הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שילוב של תוכנית כוח עם ריצה

LightWeight

משתמש קבוע
1,396
2
נק' מוניטין:
789
1,396
2
משתחרר מצהל לאחר 3 שנים כלוחם, רוב האימונים שלי ב3 שנים היו מתח מקבילים וריצות.
לפני הצבא הייתי חזק, אפילו מאוד. רוצה לחזור למוטב כנראה עם ss. הבעיה- אני חייב לרוץ. מצפים לי מבחנים פיזיים מאוד קשים בקרוב ואני חייב להיות בכושר שיא.
האם אפשרי לשלב ריצות תוך כדי הss? הפחד הגדול שלי הוא פציעות יותר מהתאוששות. הריצות יתחילו מקמ אחד וכל שבוע יעלו ב500 מטר עד שאגיע ל10.

האם אפשרי לשלב ריצות תוך כדי הss? הפחד הגדול שלי הוא פציעות יותר מהתאוששות. הריצות יתחילו מקמ אחד וכל שבוע יעלו ב500 מטר עד שאגיע ל10.
לדעתי בעייתי..בטח כשמדובר בתוכנית כמו SS שבה צריך להתאושש בצורה המירבית ביותר בין האימונים..
אבל נחכה לאנשים שמבינים קצת יותר בהשפעות אירובי על אימוני כוח.

@hanan

בהתחלה, אולי תצליח להתאושש, אבל מהר מאוד יהיה לך קשה להתקדם גם בכוח וגם בריצה.
לדעתי תתחיל SS לאיזה חודש~ עד שהמשקלים שלך טיפה גבוהים (נגיד 80~ קילו וסקוואט ו100~ קילו דדליפט) ולאחר מכן תעבור ללינארית של ביל סטאר. זאת דעתי.

השאלה הראשונה היא למתי אתה צריך להיות בכושר ריצה. כלומר מתי אתה נבחן?
לפי זה אפשר לבצע תכנון אימונים

ככלל שילוב של אירובי ו ss לא מומלץ

• פותח/ת השרשור
המבחן עוד שנתיים. מזכיר- חייב להגיע עד אז לכושר מטורף.
חשבתי על שנה ראשונה כוח ושנה שניה קרוספיט ואירובי וככה אנצל את 2 העולמות לפני הבוחן.

המבחן עוד שנתיים. מזכיר- חייב להגיע עד אז לכושר מטורף.
חשבתי על שנה ראשונה כוח ושנה שניה קרוספיט ואירובי וככה אנצל את 2 העולמות לפני הבוחן.
שנתיים זה נצח.
במקום להגיד ׳כושר מטורף׳ עדיף שתגדיר מטרות במספרים, לדוגמא לרוץ 3000 ב 10 דקות.
הרעיון של שנה כוח הוא טוב אבל לא. הייתי מזניח אירובי במקביל עם 2 אימוני ריצה גם אם זה אומר לוותר על התקדמות בכוח.

• פותח/ת השרשור
שנתיים זה נצח.
במקום להגיד ׳כושר מטורף׳ עדיף שתגדיר מטרות במספרים, לדוגמא לרוץ 3000 ב 10 דקות.
הרעיון של שנה כוח הוא טוב אבל לא. הייתי מזניח אירובי במקביל עם 2 אימוני ריצה גם אם זה אומר לוותר על התקדמות בכוח.

תראה אני מתכוון להתמיין ליחידת קבע שהמיונים מאוד, אבל מאוד קשים- בגלל זה אין לי מטרות מוגדרות אבל מאמין ש3000 בפחות מ10 ו10k בפחות מ50 זה אחלה מטרה, גם מתכוון לעשות לפחות מרתון אחד.

כנראה השנה הראשונה תתן דגש על כוח עם 2 ריצות 10 בשבוע ושנה שניה קרוספיט וריצות.

חחחחח גם אני ללא ספק זוכר אותך, לאן התגייסת בסוף?
אני התגייסת למג"ב ולא עברתי גיבוש ימ"ס בסוף. אני זוכר שרצית דובדבן?

בכל מקרה.. שנתיים זה ים זמן, תעשה ss תן קצת הפסקה מהריצות תחזור לכוח שהיה לך ותשתדל לא לעלות יותר מדיי בשומן..
אחר כך אתה יכול לעשות לעצמך תכנית נחמדה של ריצותץ וסקוואטים כבדים פעם בשבוע וככה תוכל להשתפר ולהמשיך להתחזק.. זה פחות או יותר מה שאני יכול להמליץ לך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית