוטנציאל של המתאמן בהתאם וה"סיכון"(שלא אמור להיות קיים בקרב מתאמן שיודע מה שהוא עושה) יהיה נמוך או אפילו אפסי.
כמו בעולם הכלכלה כך באימונים בלי "סיכון" אין תשואה והתקדמות רצינית.

תוריד לטווח של 10 חזרות, אחרי שתתחיל לשלוט בטכניקה במספר תרגילים אפילו תוריד יותר את כמות החזרות. ע"י מספר יחסית נמוך יותר של חזרות אפשר להרים יותר משקל ולהתקדם בצורה ליניארית במשך יותר זמן.
אני בדרך כלל נוטה לתת למתאמן מתחיל שלא תחת השגחה ואין לו ידע מוקדם לעבוד בטווח של 10, זה מספיק קונסרבטיבי, טווח של 15 זה פשוט כסת"ח של מי שכותב את התכנית או חוסר הבנה מוחלט לבניית תכנית נורמליתכ

Back
למעלה תחתית