הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש אבקות חלבון בלי חומצות אמיניות?

tomer330

משתמש פעיל
479
131
נק' מוניטין:
134
479
131
נוירולגית אמרה לי שהכמות הגבוהה של חומצות האמינו באבקות החלבון יכולה להעלות את כמות ההתקפים האפליפטיים אצל חולי אפילפסיה (יש לי אפילפסיה)

הידעת שחלבון הוא שרשרת מקופלת של חומצות אמיניות?
מה שאתה מבקש שווה ערך ללבקש "אפשר בבקשה להדליק אור אבל בלי להפעיל חשמל?"

• פותח/ת השרשור
הידעת שחלבון הוא שרשרת מקופלת של חומצות אמיניות?
מה שאתה מבקש שווה ערך ללבקש "אפשר בבקשה להדליק אור אבל בלי להפעיל חשמל?"

הנוירולוגית אמרה לי לצרוך את אותה כמות של חלבון בדרך טבעית, יש משמעות להמלצה שלה?

אני בינתיים מנסה למצוא את הרציונל עלפיו חומצות אמינו גורמות לך לעלות את כמות ההתקפים.
אשמח אם תשיג מידע על הנושא בזמן שאני מפשפש ברחבי האינטרנט.

• פותח/ת השרשור
החלבון שאתה מקבל מביצים/טונה ומוצרי חלב הוא בדיוק אותו החלבון שאתה מקבל מאבקות חלבון. אין שום הבדל ביניהם.

את זה אני יודע השאלה שלי היא אם יש שם חומצות אמיניות כביכול מיותרות שאוכל לחסוך אם אצרוך את החלבונים שלי ממקורות אחרים
אני בינתיים מנסה למצוא את הרציונל עלפיו חומצות אמינו גורמות לך לעלות את כמות ההתקפים.
אשמח אם תשיג מידע על הנושא בזמן שאני מפשפש ברחבי האינטרנט.
אשמח אם תעדכן אותי בממציאך
אני אעדכן אותך אם אמצא משהו

נשמע המלצה ממש מוזרה, נשמע כמו המלצה סתמית אפילו.

את זה אני יודע השאלה שלי היא אם יש שם חומצות אמיניות כביכול מיותרות שאוכל לחסוך אם אצרוך את החלבונים ש ממקורות אחרים
חומצות המינו הן אבני הבניין של חלבון, זאת אומרת, אם תיקח כמה קרונות תחבר יצא לך רכבת. קח כצה חומצות אמינו תחבר יןצא חלבון.
כל חלבון מורכב מכמה סוגים שונים של חומצות אמינו. לכן זה נשמע לי מוזר.

ראיתי כמה תוצאות באינטרנט על זה אבח לא יודע כמה זה אמין.

לדעתי @Moshe יהיה הבן אדם הכי טוב לשאול אותו בשאלה כזאת.

"אפשר בבקשה להדליק אור אבל בלי להפעיל חשמל?"
שמעת על אש?

פותח הנושא, אם אתה כל כך מודאג אז פשוט תאכל משהוא אחר במקום האבקה.
אם היא אמרה שפשוט "כמות גדולה של חומצות אמינו תזיק להתקפי אפילפסיה" אז מיותר לנבור איזה חומצת אמינו נמצאת במזון כזה או אחר והאם אפשר לוותר על המזון. אבקת חלבון היא אוכל לכל דבר.

חברים יקרים קצת צניעות לפני שאתם פוסלים המלצה של נוירולוגית לחולה אפליפסיה.
אבקת חלבון מספקת בשורה התחתונה חלבון כמו קוטג׳ / חזה עוף וכדומה אבל לא מן הנמנע שמוסיפים לאבקות חומצות אמינו מעבר , בדומה לכדורי bcaa

@tomer330 שווה לשאול את הרופאה למה היא התכוונה, במקביל תשלח מייל לשירות הלקוחות של חברות חלבון ותשאל האם יש תיסוף של אמינו.
בכללי זה לא אסון לוותר על אבקת חלבון

אני לא חושב שהבנת אותה נכון. ההמלצה בגדול זה להמנע מ-2 חומצות אמיניות ובעיקר מאחת: גלוטמין (ואספרטט).
גלוטמין נקשרת במוח לרצפטורים (קולטנים) שמעודדים הפעלה של תאי עצב, בזמן שחומצה אחרת (לא חומצה אמינית per se) שנקראת GABA מעודדת השתקה של תאי עצב. בהתקפי אפילפסיה הרצפטורים של גלוטמין רגישים יותר לגלוטמין או כמות הגלוטמין שמשוחרר במוח כנראה נמצא באיזשהו אי סינכרון ולכן יש התקפי אפילפסיה. לכן הממלצה, בגדול, להמנע מצריכת גלוטמין/אספטרטט כמה שאפשר, כמו כן להמנע ממריצים למינהם כמו קפאין (קפה, קולה, תה, שוקולד וכדומה).
מה שכן, דיאטות קטוג'ניות (צריכה גבוהה של שומן וכך גם של חלבון) הראו עליונות בסוגים מסויימים של אפילפסיה מאחר וצריכה נמוכה של פחמימות, במיוחד בשילוב של מאזן קלורי שלילי (אפילו קטן), גורמת לגלוטמין במוח להפוך ל GABA ובכך להפחית בהתקפי האפילפסיה ע"י "שיתוק" תאי העצב.

