עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הידעת שחלבון הוא שרשרת מקופלת של חומצות אמיניות?
מה שאתה מבקש שווה ערך ללבקש "אפשר בבקשה להדליק אור אבל בלי להפעיל חשמל?"
מה ההגדרה של הנוירולוגית שלך ל"דרך טבעית"?הנוירולוגית אמרה לי לצרוך את אותה כמות של חלבון בדרך טבעית, יש משמעות להמלצה שלה?
ביצים טונה מוצרי חלב וכו'מה ההגדרה של הנוירולוגית שלך ל"דרך טבעית"?
החלבון שאתה מקבל מביצים/טונה ומוצרי חלב הוא בדיוק אותו החלבון שאתה מקבל מאבקות חלבון. אין שום הבדל ביניהם.ביצים טונה מוצרי חלב וכו'
החלבון שאתה מקבל מביצים/טונה ומוצרי חלב הוא בדיוק אותו החלבון שאתה מקבל מאבקות חלבון. אין שום הבדל ביניהם.
אשמח אם תעדכן אותי בממציאךאני בינתיים מנסה למצוא את הרציונל עלפיו חומצות אמינו גורמות לך לעלות את כמות ההתקפים.
אשמח אם תשיג מידע על הנושא בזמן שאני מפשפש ברחבי האינטרנט.
לא.את זה אני יודע השאלה שלי היא אם יש שם חומצות אמיניות כביכול מיותרות שאוכל לחסוך אם אצרוך את החלבונים שלי ממקורות אחרים
חומצות המינו הן אבני הבניין של חלבון, זאת אומרת, אם תיקח כמה קרונות תחבר יצא לך רכבת. קח כצה חומצות אמינו תחבר יןצא חלבון.את זה אני יודע השאלה שלי היא אם יש שם חומצות אמיניות כביכול מיותרות שאוכל לחסוך אם אצרוך את החלבונים ש ממקורות אחרים
שמעת על אש?"אפשר בבקשה להדליק אור אבל בלי להפעיל חשמל?"
מאחר וברוב אבקות החלבון יש כמות מאוד גבוהה של גלוטמין (כ-5 גרם), כנראה משם הגיעה ההמלצה שלה. בגבינות קשות ומוצרי סויה יש גם כמות גובהה יחסית של גלוטמין:הנוירולוגית אמרה לי לצרוך את אותה כמות של חלבון בדרך טבעית, יש משמעות להמלצה שלה?
אני לא חושב שהבנת אותה נכון. ההמלצה בגדול זה להמנע מ-2 חומצות אמיניות ובעיקר מאחת: גלוטמין (ואספרטט).
גלוטמין נקשרת במוח לרצפטורים (קולטנים) שמעודדים הפעלה של תאי עצב, בזמן שחומצה אחרת (לא חומצה אמינית per se) שנקראת GABA מעודדת השתקה של תאי עצב. בהתקפי אפילפסיה הרצפטורים של גלוטמין רגישים יותר לגלוטמין או כמות הגלוטמין שמשוחרר במוח כנראה נמצא באיזשהו אי סינכרון ולכן יש התקפי אפילפסיה. לכן הממלצה, בגדול, להמנע מצריכת גלוטמין/אספטרטט כמה שאפשר, כמו כן להמנע ממריצים למינהם כמו קפאין (קפה, קולה, תה, שוקולד וכדומה).
מה שכן, דיאטות קטוג'ניות (צריכה גבוהה של שומן וכך גם של חלבון) הראו עליונות בסוגים מסויימים של אפילפסיה מאחר וצריכה נמוכה של פחמימות, במיוחד בשילוב של מאזן קלורי שלילי (אפילו קטן), גורמת לגלוטמין במוח להפוך ל GABA ובכך להפחית בהתקפי האילפסיה ע"י "שיתוק" תאי העצב.
Dietary treatment in adults with refractory epilepsy: a review. - PubMed - NCBI
Dietary Approaches to Epilepsy Treatment: Old and New Options on the Menu
Pharmacoresistant Epilepsy: A Current Update on Non-Conventional Pharmacological and Non-Pharmacological Interventions
מנגד יש מחקרים המראים יתרון בצריכה של חומצה גלוטמית בהקשר אילפסי עם ירידה משמעותית בכמות ההתקפים בזמן נטילת התוסף:
Evaluation of the Effects of Charged Amino Acids on Uncontrolled Seizures
בגדול אין ממש הוכחה חד משמעית שצריכה תזונתית של גלוטמין (או כל חומצה אמינית אחרת) תורמת באופן מובהק להתקפי אפילפסיה. יש אבל טרנד עם גלוטמין שהוא לרוב עקבי, זה גם מאוד תלוי באזור שבו נמצאים ההתקפים במוח, סוג האפילפסיה וגורמים רבים נוספים שמסבכים את המשוואה.
מאחר וברוב אבקות החלבון יש כמות מאוד גבוהה של גלוטמין (כ-5 גרם), כנראה משם הגיעה ההמלצה שלה.בגבינות קשות ומוצרי סויה יש גם כמות גובהה יחסית של גלוטמין:
MSG | Glutamate - What foods are glutamate-rich?