Dietary treatment in adults with refractory epilepsy: a review. - PubMed - NCBI
Dietary Approaches to Epilepsy Treatment: Old and New Options on the Menu
Pharmacoresistant Epilepsy: A Current Update on Non-Conventional Pharmacological and Non-Pharmacological Interventions

מנגד יש מחקרים המראים יתרון בצריכה של חומצה גלוטמית בהקשר אפילפסי עם ירידה משמעותית בכמות ההתקפים בזמן נטילת התוסף:
Evaluation of the Effects of Charged Amino Acids on Uncontrolled Seizures

בגדול אין ממש הוכחה חד משמעית שצריכה תזונתית של גלוטמין (או כל חומצה אמינית אחרת) תורמת באופן מובהק להתקפי אפילפסיה. יש אבל טרנד עם גלוטמין שהוא לרוב עקבי. זה גם מאוד תלוי באזור שבו נמצאים ההתקפים במוח, סוג האפילפסיה וגורמים רבים נוספים שמסבכים את המשוואה.

הנוירולוגית אמרה לי לצרוך את אותה כמות של חלבון בדרך טבעית, יש משמעות להמלצה שלה?
מאחר וברוב אבקות החלבון יש כמות מאוד גבוהה של גלוטמין (כ-5 גרם), כנראה משם הגיעה ההמלצה שלה. בגבינות קשות ומוצרי סויה יש גם כמות גובהה יחסית של גלוטמין:
MSG | Glutamate - What foods are glutamate-rich?

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שהבנת אותה נכון. ההמלצה בגדול זה להמנע מ-2 חומצות אמיניות ובעיקר מאחת: גלוטמין (ואספרטט).
גלוטמין נקשרת במוח לרצפטורים (קולטנים) שמעודדים הפעלה של תאי עצב, בזמן שחומצה אחרת (לא חומצה אמינית per se) שנקראת GABA מעודדת השתקה של תאי עצב. בהתקפי אפילפסיה הרצפטורים של גלוטמין רגישים יותר לגלוטמין או כמות הגלוטמין שמשוחרר במוח כנראה נמצא באיזשהו אי סינכרון ולכן יש התקפי אפילפסיה. לכן הממלצה, בגדול, להמנע מצריכת גלוטמין/אספטרטט כמה שאפשר, כמו כן להמנע ממריצים למינהם כמו קפאין (קפה, קולה, תה, שוקולד וכדומה).
מה שכן, דיאטות קטוג'ניות (צריכה גבוהה של שומן וכך גם של חלבון) הראו עליונות בסוגים מסויימים של אפילפסיה מאחר וצריכה נמוכה של פחמימות, במיוחד בשילוב של מאזן קלורי שלילי (אפילו קטן), גורמת לגלוטמין במוח להפוך ל GABA ובכך להפחית בהתקפי האילפסיה ע"י "שיתוק" תאי העצב.

Dietary treatment in adults with refractory epilepsy: a review. - PubMed - NCBI
Dietary Approaches to Epilepsy Treatment: Old and New Options on the Menu
Pharmacoresistant Epilepsy: A Current Update on Non-Conventional Pharmacological and Non-Pharmacological Interventions

מנגד יש מחקרים המראים יתרון בצריכה של חומצה גלוטמית בהקשר אילפסי עם ירידה משמעותית בכמות ההתקפים בזמן נטילת התוסף:
Evaluation of the Effects of Charged Amino Acids on Uncontrolled Seizures

בגדול אין ממש הוכחה חד משמעית שצריכה תזונתית של גלוטמין (או כל חומצה אמינית אחרת) תורמת באופן מובהק להתקפי אפילפסיה. יש אבל טרנד עם גלוטמין שהוא לרוב עקבי, זה גם מאוד תלוי באזור שבו נמצאים ההתקפים במוח, סוג האפילפסיה וגורמים רבים נוספים שמסבכים את המשוואה.

מאחר וברוב אבקות החלבון יש כמות מאוד גבוהה של גלוטמין (כ-5 גרם), כנראה משם הגיעה ההמלצה שלה.בגבינות קשות ומוצרי סויה יש גם כמות גובהה יחסית של גלוטמין:
MSG | Glutamate - What foods are glutamate-rich?

תודה רבה! אני חושב שדי הקפת את הנושא אין לי יותר שאלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית